MENÜ

Dünyada yılın okçusu Mete Gazoz!

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Mete Gazoz 2023’te dünyanın en iyi okçusu seçildi. Bu ödüle 3. kez layık görülen milli okçumuz daha önce de 2018 ve 2021’de aynı başarıyı yakalamıştı.

Dünyada yılın okçusu Mete Gazoz!

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Mete Gazoz yine gururumuz oldu. Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan açık halk oylaması sonucu 2018 ve 2021 yıllarında da olduğu gibi Mete Gazoz, bu yıl da Klasik Yay Erkekler kategorisinde yılın sporcusu seçildi.

Haberin Devamı

Dünyada yılın okçusu Mete Gazoz

OYLAMADA GÜÇLÜ RAKİPLERİ GERİDE BIRAKTI

Ağustos ayındaki Dünya Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi olan ve aynı zamanda takım kategorisinde de Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası almayı başaran Mete Gazoz, 10 Kasım-10 Aralık tarihinde yapılan halk oylamasında, Erkekler Klasik Yay kategorisinde; Güney Koreli Woo Seok Lee, Brezilyalı Marcus D’Almeida, İtalyan Mauro Nespoli ve Kanadalı Eric Peters gibi isimleri geride bırarak en yüksek oyu olmayı başardı.

Dünyada yılın okçusu Mete Gazoz

DÜNYA TARİHİNE DE GEÇMİŞTİ

Türkiye’ye okçulukta ilk olimpiyat ve dünya şampiyonluğu başarı yaşatan Mete Gazoz aynı zamanda 2023 yılında dünya tarihine de geçti. Berlin’de elde ettiği ilk dünya şampiyonluğuyla birlikte milli gururumuz, 1976’da Darrell Pace’ten bu yana okçulukta hem dünya hem de olimpiyat şampiyonluğu kazanan ilk okçu unvanını aldı. Bu arada 1999 doğumlu milli okçunun, 2022 Avrupa Şampiyonası’nda da bronz madalyası bulunuyor.

Haberin Devamı

 

Dünyada yılın okçusu Mete Gazoz

YORUM YAZ