MENÜ

Messi'nin tek rakibi kendisi!

Lionel Messi yine durdurulamıyor. Barcelona’nın Eibar’ı 6-1 yendiği maçta ağları dört kez sarsan Arjantinli yıldız, beş haftada dokuz gole ulaşarak kariyerinin en iyi lig başlangıcına imza attı.

Messi'nin tek rakibi kendisi!

Barcelona, önce Neymar’ın PSG’ye gidişi, sonrasında ise Brezilyalı yıldızın yerine alınan Ousmane Dembele’nin sakatlığı ile sarsılsa da, Lionel Messi bu gelişmelerden pek etkilenmişe benzemiyor. Arjantinli yıldız, önceki gün Barça’nın Nou Camp’ta Eibar’ı 6-1 ile geçtiği maçta dört kez gol sevinci yaşadı. Messi böylece ligin ilk beş haftasında rakip fileleri tam dokuz defa havalandırarak kariyerinin en iyi lig başlangıcının altına imzasını attı.

Rekora yetmedi

30 yaşındaki futbolcu, daha önce 2011-2012 sezonunun ilk beş karşılaşmasında sekiz gol atmayı başarmıştı. Eibar mücadelesi dışında Alaves ağlarını iki kez sarsan tecrübeli forvet, Katalan ekibinin ezeli rakibi olan Espanyol’a karşı ise hat-trick yapmıştı. Tüm bunlara rağmen Lionel Messi’nin müthiş başlangıcı, La Liga rekorunu kırmasına yetmedi. Ligin ilk beş mücadelesinde 10 gol atan Pruden, Marcelino Campanal ve Pahino halen listenin zirvesinde yer alan isimler.

Yüzde 100 ile oynuyor

Barça’nın yeni transferi Paulinho takıma çabuk alıştı. 40 milyon Euro’luk bonservis bedeli nedeniyle Bordo-Mavili yönetimin eleştirilmesine yol açan Brezilyalı orta saha, Barcelona forması giydiği ilk iki maçta izleyenlere büyük keyif verdi. Getafe ve Eibar karşılaşmalarında 122 dakika sahada kalan Paulinho, kaleyi bulan ilk iki şutunu da gol yapmayı başardı ve yüzde 100’lük bir ortalama tutturdu. Oynadığı dakikalarda bir de asist yapmayı başaran 29 yaşındaki futbolcu, Eibar maçı sonrasında, “Barça’ya çok minnettarım. Burada olmak ve bu formayı giymek beni çok mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ