MENÜ

Marcel van der Kraan: Advocaat yıldızları kayırmaz

dE Telegraaf’ın yazarı Marcel van der Kraan, Fenerbahçe’nin  yeni teknik patronu Dick Advocaat'ı değerlendirdi.

Marcel van der Kraan: Advocaat yıldızları kayırmaz

Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat'le prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı. Anlaşmanın ardından dE Telegraaf’ın yazarı Marcel van der Kraan, Dick Advocaat'ı değerlendirdi..

Dick Advocaat, taktiksel anlamda çok üst seviye bir teknik adam. Klasik Hollanda tarzını, yani hücum futbolunu tercih ediyor. Ancak kesinlikle Van Gaal gibi oyuncularından çılgınca atak yapmalarını istemiyor. Advocaat için takımının iyi savunma yapması da önemli. Kariyeri boyunca her zaman 4’lü defansla oynadı. Pereira’nın oynatmaya çalıştığı 3’lü yada 5’li savunmayı, Hollandalı teknik adam döneminde asla göremezsiniz.

Yıldızları kayırmaz

Advocaat için her futbolcu eşittir. Asla yıldızlara karşı özel bir yaklaşımı olmaz. Ne onlara daha fazla ilgi gösterir, ne de onlarla ego savaşına girer. Takımındaki her oyuncudan beklentisi aynıdır: Formayı almak için çok çalışmaları... Tüm oyuncularıyla bire bir ilgilenmekten çekinmez ancak yaptığı görüşmeleri de fazla uzun tutup, karşısındakini sıkmaz.
Pot’a çok güveniyor

Tecrübeli bir teknik direktör. Antrenman bilgisi üst düzeyde. İdmanlar sırasında her şeyi kendisi planlar, her şeyi kontrolü altında tutar. Yardımcısı Cor Pot ile uzun yıllardır birlikte çalışıyor. Adeta ayrılmaz ikili oldular. Zenit’te elde edilen tarihi başarıda Advocaat gibi Pot’un da büyük payı vardı. Dick Advocaat’ın yardımcısına karşı büyük bir güveni var.


Fenerbahçe, Dick Advocaat'la anlaşmaya vardığını açıkladı

Haberin Devamı
YORUM YAZ