MENÜ

Kulüplerden Passolig'e tam destek!

Kulüpler Birliği'nin bugün yaptığı toplantıdan çok önemli detaylar açığa çıktı. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı toplantıda kulüplerin Passolig'e tam destek verme kararı çıktı!

Kulüplerden Passolig'e tam destek!

Kulüpler Birliği bugün Göksel Gümüşdağ önderliğindeki üçüncü olağan toplantısını Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı toplantı sonrası Kılıç ve Gümüşdağ basına konuşurken, 17 takımın başkan ve yöneticileri de aynı karede yer aldı.

"Türk futbolunun birliğe ihtiyacı var"


Kulüpler Birliği Vakfı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıç, Türk futbolunun sıkıntılarına dikkati çekti. Bakan Kılıç, “Şu anda Türk futbolunun kavgaya değil, uzlaşmaya, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var" derken, toplantının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık bir saat Passolig’in sunumuyla başlayan Kulüpler Birliği toplantısında, Passolig ve E-Bilet sistemi konuşulurken, birçok konunun çözüldüğü konusu görüşüldü. Stadyumların dolmamasıyla ilgili olarak kulüp başkanları Passolig’in bir etkisinin olmadığı görüşlerini dile getirirken, şiddet, gece maçları ve futbol kalitesinin taraftarı tribünlerden uzaklaştırdığına dair bir görüş birliğine varıldı.

Tribünleri doldurmak için teşhis koyan bakan ve kulüp başkanları, Passolig ve Kulüpler Birliği’nin önderliğinde, Spor Bakanlığı’nın da himayesinde “Haftanın maçı” ismini verdikleri yeni bir projenin de startını verdiklerini duyurdu.

Kulüp başkanları ve yöneticilerinin Passolig uygulamasına daha çok katkı yapacaklarına dair kararın çıktığı toplantıda, asıl sorunun başka olduğu; taraftarın Passolig’ini aldığı halde maça gitmemesinin teşhis açısından önemli olduğu, 700 bine yakın taraftarın Passolig almasına rağmen bunların 350 bininin maça gitmemişolmasının bir mesaj olduğu üstünde duruldu.
Passolig'de flaş karar!

Haberin Devamı
YORUM YAZ