MENÜ

Kral Burak Yılmaz!

Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz Fenerbahçe’ye yine golünü attı ama sevinemedi. “Muhteşem taraftarımıza galibiyet armağan etmek isterdik” diyen Burak Yılmaz için hocası Rıza Çalımbay da övgüler yağdırdı: “Haftalardır acılar içinde oynuyor, büyük iş yapıyor.”

Kral Burak Yılmaz!

Sezon başında büyük ümitlerle transfer edilen Burak Yılmaz, beklentilerin bile üzerine çıkan bir performans sergilemeye devam ediyor. 17 numaralı yıldız, attığı 17 golle krallık sıralamasında zirvedeki yerini korurken en büyük üzüntüsü ise Fenerbahçe mücadelesinde rakip ağları havalandırmasına rağmen galibiyetin gelmemesi oldu.

“Muhteşem bir taraftar önünde oynadık. Onlara verdikleri destekten ötürü hem kendim hem takım arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Keşke galibiyetle o güzel geceyi taçlandırabilseydik. Ancak önümüzde hala kayıpları telafi edebilecek bir süreç var ve mutlaka değerlendireceğiz” diyen Bordo-Mavililer’in başarılı futbolcusuna en çarpıcı övgü ise teknik direktörü Rıza Çalımbay’dan geldi.

SÜPER ORANLAR HEMEN KUPON YAP!

‘Belki böyle devam edecek’

Çalımbay, Burak Yılmaz’ın performansını ve fedakarlığını göklere çıkartırken, özetle şu ifadeleri kullandı: “Hiç kimse bilmiyor ama Burak sezon başından bu yana acılar içinde oynuyor. Birçok maça olduğu gibi Fenerbahçe maçına da iğne ile çıktı, belki bundan sonra da böyle devam edecek. Yaptığı gerçekten de büyük bir fedakarlık.”

6 golün 4’ünü attı

En son 23 Ağustos 2010’da Fenerbahçe’yi yenen ve 18 maçtır bu tabloyu değiştiremeyen Trabzon; oynanan 90 dakikalarda sadece 6 gol attı. Bu gollerin de 4’ünde yine Burak’ın imzası vardı.

552 dakika sonra

6 Mayıs 2012’de Avni Aker’de Bordo-Mavililer’in 3-1’lik yenilgisindeki tek sayı; ilk yarının son dakikasında ‘Kral’dan gelmişti, 5 maç sonra golün ismi yine değişmedi.

3’te 3

Burak; Trabzonspor formasıyla, Fenerbahçe’ye karşı çıktığı son 3 lig maçında da 1’er golü var. Kral’ın gol attığı bu karşılaşmalarda Fırtına; 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı.

Trabzon’da boşu yok

Burak Yılmaz, Bordo-Mavili formayı giydiği ilk dönemde de Avni Aker’de Fenerbahçe’ye 2 maçta 1’er gol atmıştı. Medical Park’taki ilk maçı da boş geçmedi.

Puan durumu - Süper Lig 25. hafta güncel puan durumu ve maç sonuçları

MİNİ YORUM (Serhat Demirtaş)

Tartışılmaz

Sezon başında Burak transfer edildiğinde ne oynar, ne katkı yapardan çok bu kadar para eder mi soruları gündem olmuştu. Evet, Trabzonspor’un şartlarını zorlayabilecek bir transferdi belki ama Burak’ın potansiyelini atlamamak gerekiyordu. O zamanki bir yorumumda, Burak eğer eski günlerindeki kadar istekli olmayı başarırsa parası değil performansı gündem olur, demiştim. Sağolsun Burak da şu ana kadar beni haksız çıkartmadı, şu ana kadar kazandırdığı puanlarla da yıllık ücretinin önemli bir bölümünü çıkarttı. Elbette işi bu, gol atacak tabi diyebilirsiniz ama yakın geçmişte kimlere ne paralar verilip ne karşılıklar alındığı düşünülürse artık Burak’ın parasını tartışmak değil, saha içindeki katkısını artırmaya yönelik eylemler yapılmalıdır.





Haberin Devamı
YORUM YAZ