MENÜ

Kayserispor 1-1 Galatasaray

Sezona kayıpsız başlayan Galatasaray, 3. haftada Kayserispor ile deplasmanda karşılaştı. Dakika 12'de Yasin Öztekin ile öne geçen Aslan, 40'ta Welliton'un golüne engel olamadı ve rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Kadir Has Stadı'nda fire veren Cim Bom'un 2 maçlık serisi bozuldu.

Kayserispor 1-1 Galatasaray

Sezona Süper Kupa zaferi ve Spor Toto Süper Lig'de 2'de 2 yaparak başlayan Galatasaray, milli ara sonrası Kayserispor ile deplasmanda kozlarını paylaştı.

İstanbul'da Kardemir Karabükspor'u, dış sahada ise Akhisar Belediyespor'u yenen Jan Olde Riekerink komutasındaki Sarı-Kırmızılılar, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Mücadelenin 12. dakikasında Yasin Öztekin ile öne geçen Cim Bom, 40'ta Welliton'u durduramadı ve 1 puanla yetindi.

MUSLERA İLE UMUT ÇARPIŞTI!

Müsabakanın 4. dakikasında sol kanattan gelişen atakta Welliton ortasını açtı. Topu yumruklayan Fernando Muslera, bu sırada Umut Bulut ile havada çarpıştı. İki oyuncu bir süre sonra yerden kalktı.

CİM BOM PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın 11. dakikasında Wesley Sneijder sağ taraftan ortaladı, Yasin savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Galatasaraylı futbolcular penaltı bekledi ama hakem Mete Kalkavan devam dedi.

Kayserispor 1-1 Galatasaray


DENGEYİ YASİN BOZDU

Mücadelenin 12. dakikasında skordaki dengeyi bozan isim Yasin Öztekin oldu. Sağ kanatta Bruma topu içeri gönderdi, milli futbolcu ise fileleri havalandırdı: 1-0. Böylece Yasin, Galatasaray kariyerinde ilk kez arka arkaya iki lig maçında gol attı.

KAYSERİ'DE ERKEN DEĞİŞİKLİK

Kayserispor'da sakatlanan kaleci Ahamada oyuna devam edemedi ve 28. dakikada yerini yedek file bekçisi Muammer'e bıraktı.

KAYSERİ GOLE YAKLAŞTI

Dakika 37'de Kayseri gole çok yaklaştı. Sabri Sarıoğlu'nun hatasıyla başlayan atakta Deniz sol taraftan ortaladı, arka direkte topla buluşan Nakoulma'nın şutunda araya giren Lionel Carole tehlikeyi önledi.

Kayserispor 1-1 Galatasaray


WELLITON, ASLAN'I BOŞ GEÇMEDİ

Kayserispor 40. dakikada Welliton ile skoru eşitledi. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına gelen topa Umut Bulut düzgün vuramadı. Boşta kalan meşin yuvarlağı önünde bulan Brezilyalı oyuncu ağları havalandırdı: 1-1. Geçen hafta Fenerbahçe'ye de gol atan Sambacı, Galatasaray'ı da boş geçmedi.

BRUMA'DAN ŞIK HAREKETLER

Müsabakanın 45+5'nci dakikasında Bruma, Sneijder ile verkaç yaptı. Ardından rakibini çalımlayarak önünü açan Portekizli futbolcu vuruşunu yaptı, top az farkla dışarı gitti.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

RIEKERINK'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'ın Hollandalı hocası Riekerink, Selçuk İnan ve Yasin'i oyundan çıkardı ve Josue ve Nigel de Jong'u sahaya sürdü.

BRUMA ETKİLİ GELDİ

Karşılaşmanın 57. dakikasında Galatasaray'da ceza alanına hızlı giren Bruma şutunu sol alt köşeye gönderdi, kaleci Muammer gole izin vermedi.

Maçta 75. dakikaya gelinirken, skordaki 1-1'lik beraberlik sürüyor. Topa hakim olan taraf Galatasaray olsa da ilk yarıdaki etkinliğinden uzak.

HAKAN KAFAYI VURDU...

Dakika 82'de Sneijder'in ortasında Hakan'ın yakın mesafeden kafa vuruşu kaleci Muammer'de kaldı.

KAYSERİ HIZLI GELDİ

Karşılaşmanın 89. dakikasında Kayserispor hızlı geldi. Sol kanattan topu sürerek ceza sahasına giren Nakoulma, savunmayı çalımlayıp vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

DE JONG MAÇI TAMAMLAYAMADI

Devre arasında oyuna dahil olan yeni transfer De Jong maçı tamamlayamadı. Ayağında sorun yaşayan Hollandalı futbolcu, 90+1'de yerini Hamit Altıntop'a bıraktı.

ASLAN FİRE VERDİ

Lige kayıpsız başlayan Galatasaray, Kayseri deplasmanında 1-1 berabere kalarak fire verdi ve puanını 7'ye çıkardı. Galibiyet hasreti devam eden Hakan Kutlu önderliğindeki ev sahibi takım ise puanını 2'ye yükseltti.

Aslan, gelecek hafta Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Kayserispor ise haftaya Bursaspor'a konuk olacak.

*****

TAKIM KADROLARI

KAYSERİSPOR

İLK 11: Ahamada, Anıl Karaer, Levent, Samba Sow, Umut Bulut, Deniz Türüç, Wellinton, Nakoulma, Ufuk, Mijailovic, Kana Bıyık.

YEDEKLER: Muammer, Kubilay Sönmez, Umut Sönmez, Furkan Yaman, Murat Duruer, Alain Traore, Erkam Reşmen.

***

GALATASARAY

İLK 11: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Tolga, Bruma, Sneijder, Yasin, Eren Derdiyok.

YEDEKLER: Cenk, Hamit, Linnes, Sinan Gümüş, Semih, Josue, Nigel de Jong.

Haberin Devamı
YORUM YAZ