MENÜ

Kartal gibi başla

Beşiktaş’ın yeni golcüsü Vincent Aboubakar, Gaziantepspor’la oynanan hazırlık maçındaki şovuna bu akşam oynanacak Karabükspor mücadelesinde devam etmeyi planlıyor. Kamerunlu futbolcu, Siyah-Beyazlı formayla ilk resmi maçında taraftarı önünde golle buluşmayı istiyor.

Kartal gibi başla

Transfer sezonunda kadrosuna kattığı 10 yeni isimle şov yapan Siyah-Beyazlılar, bugün yenilenen kadrosuyla ilk resmi mücadelesine çıkacak. Milli arada geçen hafta oynadığı Gaziantepspor karşılaşmasından 3-0’lık galibiyetle ayrılan Beşiktaş’ın yeni kadrosu, Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar liderliğinde bugün Karabükspor’u Vodafone Arena’da devirmek için sahada yer alacak. Gaziantepspor’la oynanan hazırlık maçında 1 gollük performans sergileyen Aboubakar, bu akşam taraftarı önünde de rakip fileleri havalandırmayı planlıyor. Bu karşılaşma öncesinde yapılan takım çalışmalarında ortaya koyduğu hırslı futbolla teknik direktör Şenol Güneş’i sevindiren 24 yaşındaki futbolcu, bugün golle buluşup son 2 sezonda Beşiktaş’ın hücum hattında görev yapan Demba Ba ve Mario Gomez’in yapamadığını başarmak istiyor.

Demba Ba ve Gomez’i unutturmak istiyor

Hafta başında FANATİK’e yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’a şampiyonluklar kazanmak için geldim. Takımıma skor anlamında elimden geldiği kadar katkı yapmaya çalışacağım. Kendimi övmeyi pek sevmem... Mario Gomez ve Beşiktaş’ın önceki forvetleriyle kıyaslanmam normal ama farkımı sahada göreceksiniz” diyen Aboubakar, atacağı gollerle Demba Ba ve Mario Gomez’i unutturmayı planlıyor.

Demba Ba 18 gol attı

Siyah-Beyazlılar’a 2014-15 sezonunda İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’den transfer olan Demba Ba, Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk 3 lig mücadelesinde golle buluşamamıştı. Süper Lig’de ilk olarak Bursaspor karşılaşmasına çıkan Senegalli futbolcu, bu maçı ve sonrasında Eskişehirspor ve Balıkesirspor mücadelelerini boş geçmişti. Tecrübeli oyuncu, ligdeki ilk golünü dördüncü lig maçında 19 Ekim 2014’te 3-2 kazandıkları Sivasspor mücadelesinde kaydetmiş ve rakip fileleri 2 kez havalandırmıştı. Yıldız oyuncu, sezonu ise 29 maçta 18 golle tamamlamıştı.


Wolfsburg Mario Gomez için 7 milyon Euro ödemiş


Gomez tacı taktı

Kara Kartal’a geçen sezon İtalya Serie A ekibi Fiorentina’dan kiralık olarak gelen Mario Gomez de Demba Ba gibi Süper Lig’de dördüncü maçında golle buluşmuştu. Siyah-Beyazlı formayı ligde ilk olarak Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında giyen Alman futbolcu, sonradan dahil olduğu bu maç ve Trabzon mücadelesinde takımına skor katkısı yapamamıştı. Ardından Gaziantepspor mücadelesinde ilk 11’de görev yapan Gomez, bu maçı da boş geçmiş 13 Eylül 2015’teki ilk lig maçında ise Başakşehir’e 2 gol atıp takımına zaferi getiren isim olmuştu. Gomez, sezonu ise 33 maçta 26 golle tamamlayarak krallık tacını takmıştı.


Beşiktaş, Kardemir Karabükspor maçına hazır

Haberin Devamı
YORUM YAZ