MENÜ

İşte Benfica'nın karnesi...

Portekiz ekibi 2000'li yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde iki defa çeyrek final aşamasına ulaşırken, bunun ötesine geçemedi.

İşte Benfica'nın karnesi...

Avrupa'nın 1 numaralı kupasında bir dönemler fırtına estiren Benfica uzun süredir şampiyonluğa hasret. Portekiz ekibinin müzesinde 2 adet 'Büyük Kulak' bulunuyor ve bu sayıyı yükseltmek için verdikleri çabalar her seferinde yetersiz kalıyor.

Bazıları bunu Guttman Laneti 'ne bağlıyor olsalar da Benfica'nın en önemli probleminin istikrar olduğunu söyleyebiliriz. 2000'li yıllarda Şampiyonlar Ligi gruplarına 7 defa kalabilen Benfica, en büyük rakibi Porto'nun bu süre içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde zafer yaşamasına tanıklık etti.

Bu yıl itibariyle, 2000'lerde ilk kez üst üste üç sezon boyunca Şampiyonlar Ligi katılımı başarısı gösteren Benfica'nın istikrarsızlığını sona erdirmek adına önemli adımlar attığını söylemek mümkün. Fakat sezon başında Jorge Jesus ile yolları ayırıp, farklı bir yapılanmaya girdiklerini de hatırlatmakta fayda var.

Bu süre içerisinde Benfica'nın Devler Ligi'nde gidebildiği en yüksek nokta çeyrek final aşaması oldu. 2005-2006 ve 2011-2012 sezonlarında Avrupa'nın son sekiz ekibi arasına kalan Benfica, sırasıyla Barcelona ve Chelsea'ye elenerek evine dönmek zorunda kaldı.

2000'li yıllarda, ön eleme turları ve 2015-16 sezonu da dahil edidiğinde , Benfica'nın Şampiyonlar Ligi performansı aşağıdaki tabloyu ortaya çıkarıyor:



Oldukça dengeli bir tablodan söz etmek mümkün. Galibiyet - mağlubiyet sayıları ve atılan - yenilen gol sayıları birbirinden sadece bir eksik ve bir fazla.

Son iki turnuvada grup aşamasında takılan Portekiz ekibi bu defa eleme aşamalarına geçebilmek için elinden geleni yapacak. Bunun önündeki en büyük engellerden biri ise temsilcimiz Galatasaray olacak. (Goal.com)

Haberin Devamı
YORUM YAZ