MENÜ

Galatasaray'da yeni başkan adayı! Ünal Aysal sürprizi...

Galatasaray'da 26 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimi öncesi Dursun Özbek'in ardından bir aday daha çıkacağı netleşti. Prof.Dr. Süheyl Batum'un bugün listesini vererek adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Galatasaray'da yeni başkan adayı! Ünal Aysal sürprizi...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sportif ve mali anlamdaki başarılarının meyvesini, yeniden başkanlık koltuğuna oturarak almak isterken listelerin verilmesine 24 saat kala Prof.Dr. Süheyl Batum’un yarışa gireceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Batum'un listesinde Rezan Epözdemir, Mete İkiz ve Turgay Kıran gibi isimler de yer alacak. Ayrıca eski başkan Ünal Aysal da Süheyl Batum'a destek verdi.

Galatasarayda yeni başkan adayı Ünal Aysal sürprizi...

ALBAYRAK DA OLABİLİR!

Rezan Epözdemir'in başkan yardımcısı ya da 2. başkan olarak görev alması beklenen listede Abdürrahim Albayrak'ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca eski başkanlardan Ünal Aysal'ın yönetimde değil ama Sportif A.Ş'de görev alması bekleniyor.

Prof.Dr. Süheyl Batum’un yönetim listesini bugün Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etmesi bekleniyor. Bu arada Batum'un listesinde ayrıca Alp Yalman isminin de yer alma ihtimali gelen haberler arasında.

DURSUN ÖZBEK LİSTEYİ CUMA TESLİM EDECEK!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yeniden aday olacağını kısa süre içinde açıklamıştı. Dursun Özbek'in muhtemel listesinde yeni bazı isimler de bulunuyor.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK'İN MUHTEMEL YÖNETİM KURULU LİSTESİ

🔸 Metin Öztürk
🔸 Niyazi Yelkencioğlu
🔸 İbrahim Hatipoğlu
🔸 Mehmet Cibara
🔸 Ali Yüce
🔸 Eray Yazgan
🔸 Bora Bahçetepe
🔸 Can Natan
🔸 Fatih Demircan
🔸 Emir Aral
🔸 Ömer Sarıgül

ERDEN TİMUR VE ABDÜRRAHİM ALBAYRAK ÖZBEK'İN LİSTESİNDE YOK

Abdürrahim Albayrak'ın uzun süredir listede olup olmayacağı merak ediliyordu. Ancak Dursun Özbek'in listesinde olmayacağı kesinleşti. Erden Timur'un da listede olmayacağı ciddi şekilde konuşuluyor ancak Sportif A.Ş Başkan Vekili görevine devam edeceği ise gündemde. Son kararı Erden Timur kendisi verecek.

Galatasarayda yeni başkan adayı Ünal Aysal sürprizi...

SÜHEYL BATUM KİMDİR?

Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Tam adı Bedii Süheyl Batum’dur. Annesi Rezan Güloz, babası eski senatör Mehmet Sadık Batum’dur. 1966 yılında Galatasaray Lisesi'nin ortaokul kısmında okumaya başladı, 1975 yılında lise kısmından Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. 1979 yılında Paris 1 Panthéon - Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden diplomasını aldı.

1980 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Anayasa Hukuku kürsüsünde asistan olarak çalışmaya başladı. 1985 yılında "Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum" konulu tezi ile doktorasını yaptı. 1990 yılında "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri" başlıklı teziyle doçent oldu. 1996 yılında "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye" isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Profesör oldu.
1997-2000 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu, 2000-2003 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve 2003-2007 yılları arasında iki dönem Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü görevleri yaptı.

Haberin Devamı

Ayrıca İstanbul Üniversitesi'nde, Galatasaray Üniversitesi'nde, Bilgi Üniversitesi'nde, Marmara Üniversitesi'nde ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde ve Okan Üniversitesi'nde Anayasa Hukuku dersi verdi.

2003 yılından 27 Mayıs 2010 tarihine kadar Vatan gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yaptı. 2003 yılından beri köşe yazarlığı yaptığı Vatan Gazetesi'nden, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'ndeki görevi nedeniyle 27 Mayıs 2010 tarihinde ayrıldı. Yayınlanmış 5 kitabı, çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Süheyl Batum, Oya Batum ile evlidir. Oğlu (d.1985) ve Gizem (d.1990) adında kızı olmak üzere iki çocuğu vardır.

Galatasarayda yeni başkan adayı Ünal Aysal sürprizi...

YORUM YAZ