MENÜ

Galatasaray yönetiminin Igor Tudor'a güveni tam!

Galatasaray yönetimi, yeni teknik direktör Tudor'a olan inançlarını şu örnekle anlattı: Otobüste yolcular artık güvende.

Galatasaray yönetiminin Igor Tudor'a güveni tam!

Jan Olde Riekerink’in gönderilip yerine Igor Tudor’un göreve getirilmesiyle havası değişen Galatasaray’da artık herkes geleceğe güvenle bakıyor.

Sarı-kırmızılı yöneticiler, Florya’daki atmosferi, otobüs-şoför örneğiyle açıklarken, Tudor’un direksiyonun başına geçmesinden sonra otobüsteki yolcuların yani futbolcuların artık kendini güvende hissettiklerine vurgu yaptı. Riekerink iyi insandı, seviliyordu ama seyahat için güven vermiyor, yolcular da kendini hep güvensiz hissediyordu. Tudor’la beraber yaşanan en büyük değişim bu oldu. Beşiktaş derbisi öncesinde takımda bu özgüven ve rahatlık var.

Ziyaret haftaya

Florya’da bir dakika bile artık boş geçirilmiyor. Örneğin bütün yönetim kurulu üyelerinin yapmayı düşündüğü tanışma ziyareti vakitsizlikten haftaya ertelendi. Bir gün yükleme, bir gün hafif tempo ve analizlerle derbiye hazırlanan Galatasaray’da Çaykur Rize maçındaki 118 km sezon rekoru olan koşu mesafesi de mücadeleyi en iyi anlatan mesaj oldu.
Hırvat teknik adam, taktiksel anlamda da özel bir hazırlık yaptı. Tudor daha kısa bir süre önce Karabük’ün başında Beşiktaş’ı devirmişti. Ancak yarınki durum buna benzer olmayacak. Galatasaray’ın başında yeni bir formül bulmak zorunda olduğunu iyi bilen sarı-kırmızılıların teknik patronu ona göre planlarını yapıyor.
Beşiktaş’ın artı gibi gözüken, Galatasaray’ın ise en büyük zaafı olan düşünülen yan toplar için özel bir hazırlık yapıldı. Özellikle de Quaresma-Cenk bağlantısı ve yine duran toplardaki Marcelo, Atiba ve Babel’in hava hakimiyetinin yok edilmesi için Galatasaray özel olarak çalıştı.

Tudor soru işareti!

Türk Telekom Arena’da takımının başında ilk maçına çıkacak olan Tudor, kazanmak için agresif olmak zorunda olduklarını hafta boyunca futbolcularına aktardı. Her maça ve rakibe göre özel bir taktikle çıkma taraftarı olan Tudor’un en büyük silahı ise iki haftadır yokluğu fazlasıyla hissedilen Wesley Sneijder... Hollandalı, takımın saha içi lideri olacak. Tudor, Sneijder’e saha içi özgürlük de verdi. Geçen hafta kadro dışı kalan Bruma ise bu kez sahada olacak.

Riekerink döneminde her maçın 11’i ve değişiklikleri kolay tahmin ediliyordu. Tudor’la bu mümkün görünmüyor. Çünkü hâlâ kafasındaki on bir netleşmiş değil...

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ