MENÜ

Galatasaray masada kazandı, sıra sahada!

Futbolda Grosskreutz transferi, ertelenen Fenerbahçe derbisinin tarihi, basketbolda lisans krizi derken masa başında üst üste yenilgiler alan Dursun Özbek yönetimi, Muslera’nın kupa finalinde oynamasını sağlayarak belki de kulübün Avrupa’daki kaderini kurtaracak hamleyi yapmış oldu.

Galatasaray masada kazandı, sıra sahada!

UEFA’dan gelen cezayı bir an önce tamamlamak için bu sezon Avrupa vizesi alması gereken Galatasaray, ligde ilk 5 şansını mucizeye bırakmıştı. Bu nedenle gözünü Fenerbahçe ile 26 Mayıs’ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali’ne çeviren Sarı-Kırmızılılar, Uruguay kampına katılması gereken Muslera’nın yokluğu yüzünden, bu derbiyi de gözden çıkaracak hale gelmişti. Beklenen müjde ise önceki akşam geldi, Uruguay Futbol Federasyonu, Fernando Muslera’ya 26 Mayıs’taki finalde oynaması için izin verdiğini Galatasaray’a resmen bildirdi.

Geçen sezon kaçırmıştı

3 Haziran’da başlayacak Copa America nedeniyle, Muslera’nın 23 Mayıs’ta kampa katılması, FIFA kuralları gereği zorunluydu. Üstelik Uruguay’ın 27 Mayıs’ta Trinidad Tobago ile hazırlık maçı vardı. Geçen sezon yapılan talep kabul edilmemiş ve Muslera, Bursaspor ile oynanan kupa finalini kaçırmıştı. Bu kez yapılan girişimlerin olumlu sonuç vermesi, yönetimin bir başarısı olarak görülüyor.

Özel uçakla gönderilecek

Sezon başındaki Grosskreutz skandalı, basketbolda yaşanan lisans krizi ve Fenerbahçe’ye karşı hükmen mağlubiyet, terör istihbaratı yüzünden ertelenen Fener derbisinin istenen tarihe çekilememesi ve bunun gibi birçok masa başı yenilgisi, Dursun Özbek yönetimini zor durumda bırakıyordu.

Ancak Muslera krizinin aşılmasıyla, belki de kulübün Avrupa’daki kaderinin kurtarılacağı hamle yapılmış oldu. Mevcut kadroda Galatasaray’ın en önemli 2-3 isminden biri olan Muslera’nın finalde göstereceği performans, Aslan’a kupayı getirebilir. Tecrübeli eldiven, finalin hemen ardından özel uçakla Güney Amerika’ya gönderilecek.

İzni Irak maçı aldırdı!

Peki bu izin sürecinde neler yaşandı? Uruguay Futbol Federasyonu’yla iyi ilişkiler kuran Cenk Ergün’ün hikayesi, 2013 yılında başladı.

Futbol direktörü Cenk Ergün, bir yazı hazırlayarak Uruguay Futbol Federasyonu’na gönderdi. Muslera da, Ergün’ün tavsiyesiyle hem federasyon hem de hocası Tabarez’le konuştu ve kupa finalinin önemini anlattı. Geçen sezon izin verilmemesinin sebebi, Bursa ile oynanacak finalin bu seferki kadar kritik olmamasıydı. Ancak Uruguay cephesinin bu izne sıcak yaklaşmasında bir başka faktör daha vardı.

Florya’da kamp, Trabzon’da maç

Uruguay U20 futbol takımı, Dünya Kupası Yarı Final maçında Irak’la eşleşmişti. Maç 11 Temmuz 2013’te, Trabzon’daki Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacaktı. Güney Amerika temsilcisi, bu karşılaşma için Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kamp yaptı. Ayrıca tüm konaklama ve seyahat gibi işler için de Uruguay Futbol Federasyonu’na yardımcı olan isim Cenk Ergün’dü. Bu vesileyle iyi ilişkiler kuran Ergün’ün Muslera hakkındaki yazılı talebi, Uruguay tarafından geri çevrilmedi.

Başparmak Muslera!

Yumruk yapınca diğer 4 parmağı başparmak sarar. Galatasaraylılar’ın başparmağı ise Muslera oldu. 23 Mayıs’ta katılmak zorunda olduğu Uruguay Milli Takımı kampına kupa finalinden sonra gitmek için elinden geleni yaptı. Takım ruhunun ne olduğunu gösterdi arkadaşlarına. “Bir kişiden ne olur” diyeceksiniz. Birincisi bu kişinin adı Muslera ise çok şey olur; Uruguaylı’nın tek başına maç aldığını çok gördük. İkincisi ve en önemlisi bu çocuk bu takım için hâlâ çırpınıyor, oynamak, yararlı olmak istiyor. Hırsı sönmüşlere en güzel örnektir. Muslera’nın isteği ve Cenk Ergün’ün becerikliliği sayesinde kupanın bir kulbundan fazlasını tutmuştur Sarı-Kırmızılılar. Bu sezon pozitif haberlere hasret kalan camia için ballı kaymaklı ekmektir.

Serdar Dinçbaylı



Haberin Devamı
YORUM YAZ