MENÜ

Galatasaray, Grosskreutz için bastırıyor

Alman futbolcuya lisans çıkarabilmek için FIFA'ya başvuruda bulunan Sarı-Kırmızılılar, pazartesi günü İsviçre'ye çağrılacak. Grosskreutz'un da katılacağı görüşmeden olumlu karar çıkarsa, yıldız oyuncunun salı günkü Atletico Madrid maçının kadrosuna alınması planlanıyor.

Galatasaray, Grosskreutz için bastırıyor

Cim Bom’un Kevin Grosskreutz inadı devam ediyor...

Alman futbolcuyu transferin son gününde kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, FIFA’ya gönderilen imzasız evraklar nedeniyle, lisans çıkaramamıştı. İşin peşini bırakmayan Galatasaray Yönetimi, geçtiğimiz pazartesi günü FIFA’ya resmi başvuruyu yaptı. Şimdi FIFA’nın Galatasaray’a göndereceği davet bekleniyor. Sarı-Kırmızılılar’ın pazartesi günü İsviçre’ye davet edileceği ve burada yüz yüze görüşmeler yapılacağı öğrenildi. Bu görüşmeye, Kevin Grosskreutz da katılacak. Zira FIFA’ya itirazda bulunan isimlerden biri de, Alman futbolcunun kendisiydi. FIFA burada tarafları dinledikten sonra bir karar verecek. Eğer bu karar olumlu yönde çıkarsa, Galatasaray’ın hedefi, tecrübeli oyuncuyu Atletico Madrid maçına yetiştirmek.

Hamza hoca beklemede

Galatasaray’la antrenmanlara sıkı bir şekilde devam eden Kevin Grosskreutz’un sağlık durumunun gayet iyi olduğu bildirildi. Atletico ile TT Arena’da salı günü kozlarını paylaşacak olan Cim Bom’da, teknik patron Hamza Hamzaoğlu, FIFA’dan gelecek müjdenin ardından, oyuncusunu 18 kişilik kadroya dahil etmeyi planlıyor.

FIFA oyuncuyu koruyor


Bu gelişmeler doğrultusunda, taraflardan Dortmund’un zorluk çıkarmaması, Galatasaray’ın imzasız evrak dışında prosedürü doğru uygulaması, TFF yetkililerinin olaya müdahil olması ve FIFA ile UEFA’nın kararlarını ekseriyetle oyuncu lehine vermesi nedeniyle, sonucun yüksek ihtimalle Cim Bom lehine olacağı tahmin ediliyor.

Cenk Ergün: Art niyet yok

Sarı-Kırmızılı kulübün idari menaceri Cenk Ergün, Grosskreutz skandalıyla ilgili ilk kez konuştu. Olayda art niyet olmadığını belirten Ergün, yardımcısı Uğur Yıldız’ın o gün birçok transfer evrakını yetiştirdiğini belirterek, “Bu, hatayla yapılmış bir hareket. Bunu kim nasıl adlandırır bilemem. Ama ne ortada olmayan bir transfer, ne de fazladan bir para alışverişi var. Transfer 1-2 gün öncesinde yapılsaydı ve yanlış evrak gitseydi, FIFA düzeltme isteyecekti. O zaman da düzeltilecekti. Masa başı bir bilgisayar hatası yapıldı” dedi.

‘Daha büyük hatalar vardı’

Galatasaray’ın Genel Sekreteri Fatih İşbecer’in Grosskreutz olayıyla ilgili yorumu, “Evet, tatsız bir olay ama bu durum Galatasaray tarihinde yapılan hatalara bakıldığında ilk 50’ye girmez” oldu. Geçen yıl 8.5 milyon Euro menacer komisyonu ödendiğini, kendilerinin bu bedeli 1 milyon Euro’ya düşürdüğünü kaydeden İşbecer, “Aslında bu, Dursun ağabeyin başarısı. Galatasaray tarihinde ilk defa kazık yemeden transfer dönemini kapattık. Keşke bu olay da olmasaydı. Galatasaray’ın parasını çöpe atmadık. Bu olay kulübün imajına zarar vermez” diye konuştu.

Fizik durumu çok iyi

Galatasaray’la dün ilk idmanına çıkan Grosskreutz’un fizik durumu merak konusuydu. Borussia Dortmund’la sezon öncesi kampını verimli olarak geçiren oyuncu, fizik olarak tam hazır durumda. Gerekli testlerden geçirilen Aslan’ın yeni transferi hakkında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun da, “Fiziksel açıdan çok iyi durumda. Eğer önünde bir engel olmazsa, elinden gelenin en iyisini yapabilecek kapasiteye sahip” yorumunu yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ