MENÜ

Galatasaray'da şampiyonluğu en çok Gomis istedi

Fatih Terim, Galatasaray camiasına başkanlık seçimini değil yarışı düşünmeleri için "Konsantrasyon'' çağrısı yaptı. UEFA finalinde bile penaltılara sırtını dönmeyen İmparator, Beşiktaş derbisinde Bafetimbi Gomis'in attığı penaltıya bakamayacak kadar heyecanlıydı.

Galatasaray'da şampiyonluğu en çok Gomis istedi

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan, Galatasaray'da yıl boyunca yaşananları aktarmaya devam ediyor... Fatih Terim'le de deplasman fobisini çözemeyen G.Saray, Sivas'tan sonra Kasımpaşa'ya da yenildi. Gomis, Kasımpaşa maçının 7. dakikasında yere yığıldı. Doktor Yener İnce'nin müdahalesiyle gözlerini açan Gomis, "Çıkmıyorum. Oyuna devam edeceğim" dedi. Fransız forvet bayılmasına rağmen 10 km 134 metre mesafe kat ettiği maçta sezonun koşu rekorunu kırdı. Fedakarlık yapan sadece Gomis değildi. Final haftalarında Linnes ve Donk sakat sakat oynadı. Linnes'in ayağındaki krampon deliğini gören Terim, Norveçli'ye 'Aslansın sen' diyecekti.

"AHH, O TOP SİNAN GÜMÜŞ'E GELECEKTİ"
26. haftada rakip Kadıköy'de F.Bahçe idi. Terim derbi öncesi son idmanı, Türk Telekom Stadı'nda taraftara açtı. 28 bin taraftarıyla bütünleşen Terim, takıma "Ben rahatım, siz de rahat olun" mesajı verdi. G.Saray, F.Bahçe'yi elinden kaçırırken, Tolga Ciğerci'nin son dakikada kaçan golüne teknik heyet, "O top Sinan Gümüş'ün sol ayağına gelse 19 yıl sonra Kadıköy'de kazanmıştık'' tepkisini veriyordu. G.Birliği'ne yenilen ancak havalimanında yüzlerce taraftarın karşılayıp moral verdiği G.Saray'ın evinde Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş'ı yenmekten başka çaresi yoktu. 50 bin taraftarıyla savunma yapan sarı-kırmızılı takım, Terim'in ustalığını konuşturduğu büyük maçların hepsini kazandı. 2000'de Arsenal'le oynanan UEFA Kupası finalinde bile penaltılara sırtını dönmeyen İmparator, Beşiktaş derbisinde Gomis'in kaçırdığı penaltıya bakamayacak kadar heyecanlıydı ve herkese meydan okuduğu sezonda herkesten çok şampiyonluğu istiyordu. Öyle ki camiaya başkanlık seçimini değil şampiyonluğu düşünmeleri için "Konsantrasyon'' çağrısı yaptı.

MUSLERA TUTTU RODRİGUES COŞTU
Her şampiyonluğun gizli kahramanı olur. 4. yıldızda Yasin Öztekin'in rolü neyse 21. şampiyonlukta Sinan Gümüş o! Taffarel'le hayata dönen Muslera, Terim'in star yaptığı Rodrigues de büyük işler çıkardı. Göztepe'ye şampiyonluk golünü atarak rekor kıran Gomis'e yakışırdı. "Mayıslar bizimdir" diyen G.Saray camiası yine haklı çıktı! Tribünün ruhunu en iyi anlayan Terim de, Şampiyonlar Ligi sayfasına "Tık tık! Kim geri döndü? Tahmin et" mesajını yazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ