MENÜ

Galatasaray'da operasyon başladı!

Galatasaray, gelecek sezonun transfer çalışmalarına start verdi. Sarı-Kırmızılılar’ın oyuncu izleme ekibinin, Fransa Lig 2 takımı Le Havre’nin genç golcüsü Lys Mousset’i Auxerre’le 6 Mayıs’ta Abbe-Deschamps Stadı’nda oynadıkları maçta takip ettikleri ortaya çıktı.

Galatasaray'da operasyon başladı!

Yeni sezon öncesinde kadrosunda büyük bir değişime gidecek olan Sarı-Kırmızılılar, transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Kulübün gelecek sezonda Avrupa Kupaları’na katılamayacak olması sebebiyle gündemine genç isimleri alan Galatasaray’ın scouting (oyuncu izleme) ekibi, ilk hedef olarak forvet transferi için gaza bastı.

Bu doğrultuda soluğu Fransa’da alan Cim Bom’un temsilcilerinin, İkinci Lig ekibi Le Havre’nin 6 Mayıs’ta Auxerre’i Abbe-Deschamps Stadı’nda 3-1’lik skorla yendiği mücadeleyi stadyumda takip ettiği ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar’ın, Le Havre’nin üçüncü golünü atan Lys Mousset’i izlemeye gittiği ve 20 yaşındaki futbolcunun sergilediği futboldan bir hayli memnun kaldıkları öğrenildi.

Bu ligden ikinci hedef!

Piyasa değeri 400 bin Euro civarında olan Mousset, bu sezon Le Havre formasıyla çıktığı 27 lig mücadelesinde rakip fileleri tam 24 kez havalandırmayı başardı. Lionel Carole’ü de scouting ekibinin tavsiyesi sonrasında Fransa İkinci Ligi ekibi Troyes’tan renklerine bağlayan yönetim, Mousset’i de kadrosuna katarsa son
2 sezonda bu ligden ikinci kez bir transfer yapmış olacak.

Tur Almanya ile sürdü

Le Havre mücadelesinin ardından aynı ekip bu sefer Almanya’nın yolunu tuttu. 7 Mayıs’ta Mainz’in Stuttgart’ı 3-1 yendiği karşılaşmada izleme ekibinin, küme düşen Stuttgart’tan Filip Kostic’i takip ettiği iddia edilirken bir gol atan Mainz’ın forveti Jhon Cordoba’nın da izlenen bir diğer isim olduğu bildirildi. Scout ekibinin bu iki oyuncuyla ilgili de yönetime rapor sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

MOUSSET KİMDİR?

Doğum Tarihi: 08.02.1996
Doğum Yeri: Montivilliers
Ülkesi: Fransa
Yaşı: 20
Boyu: 1,84
Kilo: 82
Mevkii: Forvet
Kulübü: Le Havre

Safa Can Konuksever

Haberin Devamı
YORUM YAZ