MENÜ

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi

Galatasaray'ın Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen oylamada Mustafa Cengiz, rakipleri, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nun geride bırakarak yeniden başkan seçilmeyi başardı.

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi



Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa Mustafa Cengiz seçildi.

Sarı kırmızılı kulübün bugün düzenlediği Olağan Seçimli Genel Kurul tamamlandı. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda başkanlığa, mevcut başkan Mustafa Cengiz seçildi. Cengiz, diğer başkan adayları Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nu geride bırakarak, bir dönem daha Galatasaray başkanı olma hakkını elde etti. Cengiz, 16'ncı sandığın açılmasının ardından matematiksel olarak başkanlığı garantilerken, daha sonra açılan 4 sandık sadece sonucu değiştirdi.

Başkanlığa seçilen Cengiz, 20 sandıkta kullanılan 4 bin 803 oyun 2525 alırken, Dursun Özbek 1361, Ozan Korkut 659, Ali Fatinoğlu ise 207 oy aldı.

Mustafa Cengiz, başkanlığa seçilmesinin ardından kendisine gelen tebrikleri kabul etti. Diğer başkan adayları Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu, Cengiz'in farkı açmasının ardından sandıklarının tamamının açılmasını beklemeden salondan ayrıldı. Ozan Korkut daha sonra yeniden salona gelerek başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini tebrik etti. Korkut'a kendisinin listesinde yer alan Adnan Öztürk de eşlik etti.

Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan sandık açılımı sırasında Mustafa Cengiz'in sandıklardan üstün çıkması, salonda büyük coşkuyla karşılandı. Salonda bulunan genel kurul üyeleri, gri listenin ağırlıklı çıktığı sandıkların açıklanmasının ardından tezahüratlarda bulunarak Cengiz'e destek verdi.

İŞTE YAŞANANLAR

- Saat 15.00’te oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar sayılmaya başlandı.

- Galatasaray'da bugünkü olağan seçim için 4803 kişi sandığa gitti​.

1. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz 63
Dursun Özbek 55
Ozan Korkut 14
Ali Fatinoğlu 10

2. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 85
Dursun Özbek: 52
Ozan Korkut: 17
Ali Fatinoğlu: 9

3. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 82
Dursun Özbek: 67
Ozan Korkut: 17
Ali Fatinoğlu: 10

4. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 85
Dursun Özbek: 89
Ozan Korkut: 39
Ali Fatinoğlu: 11

5. SANDIK OY SAYISI

Mustafa Cengiz: 104
Dursun Özbek: 62
Ozan Korkut: 34
Ali Fatinoğlu: 17

6. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 110
Dursun Özbek: 75
Ozan Korkut: 25
Ali Fatinoğlu: 11

7. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 109
Dursun Özbek: 66
Ozan Korkut: 25
Ali Fatinoğlu: 10

8. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 100
Dursun Özbek: 79
Ozan Korkut: 35
Ali Fatinoğlu: 12

9. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 158
Dursun Özbek: 48
Ozan Korkut: 37
Ali Fatinoğlu: 13

-9. sandık sonucunda Dursun Özbek'in 300 oy önünde yer alan Mustafa Cengiz, salonda bir süredir telefonla konuşarak gelen tebrikleri kabul etti.

10. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 141
Dursun Özbek: 64
Ozan Korkut: 42
Ali Fatinoğlu: 12

11. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 164
Dursun Özbek: 72
Ozan Korkut: 37
Ali Fatinoğlu: 14

- Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi'nden ayrıldı.

12.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 201
Dursun Özbek: 54
Ozan Korkut: 43 A
li Fatinoğlu: 10

13.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz:174
Dursun Özbek: 54
Ozan Korkut: 44
Ali Fatinoğlu: 8

14. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 184
Dursun Özbek: 60
Ozan Korkut: 38
Ali Fatinoğlu: 10

-Bir süredir ekibiyle toplantı halinde olan Mustafa Cengiz, salona geri döndüğünde alkışlarla karşılandı.

15. SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 150
Dursun Özbek: 50
Ozan Korkut: 50
Ali Fatinoğlu: 9

-Galatasaray başkan adaylarından Ozan Korkut, 16. sandığın sayımı sırasında salona gelerek Mustafa Cengiz ve ekibini tebrik etti.

Korkut şu açıklamalarda bulundu:

"Galatasaray'a yakışan bu. Bizde seçimler bayram havasında geçer. Bugün de farklı değil. Hepimiz Galatasaraylıyız. Biz bir ekibiz. Elimizden ne geliyorsa Galatasaray için yapmaya hazırız."

16.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 143
Dursun Özbek: 55
Ozan Korkut: 38
Ali Fatinoğlu: 11

17.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 124
Dursun Özbek: 61
Ozan Korkut: 25
Ali Fatinoğlu: 9

18.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 116
Dursun Özbek: 58
Ozan Korkut: 35
Ali Fatinoğlu: 6

19.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 102
Dursun Özbek: 98
Ozan Korkut: 30
Ali Fatinoğlu: 8

20.SANDIK OY SAYISI
Mustafa Cengiz: 120
Dursun Özbek: 132
Ozan Korkut: 27
Ali Fatinoğlu: 7

Galatasaray Seçimli Genel Kurulu'nda tüm sandıklar açıldı:
Mustafa Cengiz: 2525
Dursun Özbek: 1361
Ozan Korkut: 659
Ali Fatinoğlu: 207

Galatasaray Lisesi’nde yapılacak olan seçimde, Divan Başkanlığı’na Metin Aslan seçildi.

Galatasaray’ın 38. Başkanını seçecek olan olağan seçimli genel kurul başladı. Başkan Mustafa Cengiz, oturumu açtığı konuşmasında, “37. Başkan olarak, 38. başkanı seçmek üzere olağan seçimli genel kurulu açıyorum. Camiamıza ve milletimize hayırlı olsun” dedi. Mustafa Cengiz’in ismini açıkladığı Metin Aslan, oy birliğiyle divan başkanlığına seçildi. Metin Aslan’ın seçilmesinin ardından Mustafa Cengiz, “Doğru, adil, tarafsız, Galatasaray’a yakışır bir seçim diliyorum ve hepinize saygılar sunuyorum” diyerek oturumu açtı.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi


Divan heyetinin seçilmesinin ardından Divan Başkanı Metin Aslan, yeterli çoğunluğun olduğunu ifade etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

BAŞKANLAR SON KONUŞMALARINI YAPTI

Galatasaray Lisesi’nde yapılan seçimli genel kurul öncesinde başkan adayları son konuşmalarını yaptı.

Ali Fatinoğlu: Kazanan Galatasaray olsun

Ali Fatinoğlu ilk konuşmacı olarak kürsüye gelerek, “Ali Fatinoğlu ve ekibi olarak buradayız ve Galatasaray’a hizmet etme aşkıyla buradayız. Galatasaray’ı hak ettiği müzemizde olmayan tek kupa olan Şampiyonlar Ligi Kupası’nı, buradaki 4 adayın tek hedefi olarak adaylığımızı koyuyoruz. Yönetimimizde 11 kadın görev almakta ama kadın oldukları için değil, her biri ihtisas özellikleri nedeniyle kadromuzda. Bu seçimin Galatasaray için hayırlı olmasını, en faydalı kim olacaksa onun kazanmasını diliyorum. Diğer 3 adaya da başarılar diliyorum. Kazanan Galatasaray olsun, en büyük Galatasaray. Galatasaray’ı en iyi kim yönetecekse, sandıktan onun çıkmasını istiyorum” dedi.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi


Dursun Özbek: “Mali ve sportif başarı nedefliyoruz”

Bir önceki başkan Dursun Özbek, Galatasaray’ın geleceği için herkesin burada olduğunu belirterek, “Galatasaray’da seçimler festival havasında geçiyor. Çok adaylı bir seçim oldu ve bu da çok güzel. Galatasaray’da 500 yıllık kültürel birikimin getirdiği demokratik anlayış, üretmeye yönelik adayların çoğunluğu Galatasaray için çok güzel. Bu seçimde ben ve arkadaşlarım, Galatasaray’ı üreten bir Galatasaray yapmak için aday olduk. Toplumlar ürettiklerine bağlı olarak geleceklerini hazırlarlar. Üreten Galatasaray’ı nasıl planladığımız geçtiğimiz süre içinde sizlere açıklamaya çalıştık. Takımımız şampiyonluğa koşarken seçimle ilgili polemiklerin, yıpranmaya neden olmaması için şampiyonluğun ardından projelerimizi anlatmaya çalıştık. Elbette eksiklerimiz olmuştur. Önemli olan projelerin Galatasaray’ın geleceği için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Üreterek mali başarı yakalamak istiyoruz. Bununla birlikte sportif başarıyı yakalamak istiyoruz. Bizim Galatasaray’da yapmak istediklerimiz bu. Birlik, beraberlik, huzur ve bütünlüğü sağlamamız gerekiyor. Seçim, Galatasaray’a hayırlı olsun. Galatasaray’a yakışır bir biçimde tecelli edeceğine eminim. Her şey Galatasaray için, yaşasın Galatasaray” açıklamasını yaptı.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi


Mustafa Cengiz: “Herkese teşekkür ediyorum”

Başkan Mustafa Cengiz, yaptığı kısa konuşmasına teşekkür ederek başlayarak, “Bana oy verecek ve vermeyecek herkese teşekkür ederim. Hepsi Galatasaraylı ve çok değerli insanlar. Burada söylenecek her şey söylenmedi ama kanaat oluşması için her şey söylendi. İyi seçimler diliyorum” diye konuştu.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi


Ozan Korkut: “Galatasaray asla satılamaz”

Böyle bir özel günde okuduğu okulda olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ozan Korkut, “Bu özel günde, kendi evimde, kendi okulumda, yuvamda sizlerle beraber olduğum için gururluyum. Galatasaray, tarihi seçimlerinden birini yaşıyor. Bu seçimde bize göre aslında 2 seçenek var. Birisi bu noktaya gelmemize neden olan ve temelinde tek adam mantığı yatan, Galatasaray’ı gayrimenkul projeleri olarak gören bir seçenek. Diğeri de bizim gibi, Galatasaray’ı sportif olarak üreterek kara geçirmeye çalışan bir seçenek. Fikirlerimizi, projelerimiz ve ekibimizi tanıttık. Kırıcı olacak her türlü söylemden uzak durduk. Ekibim 6 ayrı başkanla çalışmış, 24 yıllık tecrübesi olan Galatasaraylılar’dan oluşmaktadır. Galatasaray Lisesi’nde okumuş, Galatasaray takımlarında basketbol oynamış, camiamızı hem yurt içinde hem de uluslararası arenada temsil etmiş birisiyim. Başkan adayı olduğum andan itibaren gençliğim söz konusu oldu. Galatasaray’ın mazisi gençlerin başarıları ve kendisini vatan için feda etmiş gençlerle doludur. Kazanmamız durumunda Çanakkale Şehitleri’nin önünde Galatasaraylı gençlerin anısına saygı olarak ilk fotoğrafımızı orada çektireceğiz. Seçim çalışmamıza “Galatasaray’da verilen söz tutulur” diye başlattık. Yine aynı şekilde son buluyor çalışmamız. Galatasaray, Galatasaraylılar’ındır ve asla satılamaz. Hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi


BAŞKAN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

Galatasaray’da 38. başkanın belirleneceği olağan seçimli genel kurulda başkan adayları oylarını kullandı. Dursun Özbek 3, Mustafa Cengiz 9, Ozan Korkut 10 ve Ali Fatinoğlu 14 numaralı sandıklarda oy kullandı.

Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda başkan adayları oylarını kullandı. Dursun Özbek 3, Mustafa Cengiz 9, Ozan Korkut 10 ve Ali Fatinoğlu 14 numaralı sandıklarda oy verme işlemini yaptı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Dursun Özbek, “Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimde kazananın Galatasaray olmasını istiyorum” derken, mevcut başkan Mustafa Cengiz ise, “Galatasaray’da demokratik bir yarış oluyor. Sonuç ne olursa olsun, kazanan Galatasaray olacaktır. Gizli oy ve açık sayımın yapılıyor olması, Galatasaray’daki demokrasiyi ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı. Ozan Korkut da sandık başında basın mensuplarına açıklamada bulunurken, “Galatasaray’daki demokratik seçimin güzelliği, seçimin bayram havasında geçmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

HAMZA HAMZAOĞLU EŞİYLE GELDİ

Galatasaray eski teknik direktörü ve Galatasaray genel kurul üyesi Hamza Hamzaoğlu eşiyle birlikte Galatasaray Lisesi'ne gelerek oyunu kullandı. İkili oy kullandıktan sonra foto muhabirimiz Murat Akbaş'a böyle poz verdi.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi





Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi


Başkanlık için 4 aday

Galatasaray’ın olağan genel kurulunda 4 başkan adayı yarışacak. Mevcut başkan Mustafa Cengiz ve ocak ayında yapılan olağanüstü genel kurulda koltuğunu kaybeden Dursun Özbek’in yanı sıra Ozan Korkut ile Ali Fatinoğlu üyelerden oy isteyecek. Genel kurul üyeleri Mustafa Cengiz için gri, Dursun Özbek için sarı, Ozan Korkut için kırmızı, Ali Fatinoğlu için de mor renkli oy pusulalarını kullanacak.

Adayların listeleri

Yeni dönemde başkanlığa talip olan 4 adayın yönetim kurulu aday listelerinde şu isimler yer alıyor:

Mustafa Cengiz'in listesi


Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.

Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber Aydemir.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi

Dursun Özbek'in listesi


Asil üyeler: Metin Öztürk, Nasuhi Sezgin, Taner Aşkın, Rıza Tevfik Morova, İbrahim Ziyal, Levent Yaz, Osman Kocaman, Ercüment Erdem, Niyazi Yelkencioğlu, Dikran Gülmezgil.

Yedek üyeler: Cenk Eyüboğlu, Osman Aral, Fırat Uygur, Ceyda Üçer, Kayhan Berberoğlu.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi

Ozan Korkut'un listesi


Asil üyeler: Tuncer Hunca, Şener Macun, Burak Elmas, Adnan Öztürk, Fehmi Naci Cansun, Başar Yücel, Cem Ersan, Mete İkiz, Reşit Sinanlı, İsmail Gökhan Esin.

Yedek üyeler: Burak Altınbaşak, Tuba Toprak Tuncel, Tunca Hazinedaroğlu, Cenk Soyer, Cemal Murat Akar.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi

Ali Fatinoğlu'nun listesi


Asil üyeler: Deniz Gün Enön, Kemal Ersin Pirinç, Remzi Tözün, Ahu Yaşar Aydın, Levent Karadeniz, İbrahim Bozan, Cemal Dayıoğlu, Pınar Altuğ Tüfekçioğlu, Cenk Gönenç, Ali Araptarlı.

Yedek üyeler: Denizhan Ege, Arda Nal, Çetin Öner, Gürhan Ozanoğlu, Esat Akbülbül.

Galatasarayda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi

Mustafa Cengiz kimdir?


1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Dursun Özbek kimdir?


Dursun Aydın Özbek (d. 1949, Giresun), Türk iş adamı ve Galatasaray SK Başkan Yardımcısı

Giresun doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. 1974 yılından beri otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 1988 yılından beri ise turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya'da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet göstermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 2011 yılında Ünal Aysal'ın yönetiminde yer alan ancak daha sonra listeden kendi isteğiyle çıkarılan Özbek, 2014 yılında Duygun Yarsuvatl'ın başkanlığında Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve Başkan yardımcısı oldu.

Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra İsviçre Lozan’daki Ekol Politeknik’e başvurur. Orada okuması için ayda 500 isviçre Frangı yetecektir, annesiyle tam o sırada, Ankara‘da büyük bir devalüasyon gerçekleşir, Türk lirası yüzde 70 değer kaybeder. Bu devalüasyon Dursun Özbek için kader çizgisi olur. Avrupa hayali biter. Fransızcanın yanında İngilizce de öğrenmek amacıyla ODTÜ‘ye girer. Elde yok, avuçta yoktur. Öğrenci yurtları işgal altında olduğundan 1.5 ay boyunca, otellerde perişan olur ve sonunda İstanbul‘a dönmeye karar verir. İTÜ‘ye başvurup, makine mühendisliği okumaya başlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü’nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme’de futbol oynadı.

Dursun Aydın Özbek, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim’de, Talimhane’de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul’da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Dursun Aydın Özbek, 2011 yılında Galatasaray‘ın başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray’ın başkanı seçildikten sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu’na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray’ın 36. Başkanı olarak seçildi.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evlidir ve 2 çocuğu vardır.

Ozan Korkut kimdir?


2011 ve 2015 yıllarında Turgay Kıran'ın listesinde bulunan Ozan Korkut 44 yaşında. Daha önce camianın tanınan isimlerinden olan Ergun Gürsoy ve Mehmet Cansun'un reklam şirketlerinde çalışarak sektöre giriş yaptı. Şuan da reklam şirketi bulunan Korkut, Galatasaray Lisesi mezunu. Bir dönem Galatasaray'ın basket takımında oynanan Korkut, Galatasaray Kulübü'nün 19 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanmaması halinde ise 26 Mayıs'ta yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul'da başkanlığa resmen aday olduğunu açıkladı ve yönetim kurulu listesini divan kurulu başkanlığına iletti.

Ali Fatinoğlu kimdir?


İş Adamı ve Sanayici Ali Fatinoğlu Ataköy Muhittin Üstündağ İlkokulu, Ataköy Muhittin Üstündağ Ortaokulu ve Bakırköy Lisesi mezunudur. Ardından Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde yüksek lisans yapmıştır. Evli olan Ali Fatinoğlu'nun bu evliliğinden bir oğlu ve bir kızı vardır.Fatinoğlu Holding ortağı olan Ali Fatinoğlu şirketleri bünyesinde yurt içinde 10 Binin üzerinde bayi ve 78 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Banyo grubu bünyesinde Akrilik banyo küveti ve Duş teknesi, Duşakabin, Gömme rezervuar, Rezervuar iç takımı ve Çöp öğütme makinası gibi ürünler üzerinden sektörün öncü isimlerindendir.

Daha önce CHP Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Ataköy'de büyüyen Ali Fatinoğlu Galatasaray Kulübü Genel Kurul Üyesi'dir. Ali Fatinoğlu'nun babası Abidin Nesimi Fatinoğlu'dur. Yazar, düşünür olan Abidin Nesimi aslen Bingöl Kiğı İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. 4 yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etmiştir. Ali Fatinoğlu baba tarafından aslen Bingöl'lüdür.

Haberin Devamı
YORUM YAZ