MENÜ

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı canlı / grafikli anlatım

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı Süper Lig'in 4. haftasındaki en zorlu karşılaşmalardan olacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yarışı vermesi beklenen Rikerink önderliğindeki Galatasaray Türk Telekom Arena'da Rizespor'u ağırlayacak. 'Galatasaray Rizespor maçı saat kaçta hangi kanalda ne zaman? sorusunun yanıtı ve Rize Galatasaray canlı / grafikli anlatım linki haberimizde.

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı canlı / grafikli anlatım

Galatasaray Çaykur Rizespor mücadelesi, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında kozlarını paylaşacak. Riekerink yönetiminde 3 maçta 7 puan toplayan Sarı-Kırmızılılar, Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Rizespor karşısında 3 puan arayacak.

Galatasaray Çaykur Rizespor arasında Türk Telekom Arena'da 17 Eylül Cumartesi (bu akşam) oynanancak mücadele, saat 20.30'da başlayacak. Maç Lig Tv'den yayınlanacak. Karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek.

GALATASARAY RİZE CANLI / GRAFİKLİ ANLATIM

İki takım arasında ligde yapılan maçlarda Galatasaray’ın galibiyetlerde 22-5, gol sayılarında da 75-30 üstünlüğü bulunuyor. Rizespor, İstanbul’da yaptığı 16 maçta rakibini sadece 1 kez yenebildi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole, Selçuk, Tolga, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok.

Yedekler: Cenk, Hamit, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue, Cavanda

Çaykur Rizespor: Diallo, Oboabona, Petrucci, janster, Emrah Başsan, Saadane, Oğuz Han, Atiemwen, Al-Quraishi, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt

Yedekler: Gökhan, Ali Faez, Robin Yalçın, Recep Niyaz, Fink, Özgür Çek, Ahmet İlhan


Sneijder’in dalya heyecanı


33. randevu

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde 33. kez karşı karşıya gelecek. Rizespor’un, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi’ne ilk kez yükseldiği 1979-1980 sezonundan itibaren yapılan 32 lig maçından 22’sini Galatasaray, 5’ini Rizespor kazandı, taraflar 5 karşılaşmada da eşitliği bozamadı.

Galatasaray'dan taraftara metro müjdesi

Sarı-kırmızılı ekibin 75 golüne, yeşil-mavililer 30 golle karşılık verebildi. Geçen sezonun ilk yarısında Rize’de yapılan maçı ev sahibi ekip, son anlarda attığı gollerle 4-3 kazandı, İstanbul’daki müsabaka ise 1-1 bitti.

"Umarım bu sorunuz ciddi değildir"

İstanbul’daki maçlar

Galatasaray, sahasında Rizespor ile oynadığı lig maçlarında sadece tek yenilgi aldı. İki ekip ligde şimdiye kadar İstanbul’da 16 kez karşılaştı, sarı-kırmızılılar bu karşılaşmalardan 12’sini kazandı, 3’ünde berabere kaldı, sadece 2003-2004 sezonundaki müsabakayı 2-1’lik skorla yitirdi. İstanbul’da Galatasaray’ın toplam 40 golüne, Rizespor 11 golle karşılık verdi. Galatasaray, İstanbul’daki 16 lig maçının tamamında gol atarken, 8’inde kalesini gole kapadı.

Galatasaray'da Selçuk İnan krizi devam ediyor

Farklı skorlar

Galatasaray, Rizespor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyeti 1987-1988 sezonunda İstanbul’da 5-0’lık sonuçla aldı. Rizespor ise Galatasaray karşısındaki toplam 5 galibiyetinden 4’ünü tek farklı skorlarla elde etti, sadece 1986-1987 sezonunda evinde 2-0 kazandı. Bu arada, 2001-2002 sezonunda Rize’deki maçı Galatasaray 6-3 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol, iki takım arasında geride kalan 32 müsabaka içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.

Riekerink, 5 stoperden de memnun değil!

Galatasaray taraftarıyla buluşuyor

Galatasaray, uzun bir aranın ardından İstanbul’da taraftarıyla buluşacak. Turkcell Süper Kupa maçında aldığı ceza nedeniyle Süper Lig’de sahasındaki sezonun ilk maçını seyircisiz oynayan ve sonraki iki haftada deplasmanda mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, 120 gün sonra İstanbul’da taraftarının karşısına çıkacak. Galatasaray, Türk Telekom Arena’da seyircisi önünde son maçını geçen sezonun 34. haftasında oynamıştı. Sarı-kırmızılı takım, 19 Mayıs’ta yapılan karşılaşmada Kayserispor’u 6-0 mağlup etmişti. Hakem Tolga Özkalfa’nın yöneteceği maç, saat 20.30’da başlayacak.

Podolski'de büyük şüphe!

Taraftarlardan büyük ilgi

Türk Telekom Arena’da bu sezon takımlarını ilk kez izleme fırsatı bulacak Galatasaray taraftarları, Çaykur Rizespor maçı biletlerine yoğun ilgi gösteriyor. Sarı-kırmızılı kulüp bu sezon 17 bini aşkın kombine kart satışı yaparken, Çaykur Rizespor maçı için satılan bilet sayısı da 20 bine yaklaştı. Galatasaraylı taraftarların, yeni transferlerle güçlenen ve ligin ilk üç haftasında 7 puan toplayan takımlarını desteklemek için stadı büyük oranda doldurması bekleniyor.

Rize, Aslan'ı bekliyor

Hedef galibiyet

Galatasaray, Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile yapacağı maçtan üç puanla ayrılarak, yoluna namağlup devam etmeyi hedefliyor. Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Kardemir Karabükspor’u 1-0 yenen sarı-kırmızılı takım, daha sonra deplasmanda çıktığı maçlarda Akhisar Belediyespor’u 3-1 mağlup etti ve Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Arda Turan'dan önemli açıklamalar

Cim Bom'da 3 sakat var

Ligde ilk üç haftada hanesine 7 puan yazdıran sarı-kırmızılı ekip, Çaykur Rizespor’u da yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Sarı-kırmızılı takımda tedavilerine devam edilen Lukas Podolski, Kolbeinn Sigthorsson ve Serdar Aziz, karşılaşmada forma giyemeyecek.

"Kadıköy'de kupa kaldırmış takımız"

Saat kaçta, hangi kanalda?

STAT: TT Arena
SAAT: 20.30
HAKEM: Tolga Özkalfa
YAYIN: Lig TV

Ve Cavanda ilk 11’de

Haberin Devamı
YORUM YAZ