MENÜ

UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda teselli! Rekor Fenerbahçe ile geldi...

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Olympiakos'a normal süresini 1-0 galip tamamladığı maç sonucunda penaltılarla elendi. Sarı-Lacivertliler, yarı finale çıkamadı ama aldığı galibiyetle Türkiye'ye UEFA'da en çok puan topladığı sezonu yaşattı.

UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda teselli! Rekor Fenerbahçe ile geldi...

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki macerası sona erdi. Temsilcimiz, çeyrek final eşleşmesinin rövanş maçında sahasında ağırladığı Olympiakos'u 1-0 mağlup etse de penaltılar sonucunda turnuvaya veda etti. Sarı-Lacivertliler, yarı final şansını kaybetmiş olsa da UEFA Ülke Puanı Sıralaması adına önemli bir galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

GALİBİYET İRFAN CAN İLE GELDİ

Olympiakos ile oynanan ilk maçta rakip fileleri sallayan İrfan Can Kahveci, Kadıköy’deki rövanşı da boş geçmedi. İlk 11’de başladığı mücadelede 86 dakika sahada kalan İrfan Can, 11. dakikada Szymanski’nin pasında maçta perdeyi açan golü attı. Yıldız oyuncu böylece 9 gole ulaşarak Avrupa’da en çok gol atan Fenerbahçeli oyuncular arasında Cemil Turan’ı geçti, Batshuayi ile Semih Şentürk’ü ise yakaladı.

UEFA Ülke Puanı Sıralamasında teselli Rekor Fenerbahçe ile geldi...

MÜTHİŞ DESTEK YETMEDİ

Tarihi karşılaşmada Fenerbahçe’yi, taraftarları her zaman olduğu gibi yalnız bırakmadı. Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos’u konuk eden Sarı-Lacivertliler, Kadıköy’de ateşli bir tribün desteği hissetti. 12. Adam, ilk dakikadan itibaren görevini başarıyla yerine getirdi. Maçın başlamasıyla birlikte büyük bir coşkuyla tezahüratlarına start veren 50 bin civarındaki seyirci, nefes kesen mücadelenin penaltı atışları sonrasında büyük bir şok yaşadı.

Haberin Devamı

REKOR TESELLİSİ!

UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’nda bu sezonu ilk 10 içerisinde tamamlamayı daha önceden garantilediğimiz için gelecek sezonun Süper Lig şampiyonu, 2025-26’da Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacaktı. Ayrıca bizim için bir diğer önemli konu, şu anki bulunduğumuz 9.’luktaki yerimizi kaybetmemekti. Burada bizi tehdit edecek tek engel, Çekler’in Kupa 3’teki tek takımı Viktoria Plzen’di. Plezen, çeyrek finalde Fiorentina ile golsüz berabere kaldığı eşleşmenin İtalya’daki rövanşında Mor Menekşeler’e uzatmalarda 2-0 kaybetti.

UEFA Ülke Puanı Sıralamasında teselli Rekor Fenerbahçe ile geldi...

11.800'Ü GERİDE BIRAKTIK

Bu sezon Konferans Ligi’ndeki ilk mağlubiyetini alan Plzen’in elenmesiyle bu sezonu 9. tamamlamamız ve 2025- 26’da bir önceki sezonun lig ikincisinin, Devler Ligi’ne 2. ön eleme yerine 3. ön elemeden başlaması kesinleşti. Fenerbahçe ise Konferans Ligi’nde Olympiakos’u normal sürede 1-0 yendi ve 500 bonus puanını ülkemize kazandırdı.

Eğer temsilcimiz yarı finale kalsaydı, 250 bonus gelecekti. Fener kupaya veda etti ama ondan gelen 500 puanla bu sezon 12 bin puana ulaştık ve geçen sezonki rekorumuz 11.800’ü geçerek, UEFA’da en çok puanı topladığımız dönemi yaşadık.

Haberin Devamı

UEFA Ülke Puanı Sıralamasında teselli Rekor Fenerbahçe ile geldi...

2025-26'DA AVRUPA KUPALARINA KATILIM

Lig şampiyonumuz: Şampiyonlar Ligi Gruplar

Lig ikincimiz: Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme

Türkiye Kupası şampiyonu: Avrupa Ligi Play-Off

Lig üçüncümüz: Avrupa Ligi 2. ön eleme

Lig dördüncümüz: Konferans Ligi 2. ön eleme

Fenerbahçe, Avrupa macerasına penaltılarla veda etti
YORUM YAZ