MENÜ

Türkiye'nin acı kaybı: İşte Mehmet Ali Yılmaz'ın portresi....

Trabzonspor’a 1 lig şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti. Yılmaz, Beşiktaş’ta yaşadığı evinde kızı tarafından hareketsiz halde bulundu. Yılmaz ailesi, efsane başkanın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye'nin acı kaybı: İşte Mehmet Ali Yılmaz'ın portresi....

Bordo-Mavili ekibin efsane başkanlarından olan ve daha önce Spor Bakanlığı görevini de yürüten Mehmet Ali Yılmaz’dan acı haber geldi. Yılmaz, Beşiktaş’ta yaşadığı evinde kızı tarafından hareketsiz halde buldu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalede Mehmet Ali Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yılmaz ailesi, efsane başkanın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

En uzun başkanlık...

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 yılında Trabzon’da doğmuştu. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun olan Yılmaz, iş insanlığı, medya patronluğu ve spor yöneticisi olarak tanındı. Tek-Art Holding, Yılmaz Yayınları A.Ş ve Titibank yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 1982-1983 sezonu başında Trabzonspor’un 8. başkanı olarak seçilen Yılmaz, bu görevini 1987- 1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989 yılında tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992 yılına kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996 yılının sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, camiada en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Haberin Devamı

Türkiyenin acı kaybı: İşte Mehmet Ali Yılmazın portresi....

Tesislere adı verildi

Başkanlığı döneminde Fırtına, 1982- 1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası kazanmıştır. Ocak 1988 tarihinde yapılan Divan Başkanlık Kurulu’nda “Onursal Başkanlık” önergesi verildi ve kabul gören önerge ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz kulübün Onursal Başkanı oldu. Aynı zamanda mevcut tesislerin ismi de “Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri” olarak kullanılmaktadır.

Bakanlığı döneminde...

1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Trabzon milletvekili olarak seçilmiştir. 49. ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştır. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuşmuştur ve futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biridir.

'Camiamızın başı sağ olsun'

Trabzonspor Kulübü, vefat haberi sonrasında kulüpten yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun.”

'Yeri asla dolmayacaktır'

Başkan Ertuğrul Doğan, Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatıyla ilgili de konuştu. Doğan, çok üzgün olduğunu belirtirken, şunları söyledi: “Kulübümüze çok büyük hizmetlerde bulunarak tarihe geçen Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kulübümüzün en uzun süreli başkanlığını yapan, bu sürede sayısız başarılara imza atarak gönüllerde taht kuran değerli büyüğümüzün yeri asla dolmayacaktır.Bakanlığı döneminde Türk futbolunun gelişimi için cesur adımlar atan ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu özerk yapıya kavuşturarak her anlamda örnek olan onursal başkanımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.”

YORUM YAZ