MENÜ

TFF'nin 'Omuz Omuza' kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

Türkiye Futbol Federasyonu, 'Omuz Omuza' yardımlaşma ve dayanışma kampanyası çerçevesinde anlamlı bir organizasyona imza atarken depremzede çocuklarımız, futbolcular ve sanatçılar gösteri maçında bir araya geldiler.

TFF'nin 'Omuz Omuza' kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketi sonrası anlamlı bir organizasyona daha imza attı. Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Atakaş Hatayspor'un gelecek sezon maçlarını oynayacağı Mersin Stadyumu'nda 'TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı' düzenlendi.

Haberin Devamı

Depremzede çocuklarımızın damga vurduğu karşılaşmada Beyaz Takım, Kırmızı Takım'ı 6-4 mağlup etti. 

TFFnin Omuz Omuza kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

Felaketin yaralarını sarmak için 'tek yürek' olan futbolcularımız ve sanatçılarımız, depremzede çocuklarımızla bu kez yeşil sahada buluştular. 20'şer dakikalık iki devreden oluşan müsabakanın ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımıyla kupa ve madalya töreni gerçekleştirildi.

TFFnin Omuz Omuza kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

Bu anlamlı organizasyonu tüm sporseverler ücretsiz olarak izleyebildi. Söz konusu maçı izlemeye gelerek kampanyaya destek veren her futbolsever adına Türkiye Futbol Federasyonu "Omuz Omuza" kampanyasına 50 TL bağış yapılacak.

TFFnin Omuz Omuza kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı'nda kırmızı ve beyaz takım olarak iki takımın teknik direktörlüğünü Volkan Demirel ve Montella üstlendiler. Dünyaca ünlü FIFA kokartlı eski hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta milli takım formasını defalarca gururla taşıyan TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Hakan Ünsal, Faruk Atalay, İbrahima Yattara, Altan Aksoy, Saffet Akyüz, Sabri Sarıoğlu, Volkan Arslan, Oğuz Çetin, Uğur İnceman, Orhan Şam, Gökhan İnler, Henry Onyekuru, Youness Belhanda, Erce Kardeşler, Ali Yıldız, Recep Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Burak Bekaroğlu, Bertuğ Yıldırım ile sanat dünyasından Alişan ve Ferhat Göçer forma giydi. 

Haberin Devamı

TFFnin Omuz Omuza kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

Renkli görüntülere sahne olan maçı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da tribünden izledi. Maç sonunda şarkıcı Alişan kısa bir konser verirken, Bakan Nebati ve Başkan Büyükekşi 2 takım oyuncularına da madalya ve kupa verdi.

TFFnin Omuz Omuza kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

'ÇOCUKLARIMIZIN YÜZLERİNİ BİR NEBZE OLSUN GÜLDÜREBİLDİYSEK NE MUTLU'

Kupa töreni sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile birlikte açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Büyükekşi, "Çok güzel bir gün. Depremzede çocuklarımızın yüzlerini bir nebze olsun güldürebildiysek ne mutlu bize. Türkiye'nin Süper Lig'de oynayan en ünlü futbolcuları, futbolu bırakmış kardeşlerimiz ve özellikle Hataysporlu futbolcularımız, Hatayspor'un başkanı, teknik direktörü Volkan Demirel buradalar. Çünkü 1 yıl boyunca artık Hatayspor maçlarını burada oynayacak. Onların tanıtımını yaptık. Yüz binlerce Hataylı şu anda Mersin'de yaşıyor. Sayın Bakanımız da Mersin'de. Kendisinden rica ettik, o da bizi kırmadı. Kendisine bu programımıza renk kattığı için çok teşekkür ediyorum. Özellikle depremzede çocuklarımıza Omuz Omuza kampanyasıyla büyük bir destek veriyoruz. 4000 konteyner yapıyoruz. Adıyaman'da, Kahramanmaraş'ta, Hatay'da, Nurdağı'nda, İslahiye'de... Bugün de buraya seyirci olarak gelen her kişi başına 50 TL federasyonumuz Omuz Omuza kampanyasına para yatırıyor. İnşallah Hatayspor, burada 2023-24 yılında çok güzel bir sezon geçirir. Biz Erdemli Tesisleri'ni de ziyaret ettik. İnşallah oraya bir antrenman sahası yapmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

TFFnin Omuz Omuza kampanyası için gösteri maçı gerçekleşti

'ÇOK CİDDİ BİR FARKINDALIK OLUŞTU'

Mehmet Büyükekşi'nin ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "Teşekkür ediyorum. Bugün Futbol Federasyonu Başkanımız, değerli dostumuz Mehmet Büyükekşi Bey; bir karma maçını bugün gerçekleştirdi. Çok da keyifli bir maç oldu. Bol gollü bir maçtı. Bu maç vesilesiyle biz hem bir nebze rahatladık ama çok daha değerli olan şey depremzedelerle Omuz Omuza kampanyası içerisinde çok ciddi bir farkındalık oluşturdular. Bu farkındalıkla çok değerli futbolcularımızın, hocalarımızın, hakemlerimizin varlığıyla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin daha rahat bir şekilde ve nefes alma dürtüsüyle geldikleri bu yerde bize hakikaten bir nefes aldırdı. Ama en önemlisi Futbol Federasyonu, ilk günden beri sadece futbolla ilgili adımları atmıyor aynı zamanda depremle ilgili gerekli her türlü insani yardımı çok hızlı bir şekilde gerçekleştirerek Futbol Federasyonu'nun Türkiye'nin güçlü bir kurumu olduğunu ortaya koymuş oldular. Burada aynı zamanda Hatayspor'un başkanı da misafirimiz. Teknik direktörümüz, değerli dostumuz Volkan Bey de burada. Onlar bu sahanın alışkanlığını elde etmiş olacaklar ama içeri girer girmez duyduğum ilk cümleyi söyleyeylim: 'Çok güzel bir stadınız varmış. Mersin İdmanyurdu Stadı güzel.' Dolayısıyla da biz burada bir tarafta Yeni Mersin İdmanyudru maçlarına gelirken aynı zamanda eski Fenerbahçeli bir kalecinin, Milli Takımın çok değerli bir kalecisinin teknik direktör olarak yöneteceği Hatayspor'un maçlarını da gelip burada keyifle izleme imkanımız olacak. Bu vesileyle de Futbol Federasyonu Başkanımıza ve tüm burada bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

VOLKAN DEMİREL: İYİ Kİ YANIMIZDALAR

Haberin Devamı

Mehmet Büyükekşi ve Nureddin Nebati ile açıklamalarda bulunan Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel de, "Ben çok teşekkür ediyorum hem başkanıma hem sayın bakanıma. Gerçekten iyi ki yanımızdalar. Biz çocukları mutlu etmek için buradayız ama seneye de burada oynayacağız. Mersin halkının bu desteğini her zaman bekliyoruz. Bugün için de tekrar tekrar Omuz Omuza'ya teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ