MENÜ

Frantisek Rajtoral kimdir, neden intihar etti?

Gaziantepspor'da forma giyen Frantisek Rajtoral kendini asarak intihar etti. Gelen bilgilere göre Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi. Futbol severler bu acı haberin ardından Frantisek Rajtoral'ın kim olduğunu merak ediyor. İşte Frantisek Rajtoral kimdir, neden intihar etti? sorularının cevapları haberimizde...

Frantisek Rajtoral kimdir, neden intihar etti?

Futbol dünyası bugün acı haberle sarsıldı. Gaziantespor'a bu sezon transfer olan František Rajtoral'ın intihar ettiği öğrenildi. Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi. Bu arada Futbolseverler František Rajtoral kimdir, neden intihar etti? sorularının cevaplarını arıyor.

František Rajtoral kimdir, neden intihar etti?

Çek Cumhuriyeti milli takımında da forma giyen František Rajtoral, 2016 - 2017 sezon başında Gaziantespor'a transfer oldu. 23 maçta forma giyen František Rajtoral, gol ve asist katkısında bulunamadı. František Rajtoral'ın ailevi sebeplerden dolayı intihar ettiği öğrenildi.

Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi.

Dokuz yıllık hastalık

Banik Ostrava forması giydiği 2008'de ilk olarak bu hastalığın teşhisi konulduğu, Viktoria Plzen'de top koşturduğu 2014 yılında da kronik yorgunluk sendromu sıkıntısı çektiği belirlendi. Çekya'da son dönemde bir çok önemli sporcunun aynı hastalığa yakalandığı, tenisçi Radek Stepanek ve bir diğer tenisçi Nicole Vaidisova ile buz hokeyci Milan Hnilicka'nın bunlardan sadece bir kaçı olduğuna dikkat çekildi.

Kolar'ın ayrılığının etkisi

31 yaşındaki futbolcunun intiharında Gaziantepspor'un bir diğer Çek futbolcusu Daniel Kolar ile geçtiğimiz aylarda yollarını ayırmasına da dikkat çekiliyor. 31 yaşındaki Kolar'ın gidişiyle Rajtoral'in Gaziantep'teki yalnızlık hissinin artmış olabileceği vurgulanıyor. Kız arkadaşıyla geçtiğimiz yıl ayrılan Rajtoral, eylül ayında Türkiye'ye gelirken 'Şimdi tek sevgilim Kolar' diye espri yapmıştı.

Kronik Yorgunluk Sendromu nedir?

Modern döneme özgü depresif bir hastalık olduğu belirtiliyor ve en fazla 25-45 yaş arası bireylerde görülüyor. Hastalığa neyin sebep olduğu hala tam olarak bilinmiyor, bu yüzden önlenmesi de zor. Kesin bir sebebi olmadığı gibi tek ve kesin bir tedavisi de yok. Zihinsel kaynaklı, psikolojik kökenli bir hastalık olduğu belirtilen Kronik Yorgunluk Sendromu'nda birçok hastanın tedavi ile düzelen depresyonu ve psikolojik bozuklukları olduğu ifade ediliyor.

Rajtoral'ın kulüp kariyeri şu şekilde;

Yıllar Takım Maç (Gol)

2004-2005 Marila Příbram 15 (1)
2005-2009 Baník Ostrava 100 (12)
2009-2016 Viktoria Plzeň 160 (19)
2014 → Hannover 96 (kiralık) 7 (0)
2016- Gaziantepspor 0 (0)

Rajtoral'ın milli takım kariyeri şu şekilde;

Yıllar Takım Maç (Gol)

2004 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti U-18 5 (0)
2004-2005 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti U-19 10 (1)
2006-2008 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti U-21 15 (1)
2012- Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 14 (0)

Haberin Devamı
YORUM YAZ