MENÜ

Fenerbahçe'de yeni hoca imzayı attı!

Sarı-Lacivertliler'in,yeni teknik adamı belirlediği, hatta imzaların bile atıldığı öğrenildi. Hocanın adı sır gibi saklanırken, İtalyanlar Capello diyor, Türkiye'de ise Lucescu ve Kocaman isimleri konuşuluyor.

Fenerbahçe'de yeni hoca imzayı attı!

Fenerbahçe’de taraftarların en çok merak ettiği konu, İsmail Kartal’ın görevinden ayrılmasının ardından yerine kimin geçeceği... İtalyanlar, ‘Fabio Capello’ derken, Sarı-Lacivertliler’in gündemine de birçok teknik direktör giriyor. Ancak kulübe yakın kaynaklardan alınan habere göre, aslında Kanarya, yeni hocasını çoktan buldu. Geride bıraktığımız sezonun devre arasında yönetimin, takımın başına gelecek teknik adamla anlaşmaya varıp, imzaların da atıldığı öğrenildi. Ancak yönetimin, anlaşılan hocanın ismini henüz sır gibi sakladığı gelen haberler arasında yer alıyor. Bu bilgiler doğrultusunda yabancı olarak Mircea Lucescu, yerli olarak da Aykut Kocaman önplana çıkıyor. İşte sebepleri;

Mircea Lucescu

Türkiye’de daha önce Galatasaray ve Beşiktaş’ı çalıştıran Mircea Lucescu’nun, Fenerbahçe’nin teknik direktör olarak temasa geçtiği isimler arasında yer aldığı konuşuluyor. 2004’ten beri Shakhtar Donetsk’in başında olan Lucescu, Ukrayna’daki karışıklık sebebiyle zor günler geçiriyor. Her ne kadar Luce, “1 sene daha burada kalmak istiyorum” dese de, Rumen hoca, Türkiye’ye gelmek için gün sayıyor. Lucescu’nun önündeki tek engel, yarın Dinamo Kiev’le, takımının oynayacağı Ukrayna Kupası final maçı! Bu karşılaşmadan sonra Rumen hocanın, Shakhtar’la resmen yolları ayırması ve kariyerinde yeni bir sayfa açması bekleniyor. Yeni adresinin de, Türkiye ve beraberinde Fenerbahçe olması olasılığı da yüksek. Yeni Sportif Direktör Giuliano Terraneo’nun İtalyan olması ve İtalyanca da konuşabilen Luce’nin de geçmişteki Çizme tecrübesi, Terraneo ile uyum içinde çalışma imkanı sağlayabilir.

Aykut Kocaman

2010-2013 sezonunda Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yapan Aykut Kocaman, kulübü şike davası sürecinde yalnız bırakmamış ve Başkan Aziz Yıldırım hapisteyken, Sarı-Lacivertli camiayı ayakta tutan isimler arasında yer almıştı. Hem Kanarya’nın eski futbolcusu olması hem de zor dönemdeki duruşuyla taraftarların her zaman kalbinde yeri olan Kocaman, kulübünde yeni bir maceraya başlayabilir. Başkan Yıldırım’ın yeni yönetiminde yer alan kardeşi Ali Yıldırım’un kulüpteki görevi ise futbol şubesi sorumluluğu olacak. Onun da Kocaman’la yakın bir ilişki içinde bulunması, yeni hoca olarak Kocaman’ın göreve gelebilme şansını oldukça artırıyor. Ayrıca Kocaman’ın, başkanlık seçimi için kongreye gelip oy kullanması da, bu algıyı güçlendiren nedenler arasında yer alıyor. Şu an Konyaspor’un başında olan tecrübeli hocanın, geleceğiyle ilgili net bir açıklama yapmaması da dikkatlerden kaçmıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ