MENÜ

Fenerbahçe'de hedef Capello

Sportif direktör Terraneo'nun en büyük hedefi, Fabio Capello'yu takımın başına getirmek. Terraneo, Capello'nun Fenerbahçe'yi kısa sürede başarıya ulaştıracağına emin.

Fenerbahçe'de hedef Capello

Fenerbahçe Yönetimi, teknik adamdan önce Giuliano Terraneo’yu sportif direktörlüğe getirdi. Hoca seçimi de İtalyan futbol adamına bırakıldı. Terraneo’yu yakından tanıyanlar, çok büyük ihtimalle vatandaşı bir teknik direktörle çalışacağı görüşünde. Aday listesinin ilk sırasında ise Fabio Capello var.

Terraneo, çalıştırdığı her kulüpte başarı yakalayan, dünyanın en saygın teknik direktörleri arasında gösterilen, tecrübeli ve disiplini yapısıyla bilinen Capello’nun Fenerbahçe’yi kısa sürede ayağa kaldıracağına inanıyor. 68 yaşındaki çalıştırıcı şu anda Rusya Milli Takımı’nın başında ve senelik 7.5 milyon Euro kazanıyor.

Sarı-Lacivertliler için tek umut, Ruslar’ın ekonomik kriz nedeniyle bu ücrette kesintiye gitmek istemesi. Giuliano Terraneo, Capello’yla görüşerek onu ikna etmeye çalışacak. Bunda başarılı olursa, yeni sezonda futbol takımı dünyaca ünlü İtalyan teknik adama emanet edilecek.

Alternatif Di Matteo

Terraneo’nun Sarı-Lacivertliler için düşündüğü ikinci isim, kariyerinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan 45 yaşındaki İtalyan teknik adam Roberto Di Matteo.

Fenerbahçe ile adı anılan isimler arasında Di Matteo ve Spaletti de var. Ancak Giuliano Terraneo’nun Capello’dan sonra düşündüğü isim Di Matteo. 45 yaşındaki teknik adam, Chelsea’nin başındayken 2012’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Aynı sene İngiltere FA Kupası’nda da mutlu sona ulaşan İtalyan teknik adam, 21 Kasım 2012’de Chelsea’den ayrıldı.

Ülkesinin gelecek vaat eden teknik adamları arasında gösterilen Di Matteo için birçok futbolcusunun ortak görüşü, tam bir motivasyon ustası olduğu yönünde. Giuliao Terraneo, vatandaşı olan Roberto Di Matteo’yu uzun süredir yakından takip ediyor.

Terraneo’nun yakın arkadaşı Wenger’i ziyaret etmek için yaptığı İngiltere yolculuklarında Di Matteo ile de sık sık bir araya geldiği öğrenildi. İtalyan sportif direktör, Schalke’de kariyeri düşüşe geçse de Di Matteo’nun Fenerbahçe’de yeniden çıkış yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ