MENÜ

Fenerbahçe durdurulamıyor! Lig rekoruna 1 maç...

Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, 14 yıl sonra egale ettiği kendi rekorunu daha da geliştirirken gözünü lig rekoruna dikmiş durumda.

Fenerbahçe durdurulamıyor! Lig rekoruna 1 maç...

Kanarya, Kasımpaşa galibiyeti ile birlikte geçen sezon dahil edildiğinde üst üste 18. kez kazanarak, Aslan’ın geçen sezonki 17 maçlık rekorunu geçti. Ayrıca İsmail Kartal, bu sezon çıktığı 16 maçın 16’sını da kazanmayı başardı. Sarı-Lacivertliler, bir alanda daha kendi rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe durdurulamıyor Lig rekoruna 1 maç...

DZEKO FARK YARATIYOR

Kanarya’nın tecrübeli golcüsü Edin Dzeko, Çaykur Rizespor karşılaşmasından sonra Kasımpaşa mücadelesini de boş geçmedi. Boşnak forvet, 6. dakikada fileleri havalandırıp, mücadelenin kilidini açan isim oldu. 37 yaşındaki oyuncu, sahada kaldığı süre içerisinde gösterdiği performans ile alkış aldı. Dzeko, ligde 6. golünü atarken, Galatasaray’ın süperstarı Mauro Icardi’yi gol krallığında takibi sürdürdü. Dzeko, sezon genelinde ise 10 maçta 8 gol attı.

Fenerbahçe durdurulamıyor Lig rekoruna 1 maç...

TADIC YİNE 'JİLET' GİBİ

Başkan Ali Koç’un, “Bizi jilet gibi görüntüsüyle çok etkiledi” dediği Dusan Tadic, Kasımpaşa’ya karşı da yine farkını ortaya koydu. Sırp yıldız geçen hafta Rize maçında bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü atmıştı. Üst üste 2 lig maçında fileleri havalandırarak formunu artıran başarılı oyuncu, ligde 8 maç sonunda 2 gol, 2 asistlik bir tabela katkısı sundu. Totalde ise Sarı-Lacivertli takıma geldiği günden bu yana tüm resmi maçlarda süre alan Tadic, forma giydiği 16 maçta 6. kez gol sevinci yaşarken 3 asistlik skor katkısıyla da takımına çok özel bir katkı sağladı. Kasımpaşa karşısında farkı 2’ye çıkaran isim olan tecrübeli futbolcu, 45 artı 3’te attığı penaltının sevincini takım arkadaşlarıyla yaşadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe durdurulamıyor Lig rekoruna 1 maç...

SZYMANSKI SESSİZ KALDI

Yaz transfer döneminde takıma katılan Sebastian Szymanski, kısa sürede Kanarya’nın kilit oyuncularından biri haline geldi. 24 yaşındaki on numara, geride kalan 14 maçta 7 gol ve 2 asist ile oynadı. Başakşehir’e 2, Rizespor’a bir gol atan Polonyalı hücum oyuncusu, bu kez maç geçti. Fakat Szmyanski, ileride takım arkadaşlarını yönlendirme konusunda yine üst düzey bir futbol ortaya koydu.

Fenerbahçe durdurulamıyor Lig rekoruna 1 maç...

FERDİ BU KEZ SAĞ BEKTE

Fenerbahçe’nin milli oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, Kasımpaşa karşısında sağ bekte görev aldı. Sarı-Lacivertliler’de geçtiğimiz sezon sıklıkla sağ bekte görevlendirilen Ferdi, bu sezon ise genellikle sol bekte oynamıştı. Bright Osayi-Samuel’in yokluğunda Jayden Oosterwolde’yi sol beke çeken Kartal, 24 yaşındaki oyuncuyu sağ tarafta değerlendirdi. Yıldız oyuncu, 12. dakikada karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemezken, mücadele genelinde başarılı bir futbol ortaya koydu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe durdurulamıyor Lig rekoruna 1 maç...

DURDURULAMIYOR

Son yıllarda kaçan şampiyonluklar ve alınan sonuçlarla camianın çoğu zaman kaos içerisinde olduğu Fenerbahçe, bu sezon ise bambaşka bir seviyeye çıktı. Geçen sezon dahil edildiğinde çıktığı son 18 resmi maçın tamamını kazanan Sarı-Lacivertliler, önemli bir başarının altına imza attı. Geçen yıl Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligde 17 maçlık bir seri yakalamıştı. Sarı-Lacivertliler, resmi maçlar ve geçen sezonki son 2 maç eklendiği takdirde bu rekoru geçmiş oldu. Ayrıca teknik direktör İsmail Kartal’ın öğrencilerinin bileği, bu sezon hiç bükülmedi.

1 MAÇ KALDI!

Buna göre Kartal, hem lig hem de Avrupa’da çıktığı 16 maçın tamamında sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Ayrıca Kanarya, ligde tarihi bir rekoru da kırmak üzere. Daha önce Fenerbahçe’nin eski hocası Christoph Daum, 2009-2010’da sezona 8’de 8 ile başlamıştı. Tam 14 sene Sarı- Lacivertliler, bu rekoru egale etti. Eğer Kanarya bir maç daha kazanırsa lig rekorunu kıracak.

Haberin Devamı

 

Fenerbahçe durdurulamıyor Lig rekoruna 1 maç...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Başkalarının nasıl kazandığıyla ilgilenmiyoruz
YORUM YAZ