Yeni moda!

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Yeni moda bu şimdi; Fenerbahçe’yi ve başarılarını her fırsatta karalamak. Adeta trans hale geliyor saldırıya geçen. Bir kin, bir nefret ki, kan davası ve töre denen karanlıkla yarışacak türden.

Yahu yüzünüze-gözünüze dursun. Şu anda sizi ayakta tutan havuzdan gelen paralara Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe sayesinde kavuştuğunuzu ne çabuk unuttunuz? Yoksa “Merhametten maraz doğar” sözü doğru mu? Yahu, insan Allah’tan korkar, bu kadar zıvanadan çıkmaz insan. Fenerbahçe’ye yaşatılanlar hala tatmin etmedi mi sizi?

Yeni moda bu şimdi; Fenerbahçe’ye kara çalmak. Üç kulvarda yürüyen tek Türk takımı olmasının hiçbir önemi yok bu acımasızlar için. (Yenildiği Sivas maçı da dahil) ikinci yarıyla birlikte Süper Lig’in en güzel futbolu oynayan, ekip ruhuyla hareket eden takımı Fenerbahçe değil mi? Kasımpaşa Spor’a 3 atıyor yetmiyor, Bursa Spor’u dörtlüyor olmuyor… Ne diyelim, Allah sizi bildiği gibi yapsın!

Hakemlerden en çok canı yanan takımların başında geldiği halde hakem hatası üzerinden bile Fenerbahçe’yi vurmaya çalışıyorlar. Oysa yapılması gereken medeni bir şekilde hakemlerimizin can yakan, gına getiren hatalarını samimi bir şekilde söylemek ve tartışmaktır. Maalesef bu sezon tavan yaptı hakem hataları. Sanki salgın hale gelmiş mesleki bir hastalık geçiriyorlar. Düşünsenize Fırat Aydınus gibi çoğumuzun “Birinci sınıf” olacak dediği bir hakem bile arkası dönükken zanlarına güvenerek Caner’e kırmızı kart çıkardı ne yazık ki.

Hayır, bir insan olarak hakemler de hata yapabilir pekala. İyi de yardımcılarından her hangi bir uyarı almadan arkası dönük ağır sayılacak kararlar vermeyi “Hata”yla nasıl izah edeceğiz? Tamam, zaman zaman ağır baskılarla karşılaşıyorlar hakemlerimiz ve bu da kararlarına yansıyor kaçınılmaz olarak. E, zaten sorun da bu. Kuralların emrettiğini uygulamamak veya uygulayamamak.

Oysa sağlam bir kişiliğe sahip olması gerekir hakem dediğinin. Dolayısıyla futbolcunun adına ve takımın renklerine bakmaksızın kuralları uygulamaktır hakemin asli görevi. Bunu yapamıyorsa (gerekçesi ne olursa olsun), biran önce düdüğünü aldığı yere teslim etmelidir.

YORUM YAZ