MENÜ

Fenerbahçe'nin uçağı zorunlu iniş yaptı

Fenerbahçe'yi UEFA Avrupa Ligi maçı için Manchester'a götüren özel uçak, kokpit camında oluşan hasar nedeniyle Budapeşte'ye zorunlu iniş yaptı. İstanbul'dan havalanan bir başka uçak kafileyi Budapeşte'den alıp, Manchester'a götürdü. Antrenman yapmayacak Sarı-Lacivertliler, Old Trafford'un zeminini görmek için sahada bir yürüyüş yapacak.

Fenerbahçe'nin uçağı zorunlu iniş yaptı

Fenerbahçe'yi Manchester United ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı için Manchester'a götürmek üzere bugün saat 11.00'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçak, yolculuk sırasında kokpit camında oluşan hasar nedeniyle Budapeşte'ye zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre; Uçuşun ikinci saatinde kokpit camına bir kuşun çarpması sonucu iki katlı camın dış bölgesinde bir kırık oluştu. Bu olay üzerine en yakın havalimanına iniş izni isteyen uçuş ekibi, uçağı yarım saatlik bir süre içerisinde Budapeşte Havalimanı'na indirdi.

Uçaktaki yolcuların herhangi bir sağlık problemi bulunmadığı öğrenilirken, İstanbul'dan gelecek yeni bir uçakla yola devam edileceği belirtildi.

Fenerbahçe'ye 2. şok! Manchester havaalanı kapatıldı

Şüpheli açıklama

Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamada, uçağın camına kuş çarptığı ve camın bu yüzden zarar gördüğü ifade edildi. Ancak, yaklaşık 4 saatlik İstanbul - Manchester uçuşunun 2. saatinde meydana gelen olayın "kuş çarpması" nedeniyle gerçekleşmesi fiziksel olarak neredeyse imkansız. Çünkü uçağın o saatte yaklaşık 35 000 feet (yaklaşık 10 bin metre) yükseklikte bulunması gerekiyor. Bu yükseklik seviyesindeki basınç ve oksijen azlığı, ayrıca dışarının yaklaşık -50 santigrad derece olması sebebiyle o irtifada kuş da dahil olmak üzere hiçbir canlının yaşaması mümkün değil.

"Kuş çarpması olamaz"

Konuyla ilgili olarak görüş bildiren deneyimli pilotlar ise bu arızanın kuş çarpması nedeniyle gerçekleşemeyeceğini, camda daha önce bulunabilecek bir çatlağın, basınç veya benzeri faktörler nedeniyle büyümüş olabileceğini belirtti.

Galatasaray ve Beşiktaş'tan geçmiş olsun mesajı

Fenerbahçe'nin atlattığı büyük tehlike sonrası ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray ise sessiz kalmadı. İki kulüp de resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamalarla Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsun dileklerini sundu.

Yeni uçak geldi

Öte yandan Fenerbahçe için İstanbul'dan Budapeşte'ye yeni bir uçak gönderildiği ve bu uçağın sorunsuz şekilde Manchester'a doğru havalandı.

Fenerbahçe, Manchester'a indi

Fenerbahçe kafilesi oldukça uzun ve sancılı geçen yolculuk sonrasında nihayet Manchester'a indi. Antrenman yapmayacak Fenerbahçe, Old Trafford'a ulaştıkan sonra, sahaya alışmak yürüyüş yapacak.

Batuhan Özdemir


Haberin Devamı
YORUM YAZ