MENÜ

Fenerbahçe'de tüm çalışmalar psikolojik

Ankara’daki hain terör saldırısından sonra oyunculara psikolojik destek sağlanmıştı. O olayın ardından Braga deplasmanında hakemin hışmına uğrayan Fenerbahçe, Avrupa’ya havlu attı. Portekiz’den moralsiz dönen Sarı-Lacivertli futbolcuların psikolojisi, Taksim saldırısı ve derbinin terör ihbarı nedeniyle ertelenmesinin ardından tam anlamıyla alt-üst oldu...

Fenerbahçe'de tüm çalışmalar psikolojik

Tüm Türkiye’yi yasa boğan terör saldırıları, futbol dünyasına da darbe vuruyor. Son olarak önceki gün oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesi, terör ihbarı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Yaşanan bu gelişmeler, futbolcuları psikolojik anlamda derinden etkiliyor. Fenerbahçe Yönetimi, Vitor Pereira’nın talebi doğrultusunda, 13 Mart’ta Ankara’da yapılan bombalı saldırının ardından futbolculara psikolojik destek verilmesini sağlamıştı.

DERBİYİ BEKLERKEN

Sarı-Lacivertli oyuncular, bu olayın üzüntüsüyle Braga deplasmanına çıktı. Bu kez de karşılarında, maçı adeta katleden ve her kararını Braga lehine veren hakem İvan Bebek vardı. Fenerbahçe 4-1 yenilerek Avrupa’ya havlu attı. Sarı-Lacivertli kafile, bunun moral bozukluğuyla derbiye hazırlanmaya çalıştı. Futbolcular, önceki gün tüm hazırlıkları tamamlayıp derbi için Arena’ya gitmeyi beklerken Aziz Yıldırım’ın, “Derbi maçımız ertelendi. Görüyorsunuz, ortam karışık. Bu nedenle bu karar normal. Paniğe kapılmayın, evinize gidip dinlenin” sözleriyle şok oldu.

AİLELER UNUTULMADI

Art arda gelen bu olaylar, Sarı-Lacivertliler’in psikolojisini iyice alt üst etti. Vitor Pereira da bunun üzerine yeniden bu konuda profesyonel destek almak için harekete geçti. Yönetim de bu konuda ne gerekirse yapmaya hazır. Milli ara süresince öncelik teknik-taktik çalışmalarda değil, oyunculara psikolojik yardım verilmesinde olacak. Bu konuda uzman psikologlar düzenli olarak Samandıra Tesisleri’ni ziyaret edecek. Futbolcuların ailelerine de bu konuda destek sağlanacak.

"BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ"

Portekizli teknik adam, son dönemde yaşanan olaylara rağmen sezonu iki kupayla kapatacaklarına emin. Vitor Pereira, “Üç kulvarda birden çok iyi bir seri yakalamıştık. Avrupa’dan nasıl elendiğimizi herkes gördü. Hakem Bebek yüzünden bu mücadeleyi kaybettik. Galatasaray derbisini kazanıp, bu olaylı maçı geride bırakmak istiyorduk. Ancak derbi de elimizde olmayan nedenlerden dolayı ertelendi” ifadelerini kullandı. 47 yaşındaki teknik adam, “Her şeye rağmen yaşadığımız bu süreci atlatacağız. Şu anda önümüzde iki hedef kaldı: Lig ve kupa. Milli arada daha çok çalışıp, Osmanlı maçıyla birlikte hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Yusuf Dursun


Roma, Elyounoussi’nin peşinde

Haberin Devamı
YORUM YAZ