MENÜ

Fenerbahçe 2-2 Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe-Eskişehirspor maçı 2-2 sona erdi. Emre Belözoğlu yine maçın önüne geçti.

Fenerbahçe 2-2 Eskişehirspor

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Fenerbahçe geçtiğimiz hafta Bursa deplasmanında olduğu gibi, Eskişehirspor maçında da öldü öldü dirildi. Sarı lacivertliler vasat bir oyun sergilediği maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve 21 puanla Galatasaray'ın 1 puan gerisinde kaldı.

Konuk ekip maça hızlı başladı ve rakibine ilk dakikalardan kendi sahasına çekilmeyeceğini gösterdi, Erkan Zengin ve Mori'yle Volkan'ın kalesini yokladı. Eskişehir'in cesur ataklarına Fenerbahçe de karşılık vermekte gecikmedi.

9. dakikada Moussa Sow, Emenike'nin pasında kaleci Boffin'le karşı karşıya kaldı. Sert şutunda Boffin topu kurtardı.

VOLKAN ELLE OYNADI MI?
12. dakikada Sissokko'nun sağ kanattan gönderdiği pasta Funes Mori kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Volkan erken açılarak Mori'nin şutunu kurtarmayı başarırken, atağın devamında Kamil Ahmet çaprazdan harika vurdu ancak top auta gitti. Bu arada Eskişehirsporlu futbolcular Volkan'ın elle ceza sahası dışında müdahalesinin olduğu yönünde itirazlarda bulunsalar da hakem Tolga Özkalfa oyunu devam ettirdi.

ES ES DALGA DALGA GELİYOR
16. dakikada Boffin'in degajında bir anda Ömer Şişmanoğlu, Volkan'la karşı karşıya kaldı. Ömer'in sağ ayağının dışıyla vurduğu top az farkla auta gitti. Es Es yüzde 100'lük bir golden oldu.

'GELİYORUM' DİYEN GOLÜ ERKAN ATTI: 0-1
28'de Erkan Zengin ceza sahasının hemen dışından iyi vurdu, Volkan'ın hafif sağına gelen top ağlara gitti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe, Eskişehir kalesinde baskı kursa da bir türlü golü bulacak pozisyon üretemedi ve ilk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

MEHMET TOPAL OYUNDA!
İkinci yarıda ismail Kartal, Meireles'i çıkardı ve boşluğu ilk yarıda çok ciddi hissedilen Mehmet Topal'ı oyuna aldı.

KADIKÖY GOLCÜSÜ WEBO GİRDİ!
60. dakikada günün formsuz ismi Emenike çıktı, son 6 golünü Kadıköy'de atan ve bu sezon da yine bu statta 3 golü bulunan Pierre Webo oyuna dahil oldu.

"PENALTI MI, DEĞİL Mİ" DERKEN GOL GELDİ: 1-1
70. dakikada Fenerbahçe Eskişehir kalesine çok tehlikeli geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Fenerbahçeliler topun Sezgin'in eline çarptığı iddiasıyla penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirdi. Atağın devamında yapılan ortaya Webo vurdu, top direkten döndü. Seken topu yine Webo tamamladı ve maça beraberliği getirdi. Sezgin'in açık olan eline çarpan top kesinlikle penaltıydı.

YİNE EMRE YİNE OLAY...
85. dakikada Emre Belözoğlu, orta hakem Tolga Özkalfa'ya bir pozisyondan dolayı itirazlarda bulundu. Sert itirazların sonu sarı kart oldu. Bu karara da sinirlenen Emre yan hakeme de itirazlarda bulundu. Yan hakem Ekrem Kan bu itirazların ardından, Tolga Özkalfa'yı yanına çağırdı ve Özkalfa, Emre'yi direkt olarak oyundan attı.

KULÜP CEZA VERMELİ
Bu dakikadan sonra da Emre itirazlarına sert şekilde devam etti. Emre'nin, atılmasının hemen ardından takımının gol yemesi ve kaybedilen 1 puana rağmen artık ders alması imkansız gibi gözüküyor. Galatasaray maçından sonra afaroz edilen Alves ile birlikte Emre aynı muameleye maruz kalsa muhtemelen aylarca ilk 11 yüzü göremez... Artık "Dışarıda şeker gibi çocuk" edebiyatı bitmeli, kulüp de ona ciddi ceza vermeli...

EMRE ATILDI, FENER GOL YEDİ: 1-2
Emre'nin atılmasından hemen sonraysa Eskişehirspor boş Fenerbahçe orta sahasını çabuk geçip, tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. 87'de, yani Emre!nin atılmasından sadeceiki dakika sonra Volkan'ı geçen Funes Mori konuk ekip adına 2-1'lik üstünlüğü getiren golü kaydetti.

VE TARTIŞMALARIN ZİRVESİ... PENALTI ES ES'İ YAKTI...
Hakem Tolga Özkalfa maça 7 dakika uzatma ekledi. Bu 7 dakika uzatmaysa adeta bitmek bilmedi. 90 +2'de Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda top Berkay'ın koluna çarptı. Ancak Berkay'ın iki kolu da kapalıydı. Özkalfa burada penaltı noktasını gösterdi. Ancak pozisyonda kesinlikle penaltı yoktu. Tartışmaların ardından 90+3'te topun başına geçen Sow, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Boffin de penaltıda doğru köşeyi seçti ancak şanssızdı.

ESKİŞEHİR YİNE ATABİLİRDİ

Maçın 90+6. dakikasındaysa Eskişehirspor çok tehlikeli bir bölgeden frikik kazandı. Lawal'ın şutu barajdan döndü ve Volkan'da kaldı. Hakem Tolga Özkalfa da tepkiler arasında 90+7'de maçı bitirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ