MENÜ

Fenerbahçe 1-3 Molde

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı ilk maçta dün akşam Molde'ye kendi sahasında 3-1 mağlup oldu. İkinci yarının hemen başında 2-1 geriye düşen Kanarya'da Pereira, orta sahanın bel kemiği olan Mehmet Topal'ı oyundan alıp gol bulmak için Fernandao'yu maça dahil etti. Ancak orta saha bu değişiklikle adeta çöktü ve Sarı Lacivertliler, rakibinin kolayca kalesine gelmesine izin verdi.

Fenerbahçe 1-3 Molde

90+ / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Büyük hayal kırıklığı

Fenerbahçe Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında kendi sahasında Norveç ekibi Molde'ye 3-1'lik skorla mağlup oldu. İkili mücadeleler ve hava toplarında Kanarya'ya büyük üstünlük kuran Molde disiplinden taviz vermezken, Fenerbahçe'nin dağınık görüntüsü hayal kırıklığı yaşattı.

1. turdan final hedefleyen mantalite yine erken nakavt oldu!

Maça skorun aksine hızlı başlayan ve golü bulmak isteyen Fenerbahçe'ydi.

Ancak Molde'nin kontratakları ve disiplinden taviz vermez oyunu da izleyenleri şaşırttı.

Molde yüzde yüzlük golü kaçırdı!


7. dakikada Molde yüzde yüzlük golü kaçırdı. Sol kanattan yapılan ortada Mattias Moström'ün bomboş kafası az farkla auta gitti.

Volkan Şen kafa vurursa...

22'de Nani'nin sağ kanattan ortasında içerideki Volkan Şen bomboş kafayı vurdu ancak top kalecinin kucağında kaldı. Yüzde yüzlük gol kaçtı.

29'da Nani'nin uzaktan sol ayağıyla çektiği şutu Molde kalecisi Horwath son anda kornere çeldi.

Ne yaptın Ozan? Penaltı...

35. dakikada Ozan Tufan ceza sahasında topa yükselen rakibini itince Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi.

Molde Hoiland'ın penaltıdan attığı golle Kadıköy'de 1-0 öne geçti. Hoiland, "Panenka penaltısıyla" şık bir gol attı.

Savaşan tek adam Nani attı

42'de Meireles'in orta sahadan havadan gönderdiği pasta Nani, ceza sahasına çok iyi kaçtı ve top yere inmeden vurdu, golü attı...

Fenerbahçe'de maç boyunca ayakta kalan ve savaşan oyuncu Nani'ydi ancak skor 3-1 olduktan sonra o da psikolojik olarak çöktü.

İlk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Molde oldu.

48'de Hoiland'ın şutu 90'ı yaladı.

Yine hava topu, yine bomboş!

53'te Molde, Fenerbahçe karşısında Mohamed Elyounoussi'nin golüyle 2-1 öne geçti.

Sağ kanattan Moström'ün ortasında Elyounoussi altıpasta bomboş kafayı vurdu, topu ağlara gönderdi. Şener, ters kademeye girmekte geç kaldı ancak orada olması gereken Alves ya da Kadlec'ti.

İlk yarıda benzer pozisyonda Möström topu auta yollamıştı.

Alves ve Kadlec büyük hüsran!

Sakatlıklardan dolayı kendilerine ilk 11'de yer bulan Alves ve Kadlec çok kötüydü. Her pozisyonda ve ikili mücadelede ezildiler. Hava toplarını kaybettiler. 2 sezon önceki performanslarından eser yoktu. Forma giyememek onları adeta bitirmiş.

Mehmet Topal çıktı, 3 oldu!

Pereira, 58'de Mehmet Topal'ı çıkardı, Fernandao'yu soktu ancak çöken orta saha hızlı Molde oyuncularına yaradı. Bomboş alandan hızlı gelen Molde 65'te sağ bek Martin Linnes'in sol ayağıyla attığı golle skoru 3-1 yaptı.

Bu pozisyondan bir dakika önce de sağ kanattan Linnes ceza sahasına girmiş, şutu direkten dönmüştü.

Bu dakikadan sonra taraftar da, futbolcular da çöktü. Kurulan baskı sunni kaldı, duran toplar işe yaramadı.

Norveç ekibi 80'de 10 kişi kalmasına rağmen disiplini elden bırakmadı ve skoru korumayı başardı.

Fenerbahçe kendi sahasındaki bu mağlubiyetle ciddi bir ders almış oldu. Van Persie de pozisyonlarda yavaş kalması, son vuruşlardaki güçsüzlüğü ile beklentilerin gerisinde kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ