MENÜ

Fatih Terim: Kadro kararı içime sinmedi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova galibiyeti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Terim, istifa etmeyi düşündüğüne dair çıkan söylentileri kesin bir dille yalanladı. Arda Turan'ı kadroya almasında ise Emre Belözoğlu'nun etkisi olduğunu itiraf etti.

Fatih Terim: Kadro kararı içime sinmedi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim 2-0 kazanılan Kosova maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tecrübeli teknik adam "İstifa" söylentilerine yanıt verirken, Arda Turan'ı yeniden milli takım kadrosuna çağırmasının detaylarını da aktardı.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları;

"3 puan almak iyi bir şey ama daha rahatlamadık. 3 puan almak zorunda olduğumuz birçok maç var. Her maçı ayrı planlamak lazım. Biz bundan sonra eğer mümkünse gidebildiğimiz yere kadar kaybetmemek gitmeliyiz."

"Kaybetmeden yolumuza devam etmek çok önemli. İlk yarıda da üretmiştik ama Yunus gole daha yakın bir oyuncuydu ve isabetli oldu. Onun da ne yapabileceğini görmüş olduk."

"Yunus Mallı'yı oyuna almam çok isabetli oldu açıkçası. Dar alanlarda iş yapabilen oyuncu. Uzun zamandır oynatamamıştım. Bazı oyuncularımızın fiziki yorgunluğu sıkıntı yaratıyor. Ama 3 puanın asıl olduğu bir maç oldu."

Türkiye Kosova maç sonucu: 2-0

'Çalışmalarımız 3. bölge üzerineydi'

"Bütün çalışmalarımız 3. bölge üzerineydi. Ancak bu tip maçlarda kilidi açan birinci gol...İlk üç maçın bizde yarattığı hayal kırıklığı, kaybetme korkusunu beraberinde getirdi"

"Cengiz gibi gençlere şans vermeye devam ediyoruz. İyi bir görev adamı, iyi oynuyor."

"İstifa etmeyi hiç düşünmedim"

İstifa dedikodularından benim haberim yok. Dünkü basın toplantısından sonra kendimi tamamen kapattım. Ben hiçbir şekilde istifa etmeyi düşünmedim. Dünkü toplantıda da ne böyle bir şey söyledim, ne de bunu ima ettim. Bizim spor medyamızın sorunu bu. Bazen kendi dileklerini, gerçekmiş gibi yansıtabiliyorlar. Bugün başka bir türlü sonuç alsak dahi istifa etmeyecektim. Buradayım, yapacak çok işimiz var! İnternet, sosyal medya bu tarz spekülasyonlara çok müsait.

"Kesinlikle özür dilemeliler demedim"

"Ağustos ayındaki beyanım çok açık. İyi okumamışsınız. İyi takip etmemişsiniz. Ben kendi şahsıma düşeni söyledim. Özür diledim. Kesinlikle özür dilemeliler demedim. Benden dilemesinler, gerekirse halktan özür dilesinler" dedim. Kesinlikle özür dilemeliler demedim. Lütfen tekrar dinleyin. Herkesin çok kolay alamayacağı 4 aylık bir karar verdim. Ama "Halktan özür dilemezlerse, ben onları kadroya almam" demedim. Benim "Şeref" ile ilgili de herhangi bir kişiye sözüm olmadı. Orada formadan bahsettim. Ben hala aynı noktadayım! Bu tartışmalara yol açan olayları yok saymam mümkün değil! Oyuncuları kadroya almak, gönlüme almak demek değil! İlişkiler de eskisi gibi olacak diye bir şey yok!"

"Kadroyu açıklayacağım gün Emre beni aradı"

"Kosova kadrosunu açıklayacağım gün, kadroyu açıklamamdan birkaç saat önce bir telefon aldım! Sonrasında da Arda Turan ile konuştum. Emre Belözoğlu vesile oldu. Onun dışındaki hiç kimse doğru değil. Emre Belözoğlu ve sonrasında da Arda ile konuşmam beni tatmin etti. Açıkçası içime sinerek verdiğim bir karar da olmadı! Yaşanmışlıkları yok sayacak değilim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bile talimat verdiğini söyleyenler var. Türkiye'nin bu kadar işleri varken, bunları söylemek. Cumhurbaşkanımız her maçtan sonra bizi arar. Ama bu konu ile ilgili, al ya da alma dememiştir. Hiçbir şey söylememiştir. Dolayısıyla alma sebebim orada, almama sebebim orada."


Arda Turan: Benim için en değerli forma milli takım formasıdır

"Benim yanımda ağzını açamayanlar babayiğit olmuşlar!"

"Ben eskiden nerede duruyorsam hala oradayım. Her şey değişebilir ama benim karakterim değişmez! Ben hep bildiğiniz insanım. Hırvatistan'da berabere kalmışız, tek mağlubiyetimiz İzlanda. Kıyamet koptu. Benim yanımda ceketinin düğmesini açamayanlar, ağzını açamayanlar, babayiğit olmuşlar. 'Fatih Terim baba adam, Fatih Terim reis, Fatih Terim kavrar.' İyi, güzel... Biraz haddi bilmek lazım! Haddimizi biraz bilelim. Hayatında hiçbir başarısı olmayanlar bile kendini öyle anlatıyor ki."

"Hiç ihanete uğradığınızı hissetiniz mi?"

"Yalan başladı, iftira başladı, söylemediklerimiz söylenmeye başlandı.. Euro 2016 sonrası ben çoğu şeyi TV'de öğrendim. Sizin hiç ihanete uğradığınızı hissettiğiniz oldu mu? Bilmediğinizi televizyondan acımasızca öğrendiğiniz oldu mu? Yazamadıklarını, söyleyemediklerini ağzımdan duymak istiyorlar. Ben bunları şahsıma yönelik almıyorum demiştim zaten."

"Emre Belözoğlu'ndan faydalanacağız"

"Oyuncuya dayalı düzene itiraz eden bir davranıştır benimkisi. Atanlar, tutanlar, bu kadroyu açıklayamazlar! Doğrusu buydu. Ben bedel ödemeyi göze aldım. Emre Belözoğlu, o kadar iyi niyetle o kadar düzgün konuştu ki. Oynayabildiği kadar oynasın, ihtiyacımız olursa alırım. Emre Belözoğlu'nun adamlığından faydalanacağız. Oynamadığı zaman da yardımcım yapmak istiyorum Emre'yi."

"Yancılar üzülmüştür"

"Arda'ları kadroya almama "Yancılar" üzülmüştür. Var ya Twitter'dakiler, Instagram'lar. Arda da, Burak'ı da ben katayım, diğerlerini söylemiyorum, Arda dışında kimseyi konuşmadınız. Arda ile ilgili tek söz etmedim. Benim yakınımdaki kimse de tek kelime yazmamıştır, etmemiştir.. Terim'le Arda niye kavga etsin? Ne aynı yaştayız, ne aynı meslekteyiz. Ben hocayım, o futbolcu. Bazı şeyler insanın kendisinde kalmalıdır. Gönlümün kırıklığını da anlattım. Gönlümün kırgınlığı da geçecektir."

"İstifa etseydim çok zaman vardı"

"Spor kamuoyu ile genel kamuoyu çok farklı. Ben genel kamuoyunu önemsiyorum ve görüyorum. Ben istifa etseydim çok zaman vardı.. Ben kötü niyetli olsaydım, bu arkadaşları Ukrayna ve İzlanda maçı kadrolarına alırdım."


Burak Yılmaz: Biz burada bir aile gibiyiz


"Volkan Demirel'in sözlerini, oynama isteğine bağlıyorum"

"Volkan'ı duydum. Volkan Demirel'i ilk kez milli takıma çağıran benim. 2005'ten 2013'e kadar da kötü oynasa da kaleyi ona verdim. Volkan'ı kadroya alırken lobisi mi vardı! 2. kaleci bile yapmadım Volkan'ı. 2008'de kırmızı kart gördüğünde dahi hep oynattım. Volkan'ın milli takımda oynama isteğine veriyorum bu sözlerini. Ne yani, Yalçın tweet atmamış mıydı bize? Bunlar olabilir."

"Galatasaray'la görüşmedim"

"Galatasaray ile benim adımın geçmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama ben hiçbir zaman, hocası olan bir takımla görüşmedim. Riekerink çok da iyi işler yapıyor. Ben Riekerink'in rahat olmasını isterim, öyle de gözüküyor."

"Hiçbir arkadaşımın kellesini vermem!"

Bülent Bayraktar benim çok değerli bir çalışma arkadaşım. 15 yıldır çalışıyoruz. Kimse istiyor diye, hiçbir arkadaşımın kellesini vermem! Ailesiyle ilgili sağlık sorunları olduğundan burada değildir Bülent.

"Kimse futbolculardan bahsetmedi"

Bir, iki tane telefonun olayı çözdüğü ortamda, yazılanlardan araya girmeyen yok! Gazeteciler, televizyoncular, o, bu, öteki... Bir gruptan kimse bahsetmedi. Futbolculardan! Hiç kimseye gerek mi var? Bu kadar polemiğe gerek mi var?




Haberin Devamı
YORUM YAZ