MENÜ

Fatih Terim'den Arda Turan cevabı!

Türkiye Futbol Direktörü FFatih Terim ile Şener Özbayraklı, yarın oynanacak Hırvatistan maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam yabancı basın mensubunun "Arda çok iyi oyuncu, kadroya neden almadınız?" sorusuna bakın ne yanıt verdi.

Fatih Terim'den Arda Turan cevabı!



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Şener Özbayraklı, yarın oynanacak Hırvatistan maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Terim'den önce söz alan Şener Özbayraklı'nın açıklamaları şöyle:

"Hırvatistan iyi bir takım, bunun bilincindeyiz. Ama ben kendimi bildim bileli, Türkiye her takım için zorlu olmuştur. Genç ve dinamik bir takımız, bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Dünya Kupası'na katılırsak, benim için çok büyük bir tecrübe olacak. Umarım katılırız."

Fatih Terim'in Arda Turan sorusuna cevabı...

Deneyimli teknik adamın açıklamaları ise şu şekilde:

Terim, Hırvat muhabirin, "Arda Turan, çok iyi bir futbolcunuz. Yarın neden oynamayacak?" sorusuna, "Benim kadro tercihim bu sefer buydu." cevabını verdi.

Tecrübeli teknik direktör, Hırvatistan maçı ile ilgili olarak yaşadıkları olumsuzluklara değinerek "Maçın seyircisiz olması bir nebze önemli ama Hırvatistan'ın gücünü anlatmaya gerek yok.Gönül isterdi ki hafif bir takımla başlayalım. Ama Hırvatistan'la başlıyoruz. Açıkçası 2 problemimiz var. İlk problemimiz, bazı oyuncularımız fizik olarak hazır değiller. 2. problem, bazı oyuncularımız kulüplerinde fazla oynamıyorlar." açıklamalarında bulundu.

Fatih Terim sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen grupta 5. maçtan itibaren başladık. Demek ki ümidimizi kaybetmeden sonuna kadar gidebiliriz. Mağlubiyetten korkmuyoruz. Biz İzlanda'ya yenildiğimizde bayağı hırpalanmıştık. Avrupa Şampiyonası'nda iyi oynadılar, haksızlık etmişiz diyenler oldu."

"Uzun süredir Dünya Kupası'na gitmiyoruz, gidersek iyi olur. Bu grubun en önemli takımı Hırvatistan.Çok iyi mücadele edeceğimizden herkes emin olabilir."

'Levent Nazifoğlu kötü niyetle söylememiştir'

"Yarın Hırvatistan maçımız var. Levent Nazifoğlu ne demiş, ne dememiş, dönünce bakarız. Haberim yok. Kötü niyetle dememiştir. Corluka tecrübeli bir oyuncu. Yıllarını vermiştir. Görüşleri dikkate alınmalıdır."

"Taktiksel olarak hazırız. Psikolojik ve mental açıdan da hazır olduğumuza kimsenin şüphesi olmasın. Tek çekincem fiziksel. Bizim bazı oyuncularımızı tanımıyor olabilirler ama artık dünyada birbirini tanımayan takım yok. Sezon başını iyi geçirmeyen arkadaşlarımız var. Bu da bizim tarafımızdan isim isim sabit."

'Kendimizi aşacak bir oyun bekliyorum'

"Oyun felsefemizde pek fazla değişiklik olmayacak. Birbirini çok iyi tanıyan iki takım oynayacak. Hırvat takımı dünya starlarından kurulu bir takım... Kendilerine güvenmeleri kadar doğal bir şey yok. Hırvatistan maçın favorisi, kimse sorsanız böyle der. İtirazımız yok. Ama 11'e 11 mücadeleyi değiştirmiyor bu.Hırvatistan belki bizden çok daha iyiydi turnuvada ama bizden sadece 1 maç fazla oynadılar, Portekiz maçı. Yarın kendimizi aşacak bir oyun bekliyorum."

'Kulüp düzeyi Milli Takım'ı etkiliyor'

"Kulüplerimiz ne düzeydeyse, milli takımımız da form olarak aynı seviyelerde. Bizden önce UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçı oynayan kulüplerin daha iyi hazırlanması gerekir."

'Galatasaray eski kulübüm değil, kulübüm!'

"Seyircisiz maç hiç de hoş olmuyor. Değişik bir atmosfer olacağını şimdiden söyleyebilirim. Galatasaray'dan eski kulübün diye bahsettiniz ama, kulübün demek lazım. Dursun beyin şahsında Galatasaraylılara teşekkür ediyorum."

"Kazanamıyorsak, beraberlik fena bir sonuç olmaz. Benim futbol felsesem her zaman, 'kazanamıyorsan kaybetme' üzerinedir. Avrupa Şampiyonası'na gitmenin önemli bir şey olduğunu bir kenara koyup, bunu kabul etmek lazım. Avrupa Şampiyonası'na gitmek başarıdır. Tarihimiz belli, kazanılanlar kaybedilenler belli. Kazananlar ve kaybedenler de belli."

"Üzümü yiyelim, bağcıyı dövmeyelim. Muhakkak ki, tenkit edilmeli. Ama Hırvatistan'ı çok beğeniyoruz, bizden 1 maç fazla oynadı."






Haberin Devamı
YORUM YAZ