MENÜ

Fark çok büyük!

Fenerbahçe’nin forvetleri ne ayağında top tutabiliyor, ne de skor katkısı yapıyor. Krallıkta zirvede yer alan Gomis, Burak Yılmaz ve Vagner Love’ın istatistikleri ise parmak ısırtıyor

Fark çok büyük!

Bir forvetten ne beklersiniz? Bu sorunun ilk cevabı doğal olarak gol. Bunun dışında takımının atağa çıkarken zaman kazanması için ayağında top tutması, asist yapması diğer yanıtlar olabilir. Fenerbahçe’de Fernandao süre alamadı. Van Persie 2 maçta 112 dakika sahada kaldı ve hiçbir katkı sağlayamadı. Janssen, 4 mücadelede 2 gol ve 2 asistle Fenerbahçe’nin en verimli forveti oldu. Soldado ise henüz tabelaya etki edemedi. Sarı-Lacivertliler’in golcüleri skor anlamında ligdeki rakiplerinin çok uzağında. İşin kötüsü, bir forvetten beklenen diğer görev konusunda da iyi olukları söylenemez.

Ver Gomis’e koş sevince!

Aslan’ın Fransız yıldızı lige bomba gibi giriş yaptı. Gomis, geride kalan 7 haftada 7 kez fileleri sarsarken 2 de asist yaptı. İstatistiklere bakıldığında, 5 maçta 90 dakika, 2 mücadelede ise 87 dakika sahada kalan başarılı oyuncu rakiplerine kıyasla topla fazla oynamıyor. Ancak topla neredeyse her buluşmasında tehlike yaratıp, takımının skor üretmesine yardımcı oluyor.

Burak Yılmaz bildiğiniz gibi

7 yıl sonra Bordo-Mavililer’e geri dönen Burak Yılmaz, gol yollarındaki etkinliğinden hiçbir şey kaybetmediğini kısa sürede gösterdi. Milli forvet de aynı Gomis gibi topla fazla oynamıyor. Ancak arkadaşlarından pas aldığında, topu etkili bir şekilde kullanmayı biliyor. Örneğin Fenerbahçe karşısında 20 dakika sahada kaldı, sadece 7 kez topla buluştu ve 1 gol attı.

Komple forvet Vagner Love

Brezilyalı yıldız, geçtiğimiz sezon ilk senesinde ligi 23 golle krallık yarışını zirvede tamamlamıştı. Love, bu sezona da müthiş başladı. Tecrübeli oyuncu takımına 7 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Vagner Love, Alanya için forvetten çok hücumun merkezi gibi oynuyor. Ligin en fazla topla buluşan isimlerinden biri olan Sambacı, üstlendiği görevi hakkıyla yerine getiriyor.


Van der Wiel formayı unuttu

Haberin Devamı
YORUM YAZ