MENÜ

Düşmanlıktan sponsorluğa!

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın forma sponsorluğunu, başkanlığını Mehmet Ali Aydınlar'ın yaptığı Acıbadem üstlenirken, akıllara Aziz Yıldırım'la Aydınlar'ın 2013 yılında birbirlerini hedef alan açıklamaları geldi.

Düşmanlıktan sponsorluğa!

Sene 2013’ü gösterdiğinde bu dönemden önce şike sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı da yapan Mehmet Ali Aydınlar ile Aziz Yıldırım, kozlarını Fenerbahçe başkanlığı için paylaşmıştı.

Yıldırım, 2 bin 383 oy alan Aydınlar’ı, “Fenerbahçe düşmanı” olarak nitelendirirken, seçimi de 9 bin 380 oyun 6 bin 821’ini alarak kazanmıştı. Yıldırım, Aydınlar için özetle, “İki yüzlüler Fenerbahçe’ye başkan olmamalı. Burada normal seçim kongresi yapmadık. 3 Temmuz’dan beri yaşadıklarımızın hesaplaşmasıydı. Fenerbahçe’ye ihanet edenlerle, Fenerbahçe için hapse girenlerin, ‘dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe’ diyenlerin mücadelesiydi. Fenerbahçe Başkanı’na hakaret edeni affetmem. Kulübü Real Madrid gibi yapacakmış. Bütçesi 800 milyon Euro. Fenerbahçe’nin bütçesi 150 milyon Euro. Nasıl yapacaksın? Lafla olmaz bu işler. Varsayımla olmaz. Yapabilseydim, ben yapardım” demişti.

Aziz Yıldırım’a karşı kılıçları çeken Mehmet Ali Aydınlar ise o dönemde Yıldırım için “Normalde aday olmayacaktım. Ancak bu zihniyet sebebiyle başkan olmaya karar verdim. Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğine inandım. Kulübe hizmet etmeye çalışan insanların önü neden engelleniyor.Tek adam kültürü var. Bu kulübün başkanı da, teknik adamı da, televizyon yöneticisi de aynı kişi. Kimseye danışmadan kararlar alınıyor. Alex’e ömür boyu Türkiye’de yaşayacağı bir görev vaad ediyorum. Sen hangi sıfatla Fenerbahçe’ye başkan oldun. Utanmadan yalan söylüyorsun. Fenerbahçe’yi her sıralamada Avrupa’nın en büyük 5 kulübünden birisi yapacağımıza, üç büyük branşta her yıl Şampiyonlar Ligi seviyesinde en az çeyrek ve yarı final oynayacak takımlar kuracağız. Kulübü sevgi ve huzur dolu bir yer haline getireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

2018'de sponsor

Sarı-Lacivertliler’in dün resmi sitesinden yapılan haberde futbol takımının bugünden itibaren forma sponsorunun, başkanlığını Mehmet Ali Aydınlar’ın yaptığı Acıbadem Sağlık Grubu olduğu açıklandı.

Aziz Yıldırım ve Ali Aydınlar’ın birlikte fotoğrafları siteden paylaşılırken, anlaşmanın süresiyle alakalı olarak bir bilgi paylaşılmadı.

Fotoğrafta da sözleşmenin olduğu belgelerin fotoşopla kapatıldığı dikkat çekti. Yıldırım anlaşmayla ilgili olarak, “Uzun süren görüşmelerin ardından bugüne kadar yapılmış en iyi anlaşmalardan birini Acıbadem’le gerçekleştirdik. Fenerbahçe’de görev bilinci en üst düzeydedir. Hiçbir Fenerbahçelinin görevden kaçmayacağını bu bağlamda değerlendirildiğinde Mehmet Ali Aydınlar’ın göreve davet edildiğinde kendisinin de bu görevden kaçmayarak Fenerbahçe’ye önemli bir görevi ifa etmiştir” yorumunda bulundu.

Anlaşma sonrasında Yıldırım gibi duygularını paylaşan Mehmet Ali Aydınlar ise “Hepimizin bildiği gibi Fenerbahçe, sadece şampiyonluklar için mücadele edilen bir kulüp değil. Aynı zamanda birlik beraberlik içinde ortak amaçlar için hareket eden büyük bir camiadır. Ortak sevdamız olan Fenerbahçemizi maddi anlamda güçlendirmek, maddi imkanı olan her Fenerbahçeli’nin görevidir. Kulüplerin ekonomik sorunlar ile boğuştuğu bu ortamda bir Fenerbahçeli olarak kulübümüze maddi destek sağlamayı bir görev olarak telakki etmekteyim. Fenerbahçemiz söz konusu olduğunda, bu renklere gönül vermiş, diğerleri arasından Sarı-Lacivertli renkleri seçmiş herkesin çok iyi bildiği ve yaşamlarına yansıttığı özel bir durum yaşanır. Sonuçta bu sponsorluk konusunda sorulacak, “Neden ve Nasıl?” sorularının yanıtı tek bir kelimedir: O tek kelime Fenerbahçemiz’dir” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ