MENÜ

Dursun Özbek: Allah aşkına İbrahimovic'i gündemden düşürün

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Dumankaya ile yapılan imza töreninde açıklamalarda bulundu. Özbek, İbrahimovic ile ilgili gelen bir soruya sert tepki göstererek, "Allah aşkına şu İbrahimovic'i gündemden düşürün" dedi.

Dursun Özbek: Allah aşkına İbrahimovic'i gündemden düşürün

Galatasaray Kulübü, Dumankaya ile sponsorluk anlaşması için imza töreni düzenledi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, imza töreninde açıklamalarda bulundu. Sponsorlukların Türk futboluna katkıları hakkında konuşan Özbek, "Galatasaray ilklerin takımı olmuştur. En çok şampiyon olan takımdır. Başarı Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır. Bu anlamda Ben Dumankaya'ya Galatasaray'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada sponsorluk müessesi çok önemli. Özellikle futbol gibi ekonomisi yüksek olan branşta sponsorluk önemli. Türk sporuna destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

"Real Madrid ve Barcelona da ekonomik zorluk çekiyor"


Dursun Özbek, "Futbol kulüpleri özellikle çok büyük bir parasal aktivitesi olan bir sistem. Uluslararası boyutta çok büyük bir ekonomi haline gelmiş. Bütün büyük kulüplere baktığınız zaman Real Madrid gibi Barcelona gibi, Benfica'yı ağırladık. Zaman geldiğinde onlar da ekonomik bir zorluğa girmişlerdir. Galatasaray'ın ellerinde gayrimenkulleri var. Bunlar Galatasaray'ın ekomonik anlamda çıkışlarıdır. Ben bu maksatla da kendisiyle de görüştüm. Galatasaray'ın ekonomik anlamda çıkışında gayrimenkulleri önem taşıyor." dedi.

"İbrahimovic'i gündeme getirmeyin"


Bir gazeteciden 'Transferlere de sponsor olacak mısınız? Mesela İbrahimovic'e' şeklinde gelen bir soruya tepki gösteren Dursun Özbek, "Allah aşkına şu İbrahimovic'i gündemden düşürün. Bizim takımımız 4 yıldızlı takımım. Ben ısıtılıp ısıtılıp bu İbrahimovic'in gündeme getirilmesine karşıyım." dedi.

Cenk Ergün: Drogba ile görüşüyoruz

2 sponsor müjdesi daha!


Sponsorluk ile ilgili arayışlarına devam ettiklerini ifade eden Galatasaray Kulübü Başkanı "Galatasaray 2011 senesinden paşlayan süre zarfında Galatasaray'ın zarar seviyesi 30 milyon Euro'nun üstünde. Kulübümüz mevcut kaynak dışında yeni kaynak yaratmak zorundadır. Yeni kaynak peşindeyiz. Galatasaray bir spor kulübü. Gayrimenkul kulübü değil. Onun için sportif başarılar yakalamak hedefimiz. Bu yüzden yeni kaynak yaratmak istiyoruz. Elimizde de 2 firma var." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de birinciyiz"


Passolig hakkında konuşan Dursun Özbek , "Passolig, yasa gereği olan bir oluşum. Dolayısıyla yasa ile ilgili gelen bir oluşumu fazla kritike etmek istemiyorum. Biraz da siyasallaştı iş. Ben bu konuda yorum yapmayacağım sadece taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Galatasaray bu kartta birinci sırada. En son aldığım rakamlara göre 250-260 bin passolig satılmış." ifadelerini kullandı.



"Hoş bir durum değil"


Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları ile ilgili de konuşan Özbek, "Oradaki söylem ve hakemlerin alıkonmuş olması hoş bir durum değil. Bayanlarla ilgili de yanlış açıklamalarda bulunduğunu ifade etti. Biz futbolu yeşil sahada oynamak istiyoruz. Onun dışındaki polemiklere katılmak istemiyoruz." sözlerini sarf etti.

"Her teklifi kabul edemeyiz"


Forma sponsorluğunda bir gecikme olup olmadığıyla ilgili gelen bir soruya başkan "Ben Galatasaray Kulübü adına sponsorlukta en iyi gelen teklifi kabul etmek zorundaydım. Gecikmiş olmamız önemli değil. En iyisini en değerlisini seçmek istedik. Her gelen teklifi kabul edemeyiz. Forma sponsoru anlamında geçen seneden daha öndeyiz. Geçen sene 33 milyon TL gelir sağlamışız, bu sene bu rakam 42 milyon TL. Sponsorluk konusunda biz yönetim kurulumuzla birlikte ince eleyip sık dokuduk. Galatasaray adına faydalı bir anlaşma yaptığımıza inanıyorum." dedi.

"UEFA'ya durumumuzu anlattık"

"Galatasaray'ın UEFA kriterlerinde uyumsuzluk gösteriyor. Biz bu durumu açıklamaya çalıştık onun için de bir heyet gönderdik. Biz finansal durumun ne olduğunu açıklamak için gönderdik o heyeti. Bize ait bir kriter değil. Bütün UEFA'ya üye kulüpleri için geçerli. Bu kriterlerde 10'a yakın ceza var. Bunların arasında UEFA'ya gitmeme gibi cezalar da var. Biz mali yönden bu durumu çözeceğimizi söyledik. 2 sene gibi bir süre istedik. Durumumuzu anlattık anlatmaya da devam ediyoruz."

"Hocamızın raporuna göre transfer yapabiliriz"


'Ara transfer döneminde çalışmalarınız var mı?' yönünde gelen bir soru üzerine Dursun Özbek "Ara transferlerde eksikliklerimizin olup olmadığını teknik kadro bize rapor edecek. Hocamızın talep ettikleri mevkiilere göre biz de Ocak ayında harekete geçeceğiz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ