MENÜ

Beşiktaş'a haciz baskını

8 milyon dolarlık alacak için haciz memurları, Akaretler'deki kulüp binasına geldiler.

Beşiktaş'a haciz baskını



Son dönemde yaptığı özellikle futbolculara yaptığı ödemelerle rahat bir nefes alan Beşiktaş Yönetimi güne büyük bir şokla başladı.

Haciz memurları, 8 milyon dolarlık alacak için siyah-beyazlı kulübün Akaretler'deki kulüp binasına gitti. Haciz memurlarının kulüp binasına gelmesinin ardından siyah-beyazlı kulübün avukatları rotasını Akaretler'e çevirdi.

Avukatlar arasında arbede yaşandı


Edinilen bilgiye göre ; Başkan Fikret Orman ve Yönetimin bulunduğu Akaretler'deki 13. katta tüm masa sandalye ve eşyalara haciz konulup toplandı.

Kamyonlar eşyaları taşımak için dışarıda bekliyor

Aktif Tanıtım'ın alacakları için haciz işlemlerini yeniden başlattığı Beşiktaş'ta şok yaşanıyor.

Haciz memurları ve avukatlar Kulüp binasına geldiğinde tatsız olayların yaşandığı, kulüp avukatlarının, hacize gelen memurları ve avukatları içeriye almak istemedikleri öğrenildi. Bu sırada arbede yaşandığı belirtildi. İçeriden alınan bilgilere göre sert tartışmalar oldu.

Memurlar içeri girince yapılan görüşmede kulüpte para olmadığı için ödeme yapılamayacağı anlaşıldı. İçerideki mallar için tutanak hazırlandı. Haciz işlemi yeniden başlatıldı. Kapıda 2 adet kamyonun beklediği, kulüp binası arkasında 1 kamyonun daha bulunduğu görüldü. Eşyaları götürmek için kamyon getirildiği dikkat çekerken, haciz memurları Başkanın ve Yönetimin oturduğu 13. kattaki tüm masa sandalye ve eşyaları toplattıkları öğrenildi.

İlerleyen süre içinde kulüp binasındaki eşyaların çıkarılması ve kamyonlar ile götürülmesi bekleniyor.


Hukuk Bürosundan açıklama

Konuyla ilgili Beşiktaş'ın borcu olan Aktif Tanıtım adına Dedeoğlu Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklamada "Yıldırım Demirören dönemine ait olan borçlar konusunda Fikret Orman yönetimiyle de bir ödeme programında anlaşma sağlanmış olmasına rapmen protokole uyulmadığı için yeniden icra takibi başlatılmış ve haciz işlemlerine başlanmıştır." denildi.

Beşiktaş'tan açıklama

Öte yandan Beşiktaş, konuyla ilgili KAP'ta bir açıklama yayınladı. İlgili firmaya herhangi bir borçları olmadığını dile getiren Siyah Beyazlıların açıklamasının tamamı şöyle:

''28.12.2012 tarihli Özel Durum Açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz ile Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti. arasında sulh protokolü imzalanmış olup, Şirketimiz protokol gereği tüm yükümlülüklerini/ödemelerini eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Ancak Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti., protokolün ihlal edilmiş olduğunu öne sürerek alacakları ile ilgili olarak Şirketimiz aleyhine icra takibi başlatmıştır. Bunun üzerine Şirketimiz tarafından borçlu bulunmadığımızın tespiti amacıyla menfii tespit davası açılmıştır. Hukuki süreç devam etmekte olup, yargı kararının beklenmesinin gerektiği açıktır. Konu ile ilgili gelişmeler konusunda Kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecektir. ''

Beşiktaş Yönetimi, avukatlarla görüşmek için geldi


Halen kulüp binasının birinci katında bulunan haciz memurları mal tespiti ve bekleyişini sürdürüyor. Beşiktaş'ta gergin bekleyiş devam ederken, Beşiktaş Yönetimi'nden Ahmet Ürkmezgil ve Hakan Özköse avukatlar ile görüşmek üzere kulübe geldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ