MENÜ

Beşiktaş'ta her yol ona çıkıyor: Edin Dzeko

Siyah-Beyazlılar’ın, Mario Gomez’in alternatifi olarak hedefinde yer alan Edin Dzeko’ya, kulübü Roma’dan gidiş izni çıktı. Geçen sezon takımda kiralık olarak görev yapan genç golcü Stephan El Shaarawy’nin bonservisini almayı planlayan İtalyan ekibi, Bosnalı yıldız için Kartal’la masaya oturacak.

Beşiktaş'ta her yol ona çıkıyor: Edin Dzeko

Yeni sezona yer alacakları 3 kulvarda da başarı parolasıyla başlamayı planlayan Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda kadroyu güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız verdi. İlk etapta savunma ve kaleci transferine yoğunlaşan yönetim; geçen sezon Fiorentina’dan kiralanan Mario Gomez’in takımdaki geleceğinin belirsizliğini koruması sonrasında Alman futbolcunun yerini doldurmak için de temaslarını sürdürüyor. Bu doğrultuda ilk hedef olarak Serie A temsilcisi Roma’nın Bosnalı yıldızı Edin Dzeko’yu hedefine alan yönetimin; İtalyan ekibiyle gelecek hafta tekrar masaya oturacağı bildirildi.

Shaarawy’ye 13 milyon Euro!

Serie A’da çıktığı 31 lig maçında 8 gollük performans sergileyebilen 30 yaşındaki futbolcunun performansından memnun olmayan Roma; geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen ve başarılı bir sezon geçiren bir diğer forvet Stephan El Shaarawy’nin bonservisini Milan’dan almayı planlıyor.

Miralem Pjanic’i Juventus’a 32 milyon Euro’ya gönderen Başkent temsilcisi, Mısırlı golcü Shaarawy’nin sözleşmesindeki 13 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanma kararı aldı. İtalyan ekibinin; Shaarawy’ye ek olarak kadrosundaki diğer forvetler; Francesco Totti ve Ezequiel Ponce’yla yola devam edeceği ve Dzeko’nun gidişine onay verdiği öğrenildi.

Kartal’ın formülü belli

Premier Lig devi Manchester City’den satın alma opsiyonuyla kiraladığı Bosnalı futbolcunun bonservisini 11 milyon Euro’ya Ocak ayında alan Roma’nın, futbolcusu için Beşiktaş’a kapıyı 10 milyon Euro’dan açtığı ve bu bedelde ısrarcı olduğu konuşuluyor. Siyah-Beyazlılar’ın ise bu bedeli fazla bulduğu ve bu transferi satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle bitirmeyi hedeflediği ifade edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ