MENÜ

Beşiktaş'ta Benfica alarmı!

Beşiktaş’ın hocası, Karabük karşılaşmasının ardından doğrudan tesislere götürdüğü oyuncularına dün sabah hafif bir antrenman yaptırdı. Güneş bugün 5 saatlik yolculukla Lizbon’a gidecek futbolcularından uçakta en az bir saatlerini uykuya ayırmalarını da istedi.

Beşiktaş'ta Benfica alarmı!

Beşiktaş’ta teknik heyet, Benfica deplasmanı öncesinde bir dizi önlem aldı. Şenol Güneş, Karabük maçından sadece 3 gün sonra Şampiyonlar Ligi sınavına çıkacak olmaları nedeniyle rutin antrenman programını terk etmek zorunda kaldı.

İki maç arasında yalnızca 72 saat bulunması yüzünden düğmeye basan Güneş, Karabük karşılaşmasından sonra takımı tesislere götürdü. Geceyi BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde geçiren futbolcular dün sabah saatlerinde hafif bir idman gerçekleştirdi.

Bu çalışmanın ardından oyuncularının evlerine gitmesine izin veren deneyimli hoca, “Yarın (bugün) sabah tesislerde toplanacağız. O ana kadar iyi dinlenmenizi ve bu nedenle erken yatmanızı istiyorum” dedi.

Cenk Tosun: Her maç daha fazla

Benfica maçının son antrenmanını Portekiz’de yaptıracak olan Şenol Güneş yaklaşık 5 saat sürecek yolculuk için uçakta da bazı önlemler aldırdırdı.

Deneyimli hoca, kafile uçağında tam bir sessizlik isterken oyuncularından yolculuk boyunca en az bir saat uyumaya çalışmalarını istedi. Öğleden sonra Lizbon’da olması beklenen Beşiktaşlı futbolcular Luz Stadı’nda yapılacak hafif tempolu taktik çalışmasıyla Benfica maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

Şenol Güneş yoğun maç trafiğinde siyah-beyazlı oyuncuların sakatlık ve yorgunluk problemi yaşamaması için Quaresma ve Atiba’yı, Karabük maçında kadroya almamıştı. Bu arada yorgunluk şikayeti olan oyuncuların dünkü antrenmandan sonra tesislerde uzun süre masaj yaptıkları aktarıldı.

Ömer Şişmanoğlu: Tarif edilemez bir duygu

Disiplin uyarısı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Karabükspor maçından sonra iki konuda oyuncularına ciddi uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı. Siyah-beyazlı hocanın, oyun disiplininden kopmaları ve zaman zaman göze çarpan bireysel futbol nedeniyle futbolcularının dikkatini çektiği aktarıldı.

Benfica ile yapacakları maçta bu yanlışların tekrar etmemesini isteyen Güneş’in, “Bazı maçlarda öne geçtikten sonra biraz da tribünlerin coşkusuyla oyundan kopuyoruz. Takım oyunu yerine şahsi oynama durumu söz konusu oluyor. Karabük golü bulduktan sonra daha da tehlike yaratabilirdi. Bu maçtan ve hatalardan ders almalıyız. Benfica maçında daha disiplinli ve dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kaynak: Milliyet

Kartal avcısı Kartallar

Haberin Devamı
YORUM YAZ