MENÜ

Beşiktaş'ta Arena seferberliği!

Pazar günkü derbi öncesi Siyah-Beyazlılar dış dünyaya kapılarını kapattı. Teknik direktör Şenol Güneş, özel misafirlerin dahi tesislere girişini yasakladı. Oyun planını büyük ölçüde belirleyen tecrübeli hoca, ilk 20 dakikada işi bitirmeyi hedefliyor. Güneş, “Erken atacağımız bir gol rakibi oyundan düşürür” diyor.

Beşiktaş'ta Arena seferberliği!

Bitime 3 hafta kala Fenerbahçe’ye 3 puan fark atan ve en kritik deplasmanına pazar günü çıkacak olan Beşiktaş’ta olağanüstü hal ilan edildi. Teknik direktör Şenol Güneş ipleri tamamen ele alırken, futbolcularıyla sürekli bire bir görüşmeler yapıyor.

Öğrencilerinden Osmanlıspor ve Konya maçlarını unutup sadece Galatasaray’a odaklanmalarını istiyor. Arena’da galibiyete ulaşmaları halinde büyük mesafe kat edeceklerini söyleyen Şenol hoca, takımın dış dünya ile ilişkisini kesti.

Kavgalar büyük etken

Buna göre tecrübeli hocanın talimatı doğrultusunda tüm antrenmanlar basına kapatıldı. Hafta başından bu yana idmanlara basın mensupları giremezken, bugün ve yarın da bu uygulama devam edecek. Geçtiğimiz hafta yaşanan 2 kavgayı göz önünde bulunduran Şenol hoca, benzer sıkıntıların yaşananabileceği konusunda tedirgin. Bu sebeple oluşabilecek gerginliklerin dışarı yansımasını engellemek isteyen Şenol Güneş, özel misafirlerin dahi tesislere girişini yasakladı. Ümraniye’ye futbolcu yakınları dahi giremiyor.


Shaktar Donetsk'te Lucescu devri bitti


Yüksek tempo...

Galatasaray derbisinin taktiğini büyük ölçüde belirleyen Beşiktaş’ın kurt hocası, baskın planı hazırladı. Buna göre ilk 20 dakika Siyah-Beyazlı takım için çok önemli. Galatasaray’ın savunmada ve orta sahada ciddi sıkıntılar yaşadığını göz önünde bulunduran teknik heyet, karşılaşmaya hızlı başlayarak rakibi şaşırtmak amacında.

Galatasaray’ın temposu yüksek takımlara karşı zorlandığını tespit eden Kartal, maçın hemen başında golü bulmayı hedefliyor. Şenol hoca da, “Erken atacağımız bir gol rakibi oyundan düşürür” diyor.

İlk hamle töre

Arena’da sahaya çıkacak 11 konusunda ise sürpriz yaşanmayacak. 4-0’lık Kayseri galibiyetinde olduğu gibi Marcelo’nun yanında yine Tosic oynayacak. Sağ bekte Beck, solda İsmail Köybaşı görev yapacak.

Geri dörtlünün önüne Atiba’yı koyacak olan Şenol Güneş, Kanadalı’nın ilerisinde Oğuzhan ve Sosa ikilisine güveniyor. Kanatlarda Olcay ile Quaresma formayı bırakmayacak, ileri uçta da Gomez, Aslan’ı vuracak. Oldukça formda olan ve idmanlarda çok çalışan Gökhan Töre’nin ise ikinci yarıda görev alacağı öğrenildi. Töre, Beşiktaş’ın kulübeden yapacağı ilk hücum hamlesi olacak.

Orhan Yıldırım


Sigara içen futbolcular!


Galibiyet primi 30 bin lira

Süper Lig’de normal galibiyetler için oyuncu başına 20 bin TL prim veren Beşiktaş Yönetimi, derbilerde bu rakamı 30 bin liraya çıkartıyordu. Galatasaray derbisinde de tarife değişmedi. Arena’da galibiyete ulaşması halinde Siyah-Beyazlı futbolcular 30’ar bin liranın sahibi olacaklar. Başkan Fikret Orman, esas primi lig sonunda vermeyi planlıyor. Şampiyonluğa ulaşılması halinde futbolcular büyük ödülü alacak. Bu konuda henüz rakam açıklanmış değil.

Haberin Devamı
YORUM YAZ