MENÜ

Beşiktaş'ın Quaresma savunması hazır!

Siyah-Beyazlılar, Josef de Souza’nın dirsek ve diğer müdahaleleri sonrasında Quaresma’nın karşı atağa geçtiğini savunup tahrik indirimi isteyecek. Savunmada kullanılacak maddeleri belirleyen yönetim, Q7’nin düşük bir ceza almasını hedefliyor.

Beşiktaş'ın Quaresma savunması hazır!

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi Vodafone Park’ta ağırladığı mücadeleye damgasını, oyun içerisinde çıkan olaylar vurmuştu. Mücadelenin ikinci yarısında oyuna dahil olan Ricardo Quaresma, 52. dakikada Fenerbahçeli futbolcu Josef de Souza’yla yaşadığı gerilim sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

Rakibine yumruk atan Quaresma’nın, önceki gün PFDK’ya sevk edilmesinin ardından Beşiktaş Yönetimi de harekete geçti. Tecrübeli futbolcunun 8 ile 16 maç arasında ceza alma durumunun olması sebebiyle cezayı hafifletmesi muhtemel bir savunma hazırlayan Siyah-Beyazlılar, bunu yetkili kurula sunacak.

SÜPER ORANLAR HEMEN KUPON YAP!

Geniş bir ekip hazırladı

Başkan Fikret Orman, hukuktan sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Şenol Güneş ve ekibinin fikir alış verişi sonunda hazırlanan raporda, Quaresma’nın Josef de Souza tarafından provake edildiği anlar üzerine çalışıldı. Yönetim, bu savunmayla Quaresma’nın tahrik edildiğini gösterip oyuncusunun PFDK’dan minimum ceza almasını sağlamayı umuyor.

Everton teknik direktörüne Cenk Tosun tepkisi

Savunmada yer alan satırbaşları:

1) Souza vurmadan önce Quaresma, gerginliği engellemeye çalışıyor.
2) Josef de Souza, Quaresma’ya dirsek atıyor, görüntülerde yer alıyor.
3) Quaresma, tahrik sonrasında kendisini korumaya çalışıyor.
4) Tahrik olduğu için Quaresma, sportmenliğe aykırı hareketten ceza almalı.
5) Mehmet Ekici’nin Pepe’ye yaptığı hamlenin ceza almaması.

Quaresma’nın PFDK’ya sevk edildiği maddeler:

43.Madde-Kural Dışı Hareket: Bu maddede cezalar; “Ciddi faullü oyun” ve “Şiddetli hareket” olarak ikiye ayrılmış. Burada Quaresma’nın ihraç sebebi, “Şiddetli hareket”. Dolayısıyla alt sınır 3, üst sınır 6 maç cezayı emrediyor.

44.Madde-Saldırı: Bu eylemin bir futbolcu tarafından işlenmesi durumunda; alt sınır 5, üst sınır 10 maç cezayı emrediyor.

Orhan Yıldırım

Ünlüler ve kardeşleri. Çok şaşıracaksınız





Haberin Devamı
YORUM YAZ