MENÜ

‘Beşiktaş'ı bırak Feyenoord'a bak'

Advocaat’ın derbi sonrası soyunma odasında öğrencilerini hem teselli ettiği hem de uyardığı ortaya çıktı: Başınızı öne eğmeyin. Rakibe top göstermediniz, galibiyeti hak ettiniz. Ancak artık Feyenoord’u düşünmeye başlayın.

‘Beşiktaş'ı bırak Feyenoord'a bak'

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında kazanıp hem lider Başakşehir ile hem de rakibiyle arasındaki puan farkını indirmek istiyordu. Ancak Sarı-Lacivertliler, daha üstün bir futbol sergilemesine rağmen Siyah-Beyazlı savunmayı aşamadı ve derbide gol sesi çıkmadı.

Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasında büyük bir üzüntü yaşadı. Odaya girdiğinde öğrencilerinin bu halini gören Dick Advocaat, önce onları teselli etti.

Hollandalı teknik adam, “Başınızı öne eğmeyin. Üzülmenize gerek yok. Benim kriterlerime göre siz bu maçın galibisiniz. Rakibe adeta top göstermediniz. Galibiyeti hak ettiniz. Ancak böyle durumlar futbolun doğasında var. Şimdilik zirveye yaklaşamadık ama en kısa sürede liderliği ele geçireceğimize eminim” sözleriyle oyunculara moral verdi.

‘Derbi kadar önemli’

69 yaşındaki çalıştırıcı ardından, “Artık Beşiktaş’ı unutun. Bu maç geride kaldı. Perşembe günü Hollanda’da, en az derbi kadar önemli bir sınav bizi bekliyor. Tamamen Feyenoord’u düşünüp, bu mücadeleye odaklanmamız şart” sözleriyle öğrencilerini uyardı.

Yusuf Dursun


Fatih Altaylı: Fenerbahçe'nin en büyük hatası...

Haberin Devamı
YORUM YAZ