MENÜ

Belhanda kimdir?

Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Belhanda kimdir sorusu son zamanların en merak edilen konusu oldu. Galatasaray'ın çok istediği hatta Dursun Özbek'in 'uçaklar inecek' açıklamasında kastettiği oyunculardan biri olan Belhanda kimdir, kariyeri, yaşı gibi soruların cevapları haberimizde...

Belhanda kimdir?

Galatasaray transferin hızlı takımlarından. Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek isteyen Galatasaray'ın gündeminde birçok yıldız isim var. Bu isimlerden bir tanesi de Nice forması giyen Belhanda. Galatasaray taraftarları Belhanda kimdir sorusunun yanıtını merak ediyor.

Belhanda kimdir?


25 Şubat 1990 tarihinde Fransa'nın Avignon kentinde dünyaya gelen Younes Belhanda, gençliğini Aramon kentinde geçirdi. Ailesi aslen Fas'ın Taza şehrinden gelen Belhanda futbol kariyerine büyüdüğü şehrin takımı Racing Club Amaron'da başladı.

1.77cm boyundaki Belhanda, yüksek tekniği ve oyun görüşü ile dikkat çekiyor. Kariyerinde özellikle forvet arkasında oynadığı maçlarda etkili bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu hücum hattının solunda da forma giyebiliyor. Bonservisi Dinamo Kiev'de olan ancak geçen sezonu Nice'de kiralık olarak geçiren Belhanda gösterdiği performans ile tekrar Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

2013-14 sezonu başında 8.5 milyon euro karşılığında Dinamo Kiev'e transfer olan Belhanda takımda geçirdiği 2.5 yılın ardından 2015-16 sezonu devre arasında Schalke 04'e kiralık olarak gitti. Almanya'da geçirdiği dönemde 15 maça çıkan Faslı futbolcu 2 gol kaydederek sezonu tamamladı ve Kiev'e geri döndü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ