MENÜ

Baskı Benfica'da!

Dış haberler editötürümüz Çağrı Davran'dan, dev mücadele öncesi Benfica analizi...

Baskı Benfica'da!

"Portekiz ekibi son maçında Tondela’yı 4-0 yense de, önce Galatasaray, ardından Sporting mağlubiyetleri onları iyice strese soktu. Eğer Cim Bom, yine rakibin beklerinin üzerine oynar ve savunmaya çekilmezse, İstanbul’a asla puansız dönmez"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki 4. maçında bir kez daha Benfica ile karşı karşıya gelecek. İlk maçta rakibi çok iyi analiz eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Portekiz ekibini sahasında da nasıl devirebileceğini artık daha iyi biliyor. Arena’da 2-1 kazanılan mücadelenin kilidi, rakibin savunmasının arasına atılan topların yanı sıra, kanat akınlarıyla açılmıştı. Benfica’da sağ bekte Silvio ve sol bekte de Eliseu’nun savunma yönlerinin zayıf olmasından çok iyi yararlanan Sarı-Kırmızılılar, bu iki ismin üzerine oynamaktan vazgeçmemeli.

Burak büyük güç katacak

Ayrıca Jardel’in stoperdeki partneri 34 yaşındaki kaptan Luisao da, hızlı forvetlere karşı ağır kalıyor. Podolski ve Yasin’in kanatlardan yapacağı bindirmelere, bir de Umut Bulut’un yerine forvette başlayacak olan Burak Yılmaz’ın da eklenmesi, Cim Bom’u gol konusunda daha umutlu hale getiriyor. Aslan’ın bu maçta savunmadan çok golü düşünmesi gerekiyor. Eğer rakip üzerinde baskı oluşturulursa, puan ya da puanlar alma ihtimalimiz çok yüksek.

Gaitan ve Jonas’ı durdur

Geri çekilip, deplasman takımı gibi oynarsak, zaten defans yapamayan Benfica’nın ekmeğine adeta yağ süreriz. Galatasaray maçının ardından ligdeki derbide Sporting Lizbon’a 3-0 kaybeden, düşme hattındaki Tondela’yı 4-0 yenen Benfica’da işler iyi gitmiyor. Baskı onların üzerinde olacak. Kostas Mitroglou ile Fejsa’nın forma giyemeyeceği ev sahibinde orta alanda cezalı Samaris’in yerine Talisca oynayacak. En dikkat edilmesi gereken isimleri ise yine Gaitan ve Jonas. Onları durdurmak, Benfica’yı durdurmak anlamına geliyor.

5 eksikleri var

Ev sahibi Benfica’yı eksik futbolcular düşündürüyor. Sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan Mitroglou ve sağ ayak kaslarında aşırı yüklenmeden dolayı sakatlığı olan orta saha oyuncusu Ljubomir Fejsa, takımla antrenmana çıkmadı. Her iki futbolcunun da Galatasaray maçında forma giymeyecekleri kesinlik kazandı. Benfica’da ayrıca kart cezalısı Samaris de forma giyemeyecek. Portekiz ekibinde sakatlıkları olan Salvio ve Nelson Semedo’nun da maça yetişmelerinin çok zor olduğu bildirildi.

‘Rakip çok tecrübeli’

Benfica Teknik Direktörü Vitoria, “Galatasaray bize sıkıntı yaratabilir. İyi bir seri yakaladılar ve çok tecrübeliler. Türkiye’de kaybettik, hem de birçok bölümde daha iyi olmamıza rağmen. Deplasmandaki maç, bize rakibimiz hakkında daha net fikirler verdi. Daha farklı sonuçlanabilirdi. Galatasaray’a büyük saygımız var ama onları yenebileceğimizi biliyoruz. Son karşılaşmamız bunu net şekilde gösterdi” dedi.

‘İşimiz zor olacak’

Vitoria ile birlikte basın toplantısına katılan tecrübeli futbolcu Luisao, “Galatasaray çok esnek bir takım. Ne istediklerini biliyorlar. Eksiklerin yokluğunda işimiz zor olacak. Ama iyi bir kadromuz olduğunu biliyoruz ve buradaki tüm oyunculara güvenmek zorundayız. Türkiye’de iyi futbol oynamıştık. Yakaladığımız şansları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Burası Şampiyonlar Ligi ve burada çok fazla fırsatınız olmuyor” açıklamasını yaptı.

Portekiz’de firesiz

Galatasaray daha önce Portekiz’de iki maça çıktı. 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası’nda Benfica deplasmanında sahne alan Aslan, mücadeleyi 2-0 kazanmıştı. 2012-2013 sezonunda da Şampiyonlar Ligi grubunun son maçında Braga’ya karşı mücadele eden Cim Bom, 2-1 galip gelip, adını son 16’ya yazdırmayı başarmıştı.

Çağrı Davran


Hooijdonk: Bu adamlar Fernandao'yu durduramaz!

Haberin Devamı
YORUM YAZ