MENÜ

Almanya da istedi, Türkiye'yi seçti!

Yunus Mallı'nın amcası İlhan Mallı, “Almanya'nın Sportif Direktörü Flick, defalarca Yunus'la görüştü. Ancak O, hisleri ve duygularını da katarak, Ay-Yıldızlı formayı giymeyi tercih etti” dedi.

Almanya da istedi, Türkiye'yi seçti!

Almanya’da Mainz forması giyen Yunus Mallı, A Milli Takım tercihini, Türkiye’den yana kullanmıştı. Yunus’a en yakın isimlerin başında gelen amcası İlhan Mallı da, yaşanan süreci sadece FANATİK’e anlattı. Amca Mallı şunları söyledi: “Yunus’un kulübü Mainz’ın son dönemde aldığı kötü sonuçlar ve onun milli takım tercihi süreci aynı zamana gelince, kulüp tarafından biraz sıkıntılı günler geçirdik. Karar verirken, hisler, duygular ve aile desteği ön plana çıktı. Yunus, Ay-Yıldızlı formayı kendisi giymek istedi. Fatih Terim hocamız da geldi, kendisiyle burada görüştü. Sürecin bu kadar uzun sürmesinde vatandaşlık meselesi vardı. Yunus, Almanya vatandaşı olduğu için bunu kaybetmeden ikinci bir vatandaşlık başvurusu için izin istedi. Normalde 3-6 ay arasındaki bürokratik süreci 3 hafta içinde atlattık.”

‘Vatandaşlığı kaybetseydi...’

“Sonuçta 7 yıldır burada oynuyor. Eğer bunu kaybetseydi, Almanya’ya dışarıdan ilk defa gelen bir insan muamelesi görecekti. Olumsuz bir cevap çıksaydı, karar nasıl olurdu bunu bilemiyorum. Ancak yeğenim, Türkiye adına oynamak için fekadarlığa her zaman hazırdı. ‘Almanya’da oynayamayacağı için Türkiye’yi seçti’ yorumlarına katılmıyorum. Joachim Löw’ün daha önce yardımcılığını yapan ve şu an Almanya Federasyonu’ndaki 1 numaralı isim olan Sportif Direktör Hans-Dieter Flick, defalarca Yunus’la görüşmüş ve ‘Kararında acele etme’ demişti. Ancak bir karar verildi ve bunun Türkiye olmasından dolayı mutluyuz.”

M.Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ