MENÜ

Ahmet Eke: Sponsorluklar teşvik edilmeli

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, FANATİK'in düzenlediği 2017 Spor ve Ekonomi Zirvesi'nde sponsorlukların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ahmet Eke: Sponsorluklar teşvik edilmeli

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, FANATİK'in düzenlediği 2017 Spor ve Ekonomi Zirvesi'nde sponsorlukların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

İşte Eke'nin açıklamaları:

Aytemiz'in Türkiye'de ciddi bir büyüme planları olduğunu biliyoruz. Bu büyüme hedeflerine paralel olarak spor sponsorluğundan söz edebilir misiniz?


Biz şirket olarak biraz şanslıyız çünkü perakendeciyiz. Yurt geneline yayılmış ağlarımız mevcut. Bir Türk şirketi olarak sporun etkileşim anlamında çok önemli bir araç olduğuna inanıyoruz. Alanyaspor'la bir anlaşma yaptık. Sponsorluk ve iş dünyasıyla ilgili iş birliklerinin son derece kısır ve sıkıntılı olduğunu da gözlemliyorum. Bu toplantımız, bu iletişimimiz bile sponsorluğun önemi, farkındalığı ve bunun hissedilmesi açısından çok önemli bir başlangıç. Biz Aytemiz olarak, sporla sıcak bir iletişim teması kurulmasının çok doğru olduğunu düşünüyoruz. Başarılı sonuçlar da aldık.

'Kat edilecekmesafe var'

Akaryakıt sektörü spora ilgi duyan ve yatırım yapan sektörlerden biri. Sizin sektörle ilgili bu ilgi neden yüksek? Nasıl bir geri dönüşüm aldınız?

Spor aslında bütün sektörlere hitap eden alan. Akaryakıt sektörünün spora ilgi duymasında küçük bir fark var. Hitap ettiğiniz kitle sürücüler. Türkiye'de sürücülerin de çok büyük kitlesi erkeklerden oluşuyor. Erkek kitle de spor olarak daha çok futbol odaklı. Dolayısıyla sıcak temasın sağlandığı en değerli alanlardan biri de futbol. Günümüzde Türkiye gerçeğinden hareket ettiğimiz zaman futbol çok dominant. Bütçeler orada dönüyor. Çok konuşuyoruz futbolu. Bizim firma olarak daha önce basketbola da desteğimiz oldu. Spor salonu yatırımımız oldu. Bir futbol takımı ile isim sponsorluğu yapınca daha farklı sonuçlar aldık. Daha çok tanınır oluyorsunuz. Biz de doğru yerde ve doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz.


Bu sponsorlukların önemi hakkındaki düşünceleriniz ve son olarak eklemek istediğiniz nelerdir?

Yürüdüğümüz yolda spor önemli bir işbirliği ve katkı içerisinde gördüğümüz alanlardan biri. Başka sektörlerde umarım bu işbirliklerine eşlik ederler. Sponsorlukları teşvik etmek gerek. Özellikle isim sponsorluklarında bunu daha fazla kullanmayı da alışkanlık haline getirmemiz lazım. Örneğin Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi dersek, Aytemiz Alanyaspor diye hitap edersek daha teşvik edici olur. Sosyal iletişimin güçlenmeye ihtiyacı var. O yüzden de iş dünyasıyla sporun ilişkisinin önemini bir kez daha vurgulamakta da fayda var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ