MENÜ

Aboubakar rekor peşinde

Kasımpaşa karşılaşmasında attığı golle farklı galibiyetin açılışını yapan isim olan Vincent Aboubakar, bu sezon Beşiktaş formasıyla 18 gole ulaştı. Son haftalarda adeta şahlanan Kamerunlu futbolcu, kalan 2 maçta sadece 1 gol daha atarsa Siyah-Beyazlı formayla kariyer rekoru kıracak.

Aboubakar rekor peşinde

Kara Kartal’ın önceki akşam Kasımpaşa’yla oynadığı mücadeleye damgasını vuran Vincent Aboubakar, sergilediği etkili futbolla adeta büyüledi. İstanbul temsilcisi karşısında kilidi açan ilk golü kaydeden ve ek olarak Anderson Talisca’ya yaptığı şık asistle göz kamaştıran 25 yaşındaki futbolcu, hırslı performansıyla büyük beğeni kazandı.

Kasımpaşa karşısındaki futbolunun ardından son 8 maçında 7 gol ve 3 asiste ulaşan Abou, toplamda ise bu sezon 36 mücadelede rakip fileleri 18 kez havalandırdı ve 4 de asist yapmayı başardı.

Bu performansıyla geçen sezon Porto’daki 42 maçta 18 gollük form grafiğini yakalayan Kamerunlu, ligde kalan 2 haftada 1 gol daha atması halinde futbol yaşantısının en skorer dönemini Beşiktaş’ta yaşamış olacak. Kara Kartal’da daha önce Cenk Tosun ve Anderson Talisca da bu sezon attıkları gollerle kariyer rekoru kırmıştı.

‘Tek önceliğim şampiyonluk’

Siyah-Beyazlılar’a Porto’dan 10 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla kiralanan yıldız futbolcunun, son haftalardaki başarılı performansı sonrasında bonservisinin alınmasına kesin gözüyle bakıyor.

Kara Kartal’da yaşadığı şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak konuşan tecrübeli futbolcu, “Şampiyon bir takıma geldim. Şampiyonluk yaşamamak başarısızlık demek. Bu yüzden takımın kazanması gerekiyor. Benim buradaki tek önceliğim, takımımın şampiyonluğuna katkı sağlamak. Sadece takım kazansın yeter. Kalan 2 hafta da elimden geldiği kadar çaba gösterip Beşiktaş’a faydalı olmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.


Talisca'dan transfer açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ