MENÜ

O gün bugün

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi H Grubu 2. maçında evinde ağırladığı Braga'ya 2-0 mağlup oldu. Braga'nın golünü 27'de Ruben Michael ve 90+4'te Alan kaydetti.

O gün bugün

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı


Arena’nın tribünlerinde muhteşem bir koro, sahada lokum gibi bir Braga vardı. Ancak Aslan, en kolay parçalayacağı rakibi karşısında istediği oyunu kuramadı, 2 golle yıkıldı. Favori gösterildiği grupta puansız olarak dibe demir atan Sarı-Kırmızılılar için artık tek çare, üst üste oynanacak iki Cluj maçını da kazanmak, yarışa ağırlığını koymak.

Galatasaray, maça hızlı ve baskılı başlayan taraf oldu. Art arda gelen ataklardan bir türlü olumlu sonuç çıkartamadı. 27. dakikada Burak Yılmaz'ın kaptırdığı top sonucu kontratağa kalkan Braga Alan topu aldı ve Galatasaray ceza sahasına kadar girdi. Alan topu geri çekip pasını Amorim'e attı. Amorim şutunu attı Muslera'dan dönen topu Ruben Michael tamamladı ve Braga deplasmanda 1-0 öne geçti.

İlk yarıyı Braga kontrataktan bulduğu golle 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda Galatasaray adeta tek kale oynadı. 77. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Aydın'ın şık plase vuruşunda top önce kaleciye ardından direğe çarparak uzaklaşıyor.

90+4'te Braga farkı 2'ye çıkarttı. Savunmadan gelen uzun topla sol kanattan hareketlenen Eder ceza sahasına ortaladı, Alan müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturdu.

Bu gol hem 90 dakikanın sonunu hem de maçın skorunu belirledi.

Aslan’a ağır darbe

Uzun bir sürenin ardından Şampiyonlar Ligi’nde kendi taraftarı önünde, Braga ile karşılaşan Cim-Bom’da, bu maçta yaşanacak puan kaybı bir üst turun zora gireceği anlamına geliyordu. Son dönemde oldukça formsuz olan Hakan’ın yerine Riera’ya forma veren Fatih Terim, Manchester maçında olduğu gibi savunmada Semih-Danny ikilisine şans verdi. Emre de Hamit’in yokluğunda sahaya 11’de çıktı.
MAÇIN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN..

Taraftarının müthiş desteğiyle karşılaşmaya başlayan Galatasaray ilk dakikalardan itibaren baskıyı kurmaya başladı. Rakibine önde basan ve hızlı çıkan Cim Bom, ilk 15 dakikalık bölümde sahaya istediğini yansıtan taraftı. 4. dakikada Selçuk’un ortasına istediği vuruşu yapamayan Burak takımı adına ilk ciddi ataktan yararlanamayan isim oldu. Bundan 2 dakika sonra Emre, Burak’tan aldığı topla kaleyi yokladı Beto son anda topu kontrol etti. Bu bölümlerde Aslan kanatları oldukça etkikili kullandı. Terim’in öğrencileri 20 dakikada Amrabat’ın ortasına Braga savunmasının ter vuruşuyla gole birkez daha yaklaştı fakat top kornere gitti. Maçtaki ilk atağını 27. dakikada gerçekleştiren Braga’da Alan sol çaprazdan topu Amorin’e aktardı, onun vuruşunda Muslera’dan dönen topu Micael ağlara gönderdi. 1-0. Golden sonra uzun süre şok etkisini üzerinden atamayan Sarı-Kırmızılılar rakibine önemli pozisyonlar verdi. Golle beraber cesaretlenen konuk takımda 32’de Amorin sol çaprazdan vurdu Dany’den seken topu Muslera son anda kornere gönderdi. Bir dakika sonra ise Eder’in vurşunu çıkartan Muslera, farkın 2’ye çıkmasını bir kez daha engelledi. İlk yarıda başka gol olmayınca Cim Bom soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

Üç forvet de yetmedi

İkinci yarıda, sahada hiçbir varlık gösteremeyen Amrabat’ı kenara alan Terim, Aydın’ı oyuna soktu. İkinci yarıda aceleci ataklar yapan Galatasaray, organize olmakta zorlandı. Pas hataları çoğalırken forvet oyuncuları Braga defansı karşısında etkisiz kaldı. 59. dakikada Aydın’ın pasıyla ceza sahasında buluşan Burak’ın vuruşunu kaleci çıkarttı. 70’te ise Riera’nın ortasında Burak kafayı kalecinin kucağına vurdu. Elmander’i de oyuna sokan Fatih Terim, forveti üçleyerek tüm riskleri aldı. 76’da Aydın’ın şık vuruşunda top çataldan auta gitti. 90+4’te Eder sol kanattan ceza sahasına yerden gönderdi. Topla buluşan Alan düzgün vurdu ve fark 2’ye çıktı: 2-0. İyi kapanan ve bir kez bile hata yapmayan Braga savunmasını aşamayan temsilcimiz, sahadan 2-0 yenik ayrılarak işini mucizelere bıraktı.

Metin Karabaş


ŞAMPİYONLAR LİGİ H GRUBU PUAN DURUMU VE FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN...

YORUM YAZ