Muslera sıkandalı

Uruguaylı kalecinin sakatlığı, Galatasaray'ın sağlık ekibindeki skandalı ortaya çıkardı. Maçtan sonra kulüpten yapılan açıklamayı uzman spor hekimlerine sorduk. Verilen cevaplar oldukça ilginç!

Muslera sıkandalı

Galatasaray’da Muslera’nın sakatlığı sağlık sponsorunun defolarını bir kez daha su üstüne çıkardı. Kulüpten yapılan resmi açıklama “Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularından Fernando Muslera’nın Gaziantepspor maçının ardından sağ ön uyluk adalesinde (rectus kasında) grade 1-2 yırtık tespit edilmiştir. Uruguaylı kalecimize kök hücre enjeksiyonu yapılarak tedavisine başlanmıştır” şeklinde. Bu açıklamayı spor hekimi uzmanlarına sorduk. İşte o ilginç tespitler:

Seviyelerin anlamı şöyle

Grade 1: Kasta ödem (kanama) var ancak herhangi bir yırtık ya da kopma yok. Braga maçında rahatlıkla oynar.

Grade 2: Kasta ödem var, aynı zamanda liflerde de kopma var. Braga maçında, hatta 2 hafta kadar oynamasa iyi olur. Ancak iğne ile Braga maçında oynatılırsa grade 3 seviyesine çıkabilir, büyük risk.

Grade 3: Kasta yırtık var, büyüklüğüne göre 4 ile 8 hafta sahalardan uzak kalması gerek.

Bülent Bayraktar görecek

Yapılan tetkik ve çekilen MR’dan sonra doktorların verilere bakarak grade kaç olduğunu görmesi ve teşhisi koyması gerekiyor. Galatasaray gibi bir dünya devine bakan sağlık ekibi bu donanıma ve tecrübeye sahip olmalı. Teknik Direktör Fatih Terim’in de ısrarla ekipte Bülent Bayraktar’ı görme sebebi işte bu. Büyük ihtimalle Muslera’nın MR’ını Bayraktar da inceleyecek ve Fatih Terim de güvendiği kişinin söyledikleri doğrultusunda Muslera’yı Braga maçında oynatacak ya da oynatmayacak.

Kötü zeminden kaynaklı

Bu arada deneyimli doktorlarla yaptığımız araştırmada bu tür sakatlıkların kötü zeminden kaynaklandığı ortaya çıktı. Arena’nın da zemininin çok kötü durumda olduğu düşünüldüğünde, her Galatasaraylı futbolcunun neredeyse bu şekilde hafif sakat olduğu su götürmez bir gerçek olarak ortaya çıkıyor.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ