"Hata olmuş olabilir ama..."
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı olduğu dönemde "Vergi usül kanununa muhalefet" suçu işlediği iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında hâkim karşısına çıktı.
Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş'de 2005-2007 yılları arasında muhasebe kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan haklarında dava açılan, Beşiktaş'ın eski başkanı, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile kulübün 3 eski yöneticisi mahkemede ifade verdi. İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Yıldırım Demirören ile kulübün eski yöneticileri Murat Aksu, Kıvanç Oktay, Ertuğrul Kumcuoğlu ve avukatları katıldı.
"BU İŞİ AMATÖR OLARAK YAPIYORUZ"
Duruşmada kimlik tespiti yapılan aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu söyleyen Yıldırım Demirören, evli ve 3 çocuk sahibi olduğunu belirtti. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Demirören, "Bizler diğer yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu işi amatör olarak yapıyoruz. Kimi zaman kendi cebimizden harcamalar yapmaktayız. Yoğunluktan dolayı muhasebede hata yapılmış olabilir. Hata farkedildiğinde de vergi dairesine borçlar ödenmiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.
BERAAT TALEBİ
Murat Aksu ise, "2004 yılından 2006 yılı sonuna kadar kulüpte hukuk işlerinden sorumluydum. Bu tür evraklarla ilgili bilgim yoktur. 109 yılık kulüpte fahri olarak görev yapıyoruz. Hata olmuş olabilir ama kasten yapılmamıştır. Beraatimi talep ediyorum" ifadesini kullandı. Kıvanç Oktay da, "Sportif faaliyetlerden sorumluydum. Mali konularda yetkim yoktur. Hata yapılmşı kasıtlı bir şey yok" diye konuştu. Ertuğrul Kumcuoğlu da, Cumhuriyet Savcısı'nın ifadeye çağırması üzerine kendisinin bu suçlamadan haberi olduğunu dile getirerek, muhasebe kayıtlarında hata olabileceğini ancak kasıtla işlenmiş bir suçun mümkün olmadığını kaydetti. Mahkeme duruşmayı bilirkişiden rapor alınması için erteledi.
3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2005-2007 yılları arasında 51 faturaya ilişkin kayıtlarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, 9 sanık hakkında "Vergi Usül Kanununa muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.