Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz'in listesi | Ne iş yapıyor, kaç yaşında?
Mustafa Cengiz kimdir? Ne iş yapıyor, kaç yaşında? Tüm Galatasaraylılar bu sorunun cevabını arıyor. Galatasaray'ın 37. başkanı Mustafa Cengiz ile alakalı tüm detaylar haberimizde...
Galatasaray'da Mustafa Cengiz kimdir sorusu aranıyor. Dursun Özbek ile başkanlık yarışına giren ve büyük bir başarı ile kazanan Mustafa Cengiz petrol işiyle ilgileniyor. Mustafa Cengiz ilk olarak başkan adaylığını Fanatik'e açıklamıştı.
İşte Mustafa Cengiz ile alakalı genel bilgiler ve bilinmeyenler...
37. Başkan Mustafa Cengiz
Dursun Özbek, Mustafa Cengiz'i tebrik ettikten sonra son sandığın sonucunu beklemeden Galatasaray Lisesi'nden ayrıldı.
Açılan 18. sandık neticesinde Galatasaray'ın yeni başkanı resmen Mustafa Cengiz oldu.
Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da Dursun Özbek'e karşı üstünlük kuran Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün 37. Başkanı oldu.
Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni başkanı Mustafa Cengiz, oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından tebrikleri kabul etti. Dursun Özbek, son sandık olan 18. sandık açılmadan önce Mustafa Cengiz'in yanına giderek kendisini tebrik etti ve seçimin yapıldığı salondan ayrıldı. Seçimin ardından salonda bulunan üyeler tezahüratlarda bulundu.
Mustafa Cengiz Kimdir?
1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.
Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.
Mustafa Cengiz'in listesi
Asil üyeler:
Celal Açar
Ahmet Sabri Şenkal
Acar Baltaş
Nejat Güney Okan Böke
Adil Aaraboğlu
Emre Erdoğan
Cenk Soyer
Hacı Hüseyin Toprak
Ahmet Ünal Çeviköz
Yedek üyeler
Mahmut Recevik
Mehmet Öner Cansever
Dinç Üner
Erol Özmandıracı
Arif Badur
MUSTAFA CENGİZ'İN AÇIKLAMALARI...
20 Ocak’taki olağanüstü seçimde başkanlığa adaylığını koyan Mustafa Cengiz, Dursun Özbek’e tepki gösterdi.
Gazete Habertürk'ün haberine göre; “Mayıstan eylüle kadar imza toplayanların hepsi tüydü. Mustafa Cengiz’in listesinden sadece 2 kişiyi tanıyorum” diyen Özbek’i eleştiren Cengiz, “İmza toplayan 1100 kişi de Galatasaraylı. Bu insanlara Dursun başkanın söyledikleri kabul edilemez. Kendisine yakıştıramıyorum bu lafları. ‘Kaçtı’ demek çok yakışıksız” ifadesini kullandı.
''EVLATLARIN NEREDE GÖRÜYORUZ!''
Fatih Terim’in çok iyi bir Galatasaraylı ve Divan Kurulu üyesi olduğunu vurgulayan Mustafa Cengiz, seçilmeleri halinde kendisiyle devam edeceklerini söyledi. Cengiz, “hocamızla hiçbir sorunumuz yok. Fatih terim bu camianın evladıdır demek istemiyorum çünkü evlatların nereye gittiğini görüyoruz! Fatih hocanın ismini ilk ben söyledim ardından Dursun başkan onunla anlaştı. Fatih hoca’nın daha önce ayrılışında istenmeyen şeyler olmuştu. Milli takım’a yollamasaydık neredeyse vatan haini ilan edeceklerdi. Bugün farklı bir kulüp hocasını vermeyi reddetti, ama medya sus pus” yorumunu yaptı.
‘SANDIĞA GELİP OY VERİN’
TRT Spor’a konuk olan Cengiz, Sportif A.Ş.’yle ilgili projeleri olduğunun da altını çizip “Eğer seçilirsem Sportif A.Ş.’yi Galatasaraylı, hakkında hiçbir dedikodu, kötü bir söz olmayan profesyonel, işi bilen arkadaşlara emanet edeceğim” dedi. Herkesi sandığa gelip oy vermeye çağıran Cengiz, şöyle devam etti: “Bizim projelerimiz var, vaadlerimiz yok. Biz asla yapamayacağımız bir şeyi vadetmeyiz. Riva ve Florya projeleri için devlet bize bir yol gösterdi. Bize gösterilen yol, bu projeleri ister asfalt, ister toprak yol yapın gibi bir şeydi. Galatasaray’ın kazanması, devletin de kazanması anlamına geliyordu.''
Bu Divan toplantısı gerekli miydi sizce? Ve katılımı nasıl buldunuz?
Mustafa Cengiz: "Divan Kurulu ve Üyeleri olağanüstü toplanarak onurlu ve şerefli bir tarihi görev yerine getirmiştir. Üzerine ölü toprağı atılmış denen üyeler ve 3 aydır toplanmayan Divan, gerekli Galatasaray refleksi dosta düşmana göstermiştir. Divan tarihinde görülmemiş bir katılım ve aksiyon göstererek yaz sıcağında son yılların en yüksek ve aktif katılımıyla 300'ü aşkın üyeyle toplandı."
Toplantının istenmesinin gerçek amacı neydi?
Mustafa Cengiz: Özbek yönetimine 295 milyon TL rekor zararın nedenleri ve çözüm yolları, transferlerde futbolculara eski kulüplerinden aldığı ücretlerin 4-6 kat fazla ücret verilmesinin nedenleri, Riva ve Galatasaray Adası hakkındaki gelişmeler hakkında bilgi vermesi istendi.
Üyeler bu konuda yeterince tatmin oldu mu sizce?
Yönetim bu soruların hiçbirine yanıt vermediği gibi, bir gün önce (15 Agustos 2017) de iptal edilen ve bu iptalle 180 milyon TL zarara uğratıldığımız Riva gerçeklerini üyelerden saklar gibi, Galatasaray tarihinde görülmemiş bir Kürsü-Yönetim rezaletini kullanarak toplantıyı iptal ettirmiştir.
Toplantı çağrısında bulunanların yaşanan olaylarla ilgisi var mıdır?
TV programlarında, Divan'da devam eden bu rezaletle Divan'ı olağanüstü toplanma çağrısı yapan onurlu ve sorumluluk sahibi üyelerin hiç bir bir alakası yoktur. Bu rezalet, tamamen Galatasaray Yönetimi'nin kendi yarattığı, kendi içinden gelen bir üye ile çatışmasıdır ve maalesef halisane duygularla bilgilenme toplantısını da gölgelemiştir.
Peki sizce buradaki gerçek sorun nedir?
Divan ve üyeler, hem Galatasaray Yönetimi'nden sorularına yanıt alamamış hem de Riva gerçekleri üyelerden saklanmıştır. Gerekçe olarak da kendi yarattıkları, göreve getirdikleri yöneticiyi iptale alet etmişlerdir. Galatasaray sahipsiz değildir. Sorun alınan sporcular değildir. Sorun; onlara piyasa değerinin çok üzerinde ödenen ücretlerdir. Galatasaray bir Körfez veya Çin takımı değildir. Harcanan her kuruşta milyonlarca Galatasaraylı'nın helâl katkısı vardır.
Galatasaraylılar her yönetimin başarılı olmasını yürekten isterler. Geçmiş ve mevcut başkan ve yöneticilere edep ve adap içinde saygı esastır.
Galatasaray taraftarına bir mesajınız var mı?
Galatasaraylılar kombine, bilet, forma alarak Galatasaray a azami desteği vermelidir. Yönetimler gelip geçici, Galatasaray asıl ve kalıcıdır.