Avrupa, Galatasaray için artık şart oldu!

UEFA'dan 1+1 yıl men cezası bekleyen Galatasaray'ın, bu cezayı çekebilmesi için Avrupa kupalarına katılması gerekiyor. Aksi halde katılana kadar süre işlemeyecek. Ligde ise işler sıkıntılı. İlk ikiyi unutmak üzere olan Cim Bom, gelecek hafta Konya'ya yenilirse, 6. sıraya kadar gerileyebilir. O zaman da tek çare kupa kalacak.

Avrupa, Galatasaray için artık şart oldu!

Galatasaray için Avrupa kupalarına katılım bileti almak artık şart oldu... Kulüp başkanı Dursun Özbek’in açıkladığı üzere, UEFA’dan 1+1 yıl men cezası bekleyen Sarı-Kırmızılılar’ın artık yoğunlaştığı tek nokta, artı 1’lik opsiyonu sildirip, cezayı tek yıla düşürmek. Bu konuda da 12 Şubat’ta UEFA ile yapılacak toplantıda ortaya konulacak savunmaya ve rakamlara çok güveniliyor. Zira mevcut yönetim, bu sezonki zararı, UEFA’nın belirlediği çizgi olan 30 milyon Euro civarında tuttuğunu iddia ediyor.

Tek hedef Avrupa Ligi


Ancak önemli bir sorun var. Takım ligde hiç iyi gitmiyor. Son Osmanlı mağlubiyetiyle şampiyonluk yarışına havlu atan Aslan, Beşiktaş’ın eksik maçlarını kazanması halinde ilk iki sırayı da unutmak zorunda kalacak. Bu durumda Cim Bom’un önünde elle tutulur tek hedef, Avrupa Ligi olacak.

Bileti alana kadar devam


Eğer Galatasaray, Avrupa Ligi biletini alamazsa, artı 1’lik men opsiyonunu sildirmesine gerek olmadan, kendi kendine cezayı kesmiş olacak! Çünkü UEFA, Avrupa kupalarına katılamayan kulüplerin yıllık cezalarını işleme koymuyor. Yani men cezası, Galatasaray kupalara katılana kadar rafta bekleyecek, Aslan bileti aldığı an, devreye girecek.

Büyük bir yarış olacak
Bu yüzden Cim Bom’un ligi mutlaka 3. ya da 4. sırada bitirmesi gerekiyor. Oysa ki, futboluyla umut vermeyen Galatasaray, ligde bir sonraki hafta Torku Konya’ya da mağlup olursa, Kasımpaşa ve Başakşehir’in alması muhtemel puanlarla birlikte 6. sıraya kadar düşebilir. Bu da Aslan’ın kendini bir anda Avrupa Ligi yarışı içinde bulması anlamına geliyor.

Finalistin hakkı kalmadı

Böylesi bir senaryoda Galatasaray’ın Avrupa bileti alması için tek yol; Ziraat Türkiye Kupası kalacak. Bu kulvarda yoluna devam eden Sarı-Kırmızılı ekip, hafta sonunda Gaziantepspor ile kozlarını paylaşacak. Bir de hatırlatma... Artık Türkiye Kupası’nı kazanan takımın, ligdeki sırası itibariyle zaten Avrupa kupalarına gidebiliyor olması durumunda, finalist ekip, kupa kontenjanından Avrupa Ligi’ne katılamıyor. Bu hak, ligde 5. sırayı alan takıma veriliyor. Yani Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılması zorunlu, ama bunu başarması için önünde çok uzun ve zorlu bir yol var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ