Gizli kahramanlar

Sarı-Kırmızılılar sezonu çifte kupayla tamamlarken, oyuncular, teknik heyet ve yönetim kadar, onların da kazanılan şampiyonluklardaki katkısı büyüktü. İşte karşınızda, Aslan'ın görünmeyen kahramanları; yani emekçileri.

Gizli kahramanlar

Geçen sezona Türkiye’de damgasını vuran Galatasaray, hem Türkiye Kupası’nı hem de Süper Lig’i kazanmayı başararak, çifte kupayla taraftarlarına harika bir dönem yaşatmıştı.

Ancak bu başarıda pay sahipleri, sadece futbolcular, teknik heyet ve yönetim değildi. Bir de takımın hemen arkasında yer alan ve isimleri pek de bilinmeyenler vardı. Bunlar, Sarı-Kırmızılı kulüpte görev yapan takım otobüsü şoförü Feyyaz Yalçın, aşçı Bülent Çelik, güvenlikçiler Yalçın Aydemir, Uğur Özcücük ile Servet Kaynar, malzemeciler Hasan Çelik, Veli Muli ve fotoğrafçı Ali Kemertaş’tan başkası değildi. İşte bu görünmeyen kahramanlar hakkında daha önce hiç bilmedikleriniz;

İşte koruma ekibi



Onlar, kamplarda üç kişi ile takımı koruyorlar. Hazırlık dönemlerinde taraftarlar sahaya indiğinde çok zorlanıyorlar. Bunların başındaki isim 41 yaşındaki Yalçın Aydemir. Boks, amatör kalecilik ve sokak dövüşçüsü. Aydemir, “Biz Karagümrüklü’yüz ve korkususuz” diyor. 46 yaşındaki Uğur Özcücük ise 27 yıldır korumalık yapıyor. 16 sene tekvando ile uğraştı. Servet Kaynar da 29 yaşında. 8 yıldır korumalık yapıyor. Görevi kamplarda insanları revize etmek. Oyuncuların rahatsız olmasını engellemek. Otel müşterileri ile taraftarları kırmadan işlerini yapıyorlar. Karşıdan temas olmadıkça herhangi bir reflkes göstermediklerini, ama temas olursa kendilerini savunduklarını ifade ediyorlar. 2012’de Kadıköy’deki Süper Final maçıyla ilgili olarak Aydemir, “O zaman soyunma odasından dahi çıkamadık ama sonu güzel bitmişti. Güvenlik önlemleri yetersiz kalmasına rağmen biz takımımızı korumayı başarmıştık” yorumunu yaptı.

Yollar ondan sorulur



44 yaşındaki Feyyaz Yalçın, 22 yıllık uzun yol şoförü. 12 senedir Galatasaray’ın A Takımı’nı taşıyor. Sarı-Kırmızılı futbolcularla yılda 15 bin kilometre yol yapıyor. Fatih Terim, Eric Gerets, Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Michael Skibbe, Roberto Mancini, Cesare Prandelli ve son olarak da Hamza Hamzaoğlu’nun bulunduğu dönemde takım otobüsünün direksiyonunda O vardı. Yalçın, bu süre zarfında 5 şampiyonluk gördü. 3 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa zaferi yaşadı.

Aşçıların ustası



50 yaşındaki Bülent Çelik, 40 yıllık aşçı. Galatasaray A Takımı’nda 14 yıldır bu görevi üstleniyor. 5 şampiyonluk, 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa heyecanı yaşadı. Kamplara gelirken, kafileyi doyurmak için her seferinde yanına 100 kilo pirinç, çay, kahve, bulgur, nohut, kuru fasulye ve mercimek alıyor. Oyuncuların en sevdiği menü çorba ile kuru-pilav. Üç öğün yemeğin içinde beyaz et ağırlıklı yemek yapıyor. Lukas Podolski gelir gelmez, çay, köfte ve sucuk talebini artırdı.

‘Selçuk yeni giymez’



Hasan Çelik, 23 yıldır Sarı-Kırmızılı futbolcuların malzemeciliğini yapıyor. 1 UEFA, 1 Süper Kupa, 12 Türkiye Şampiyonası, 6 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı, 3 TFF Süper Kupa, 1 Başbakanlık ve 1 TSYD şampiyonluğu gördü. Çelik, “Arkadaşlarımızla saha öncesi ve saha sonrası harıl harıl çalışıyoruz. Ailemizden çok futbolcularla vakit geçiriyoruz. Diğer malzemeci arkadaşım Veli Muğlı kardeşim ile ayakkabıları temizliyoruz. Artık ayakkabılar boyanmıyor. Zaten renkli geliyor. Öyle futbolcu uzun süre tek ayakkabı kullanmıyor. Selçuk İnan yeni ayakkabı giyemiyor. Makinede ayakkabısını açıyoruz. Maç öncesi zemini kontrol edip, ona göre vidalarını ayarlıyoruz” diyor.

Gelir gelmez çifte kupa

Ekibin en yeni üyesi usta fotoğrafçı Ali Kemertaş. Basın dünyasındaki 20 yıllık kariyeri, ona Galatasaray’ın kapısını açtı. Tecrübelerini fotoğraflayarak insanlarla paylaşıyor. Başlar başlamaz çifte kupa sevinci yaşadı. En yakın arkadaşı ise Galatasaray’ın yeni transferi Lukas Podolski.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ